ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، بر اساس ایمیل هایی که رویترز به آنها دست پیدا کرده، نیسان تلاش میکند تا با به تعویق انداختن پرداخت ها تا روز 15 ماه آگوست یا حتی سپتامبر، حدود 150 میلیون یورو نقدینگی آزاد کند. این اقدام میتواند تا 59 میلیون یورو جریان نقدی آزاد برای شرکت به همراه داشته باشد.
تامین کنندگان قطعات و خدمات شرکت نیسان 2 گزینه پیش رو دارند:
1. پرداخت فوری با استفاده از تامین مالی از بانک HSBC و بازپرداخت آن توسط نیسان به همراه سود
2. دریافت پول بدهی با تاخیر و نرخ بهره بالاتر
نیسان تاکید کرده که این مشارکت کاملا داوطلبانه است و بار مالی اضافی بر دوش تامین کنندگان نخواهد داشت. این روش که در صنعت خودروسازی رایج بوده نوعی پرداخت مالی زنجیره تامین محسوب میشود که به supply chain finance معروف است.
نیسان در سال مالی منتهی به ماه مارس سال جاری میلادی، ضرر مالی معادل 4.5 میلیارد دلار ثبت کرد و پیشبینی میکند در 3 ماهه اول سال مالی جاری هم 550 میلیارد ین ژاپن معادل حدود 3.8 میلیارد دلار آمریکا جریان نقدی منفی داشته باشد. این رقم نسبت به ضرر 303 میلیارد ین در مدت مشابه سال گذشته افزایش بیش از حدی داشته است.
در حالی که نیسان 2.2 تریلیون ین معادل حدود 15 میلیارد دلار نقدینگی در اختیار دارد اما با حدود 700 میلیارد ین یا 4.9 میلیارد دلار بدهی سررسید شده در سال جاری مواجه است و رتبه اعتباری آن هم به سطح بی ارزش یا به اصطلاح junk سقوط کرده است. وقتی رتبه اعتباری یک شرکت به این سطح میرسد به این معنی است کمپانی در پرداخت بدهی های خود ناتوان خواهد بود.
مدیرعامل جدید نیسان به اسم ایوان اسپینوزا، یک برنامه بازسازی گسترده در دست اجرا دارد که شامل کاهش 15 درصد از نیروی کار جهانی و تعطیلی 7 کارخانه است. این اقدامات با هدف صرفه جویی 500 میلیارد ین یا معادل 3.4 میلیارد دلار تا سال 2026 انجام میشود. نیسان امیدوار است با اجرای این برنامه ها در سال مالی 2026 به جریان نقدی مثبت بازگردد.