تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x4048728
شناسه : 4048728
تاریخ :
۴ ماده غذایی گیاهی که از ماهی، امگا-۳ بیشتری دارند اقتصاد ایران: اسیدهای چرب امگا-۳ موجود در غذاهایی مانند ماهی، بذر کتان و گردو، برای سلامت قلب، مغز و عملکرد کلی بدن اهمیت زیادی دارند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از verywellhealth،اسیدهای چرب امگا-۳ موجود در غذاهایی مانند ماهی، بذر کتان و گردو، برای سلامت قلب، مغز و عملکرد کلی بدن اهمیت زیادی دارند.اگرچه ماهی‌ها منابع اصلی و مؤثری از امگا-۳ نوع EPA و DHA هستند، اما منابع گیاهی مانند بذر کتان نوع دیگری از امگا-۳ به نام ALA را تأمین می‌کنند که بدن می‌تواند بخشی از آن را به EPA و DHA تبدیل کند.

۱. بذر کتان

  • بذر کتان یکی از بهترین منابع گیاهی امگا-۳ پس از ماهی است.
  • هر یک قاشق غذاخوری بذر کتان، حدود ۲.۳۵ گرم ALA دارد.
  • روغن بذر کتان نیز با ۷.۲۶ گرم ALA در هر قاشق غذاخوری، گزینه‌ای مؤثر برای تأمین امگا-۳ به شمار می‌رود.

۴ ماده غذایی گیاهی که از ماهی، امگا-۳ بیشتری دارند

۲. دانه چیا

  • دانه چیا سرشار از فیبر، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان و امگا-۳ است.
  • برخلاف بذر کتان، دانه چیا نیاز به آسیاب یا پرس ندارد.
  • در هر ۲۸ گرم (یک اونس) دانه چیا، ۵.۰۶ گرم ALA وجود دارد.

۴ ماده غذایی گیاهی که از ماهی، امگا-۳ بیشتری دارند

۳. گردو

  • تنها نوعی از مغزها که منبع قابل‌توجهی از امگا-۳ نوع ALA محسوب می‌شود.
  • هر ۲۸ گرم گردوی انگلیسی: ۲.۵۷ گرم ALA
  • گردوی سیاه در همان مقدار: تنها ۰.۷۶ گرم ALA

۴ ماده غذایی گیاهی که از ماهی، امگا-۳ بیشتری دارند

۴. سویا

  • منبعی خوب از پروتئین و امگا-۳ است.
  • روغن سویا در هر قاشق غذاخوری، حدود ۰.۹۲ گرم ALA دارد.

۴ ماده غذایی گیاهی که از ماهی، امگا-۳ بیشتری دارند

 چه کسانی باید منابع غیرماهی امگا-۳ را در نظر بگیرند؟

اگر شما:

  • گیاه‌خوار یا وگان هستید
  • به ماهی حساسیت دارید
  • به دلیل بارداری یا نگرانی زیست‌محیطی از خوردن ماهی پرهیز می‌کنید
  • یا ترجیح می‌دهید ماهی نخورید

می‌توانید از منابع گیاهی امگا-۳ مانند گردو، بذر کتان، دانه چیا و روغن‌های گیاهی استفاده کنید.

 چگونه امگا-۳ بیشتری به رژیم غذایی‌مان اضافه کنیم؟

بسیاری از افراد به اندازه کافی امگا-۳ دریافت نمی‌کنند. برخی راهکارها برای افزایش مصرف امگا-۳:

  • استفاده از دانه‌ها و مغزهایی مانند بذر کتان، چیا و گردو
  • استفاده از روغن‌های گیاهی نظیر روغن بذر کتان و سویا
  • مصرف مواد غذایی غنی‌شده مانند نوشیدنی‌های سویا، برخی تخم‌مرغ‌ها، فرمول‌های شیر خشک، آب‌میوه‌ها و لبنیات
  • مصرف سبزیجات برگ‌دار مثل اسفناج و کلم بروکسل

آیا به مکمل امگا-۳ نیاز دارید؟

بهترین راه تأمین امگا-۳، مصرف غذاهای سرشار از آن است. اما برخی افراد ممکن است به مکمل نیاز داشته باشند، مثلاً:

  • گیاه‌خواران و وگان‌ها (مکمل‌هایی مثل روغن جلبک توصیه می‌شود)
  • افراد دارای بیماری‌هایی نظیر بیماری قلبی یا آرتریت روماتوئید
  • افرادی که داروهای رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنند (پیش از مصرف مکمل، حتماً با پزشک مشورت شود)