ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری مهر، سجاد قناعتیان در خصوص بارور سازی درختان انجیر شهرستان جهرم گفت: در گرمای سوزان جهرم، زنبورهای «ریز بلاستوفاگا» با مأموریتی حساس مشغول گردهافشانی درختان انجیر دیم هستند و موفقیت این عملیات سرنوشت یک هزار و ۶۰۰ تن محصول را تعیین میکند.
وی ادامه داد: این فرآیند در ۷۰۰ هکتار از باغهای انجیر آغاز شده و تا اواسط تیر ادامه دارد.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان جهرم افزود: گردهافشانی نه با باد، که بهدست زنبورهای «بلاستوفاگا» انجام شده و آنها گرده را از بر انجیر به گلهای انجیر منتقل میکنند. موفقیت این چرخه به عوامل زیادی بستگی دارد که شامل نوع بر انجیر، زمان برداشت، سلامت زنبورها و حتی دمای هوا دارد.
قناعتیان تصریح کرد: افزایش دما تا ۳ درجه، عمر مفید این زنبور را ۲۰٪ کاهش میدهد به همین دلیل، ساعات خنک روز بهترین زمان برای گردهافشانی است. حتی نوع ظرف حمل بر انجیر هم مهم است؛ لیوانهای کاغذی بهترین گزینه برای حفظ کیفیت گرده و زنبورها است.