ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، درخواست ها از طرف سیاستمداران بلند پایه آلمانی برای تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی به دلیل جنایات در نوار غزه همچنان رو به افزایش است.
در این میان بخصوص در درون حزب سوسیال دموکرات، درخواستها برای تغییر رویه در برخورد با رژیم صهیونیستی رو به افزایش است.
در همین راستا فیلیپ تورمر، رئیس حزب سوسیالیستهای جوان در گفتگویی اظهار داشت: تعلیق تحویل سلاح اهرم مهمی برای جمهوری فدرال برای اعمال فشار و سنگ بنایی برای حل فاجعه انسانی جاری در غزه است. رنج در غزه باید پایان یابد.
تورمر گفت، برای هموار کردن راه صلح در منطقه، جامعه بینالمللی باید بر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و دولت او اعمال نفوذ کند. وی افزود: نباید دیگر نقض قوانین بینالمللی صورت گیرد.
نوربرت والتر-بوریانس، رهبر سابق حزب سوسیال دموکرات آلمان هم در این باره گفت: دلیل حمایت آلمان از اسرائیل ایجاب میکند که این رژیم را از مسیر نادرست خود منصرف کنیم. او افزود: توقف تحویل سلاح برای اهداف مغایر با قوانین بینالمللی بخش اساسی این امر است.
والتر-بوریانس گفت: 80 درصد از مردم آلمان معتقدند که اقدامات اسرائیل در نوار غزه نامناسب است. در همین حال، به ندرت نمایندهای از سیاست رسمی آلمان جرأت میکند موضع دلخواه خود را نشان دهد و به حمایت مادی مستقیم از نقض قوانین بینالمللی توسط اسرائیل پایان دهد.
این رهبر سابق حزب سوسیال دموکرات همچنین گفت، در حالی که کشورهایی مانند فرانسه، انگلیس و کانادا، و همچنین بخشهای بزرگی از جمعیت در سرزمین های اشغالی این ننگ را به رسمیت می شناسند، اما سیاست خارجی آلمان به شیوهای غیرقابل تحمل در حال دست و پا زدن و تعلل است. وی افزود: این دیگر هیچ ارتباطی با فلسفه وجودی آلمان، که ناشی از مسئولیت تاریخی آن برای تضمین حق موجودیت اسرائیل است، ندارد.
والتر-بوریانس گفت: اسرائیل به شیوهای بیسابقه از سلاحهای با قدرت انفجاری بسیار بالا در غزه استفاده میکند. اسرائیل رنج و مرگ دهها هزار غیرنظامی را میپذیرد؛ علاوه بر این، برخی از نمایندگان آن، این را هدف اقدامات خود اعلام میکنند.
با توجه به استراتژی آشکار نتانیاهو در گرسنگی دادن و اخراج سیستماتیک مردم، طبقهبندی این نقض آشکار قوانین بینالمللی به عنوان دفاع از خود، بیش از حد بدبینانه است.
چندین سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات، از جمله آدیس احمدوویچ سخنگوی سیاست خارجی گروه پارلمانی بوندستاگ هم خواستار ممنوعیت صادرات تسلیحات آلمانی به اسرائیل شدهاند و وی در این باره گفت: سلاحهای آلمانی نباید برای گسترش فجایع انسانی و نقض قوانین بینالمللی استفاده شوند.
کلینگ بیل، رهبر حزب سوسیال دموکرات آلمان هم اعلام کرد که دولت فشار بر اسرائیل را افزایش خواهد داد، اما در مورد درخواستهای حزبش برای ممنوعیت تسلیحات اظهار نظری نکرد.
جانیس اهلینگ، مدیر اجرایی فدرال حزب چپ، از تغییر رویکرد حزب سوسیال دموکرات استقبال کرده و گفت: این همچنین نشان میدهد که بحث در جامعه آلمان، حداقل در مورد جنگ غزه، در حال تغییر مسیر است. دولت آلمان اکنون باید با سایر کشورها همکاری کند تا به اسرائیل فشار بیاورد تا این عملیات نظامی را متوقف کند.
وی افزود: به نظر ما، توقف تحویل سلاح به اسرائیل در این شرایط خاص کاملاً ضروری است.
در این میان ران پروسور، سفیر اسرائیل در آلمان تأکید کرده که این رژیم انتقاد آلمان از اقدامات کشورش در نوار غزه را جدی میگیرد.
فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان هم اخیرا لحن جدید و تندی را نسبت به رژیم صهیونیستی اتخاذ کرده است.
مرتس روز دوشنبه در مجمع جهانی صلح اروپا گفت: صادقانه بگویم، من دیگر حمله ارتش اسرائیل به نوار غزه را درک نمیکنم. او افزود: این واقعیت که جمعیت غیرنظامی فلسطین تا این حد در روزهای اخیر تحت تأثیر قرار گرفتهاند، دیگر نمیتواند با مبارزه علیه حماس توجیه شود.
وی افزود: این واقعیت که ظاهراً یک خانه کودک یا مهدکودک در نوار غزه در آخر هفته مورد اصابت قرار گرفته است، یک تراژدی انسانی و یک فاجعه سیاسی است.
مرتس با اشاره به نقش تاریخی آلمان در حمایت از اسرائیل در عین حال گفت: اما وقتی مرزها زیر پا گذاشته میشوند، وقتی قوانین بینالمللی بشردوستانه واقعاً نقض میشوند، آلمان و صدراعظم آلمان نیز باید در این مورد اظهار نظر کنند.
لارس کلینگبیل، رهبر حزب سوسیال دموکرات و وزیر دارایی آلمان هم تاکید کرده که برلین قصد دارد با توجه به مداخله نظامی اسرائیل در نوار غزه، فشار سیاسی بر این رژیم را افزایش دهد. کلینگبیل این اظهارات را در برلین پس از دیدار با استفان سژورنه، معاون اجرایی رئیس کمیسیون اروپا و مسئول راهبردهای رفاه و صنعتی، بیان کرد. وی افزود: همچنین در درون ائتلاف توافق شده است که ما این کار را انجام خواهیم داد و این کار درستی است.
رولف موتزنیخ، رهبر سابق فراکسیون حزب سوسیال دموکرات هم با توجه به وضعیت انسانی در غزه، خواستار توقف اساسی صادرات سلاح به اسرائیل شد. وی در این باره گفت: دولت آلمان باید این موضوع را به طور مفصل با مجلس فدرال (بوندستاگ) بررسی کند. در نهایت، شورای امنیت فدرال در مورد تحویل سلاح تصمیم خواهد گرفت.
فشارهای متحدان رژیم صهیونیستی به دلیل جنایات این رژیم اشغالگر در نوار غزه همچنان در حال افزایش است.
نتیجه یک نظرسنجی اختصاصی موسسه سیوی برای روزنامه تاگس اشپیگل نشان میدهد که حمایت از رژیم صهیونیستی در میان مردم آلمان به شدت در حال کاهش است.
با توجه به وضعیت بحرانی انسانی در نوار غزه، سوئد هم قصد دارد سفیر اسرائیل در استکهلم را احضار کند. این خبر را اولف کریسترسون، نخست وزیر سوئد، اعلام کرد.
انتهای پیام/