تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x4051257
شناسه : 4051257
تاریخ :
افزایش ۴۴ درصدی صادرات خراسان جنوبی؛ رشد ۴۶۰ درصدی واردات در بهار ۱۴۰۴ اقتصاد ایران: بیرجند – مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی گفت: در سه‌ماهه نخست امسال، صادرات قطعی استان از نظر ارزش ۴۴ درصد و واردات نیز ۴۶۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، محمد کوهگرد، مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی پیش از ظهر سه شنبه در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان با ارائه گزارشی از عملکرد سه‌ماهه نخست سال ۱۴۰۴ گفت: در این مدت در مجموع ۶۸۳ هزار تُن کالا به ارزش ۱۹۵ میلیون دلار از استان به خارج از کشور صادر شده که از نظر وزنی هشت درصد و از نظر ارزشی پنج درصد رشد داشته است.

وی افزود: از این میزان، حدود ۴۲۴ هزار تُن به ارزش ۸۵ میلیون دلار مربوط به صادرات قطعی از گمرکات استان بوده که یا از طریق واحدهای تولیدی استان یا با اظهارنامه گمرکی تنظیم‌شده در استان صورت گرفته است.

به گفته وی این بخش نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش ۴۴ درصد رشد و از نظر وزن ۱۴۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

کوهگرد عمده کالاهای صادراتی استان را شمش آهن، سیمان، صیفی‌جات، ورق فلزی و تخم‌مرغ عنوان کرد و افزود: بیشترین صادرات به ترتیب به کشورهای افغانستان، ترکیه، پاکستان، عراق و ترکمنستان انجام شده است.

مدیرکل گمرکات استان ادامه داد: در حوزه صادرات ماده ۱۱۶ نیز در سه‌ماهه نخست سال جاری، ۲۵۸ هزار تُن کالا به ارزش ۱۱۰ میلیون دلار صادر شده است.

وی عنوان کرد: این بخش نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش ۲۳ درصد کاهش داشته است.

واردات از نظر وزنی بیش از ۸۰۰ درصد افزایش یافت

کوهگرد در ادامه با اشاره به افزایش واردات در استان گفت: با پیگیری‌های صورت‌گرفته و رغبت سرمایه‌گذاران به تأمین کالاهای مورد نیاز، واردات در این مدت ۱٬۵۴۸ تُن به ارزش ۳.۳ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۶۰ درصد از نظر ارزش و بیش از ۸۰۰ درصد از نظر وزنی افزایش داشته است.

وی افزود: کالاهای وارداتی عمدتاً شامل قطعات ماشین‌آلات معدنی و برنج بوده است.
به گفته وی، واردات برنج در سال گذشته تنها ۹۰۰ تُن بود، اما در سه‌ماهه ابتدایی امسال به ۱٬۱۹۰ تُن رسید که رشد قابل‌توجهی محسوب می‌شود.

کاهش ۱۱ درصدی ترانزیت کالا از مرز ماهیرود

کوهگرد همچنین از ترانزیت ۷۱۶۷ دستگاه کامیون حامل کالا از مرز ماهیرود به ارزش ۳۱۳ میلیون دلار خبر داد و افزود: این کامیون‌ها حامل روغن خوراکی، پارچه و سایر اقلام بوده‌اند که به مقصد کشور افغانستان عبور داده شدند.
به گفته وی با این حال، ترانزیت نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش ۱۱ درصد کاهش یافته است.

وی در پایان با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای کاهش زمان فرآیندهای گمرکی گفت: بر اساس سامانه‌های جامع و تعریف شده، میانگین زمان ترخیص کالا در گمرکات استان کمتر از میانگین کشوری است که این امر در تسهیل تجارت خارجی بسیار مؤثر بوده است.