تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : ورزش
لینک : econews.ir/5x4018160
شناسه : 4018160
تاریخ :
ارتقای «فریبنده» شمشیربازان در جهان؛ رقیبان مثل سایه در تعقیب هستند اقتصاد ایران: شمشیربازان ایران اگرچه در هر دو بخش انفرادی و تیمی رنکینگ جهانی صعود داشته‌اند اما عملکرد آنها در جامی که منجر به این ارتقا شده حکایت از آن دارد که نباید دلخوش به این جابه‌جایی رنکینگی بود.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، جدیدترین رده بندی منتشر شده از سوی فدراسیون جهانی شمشیربازی، وضعیت خوبی را برای ایرانی ها رقم زده است به خصوص که سقوطی در کار نبود. در این رده بندی علی پاکدامن صعود نداشت اما توانست جایگاه ۱۶ خود را حفظ کند. سایر هم تیمی های او هم صعود داشتند. این صعود در بخش تیمی هم به نام ایران ثبت شد اگرچه با یک پله.

این رنکینگ و جایگاه نمایندگان ایران و دیگر کشورها در آن، متاثر از جام جهانی اسپانیا بود که دو روز پیش در مادرید به پایان رسید اما همچون دیگر رویدادهایی که شمشیربازان کشورمان طی ماه های اخیر در آنها شرکت داشتند، از حیث نتیجه گیری آورده قابل اتکایی برای ایران نداشت.

غیرقابل دفاع در تمام جام ها و بخش ها

در مادرید و در بخش انفرادی، پرونده شمشیربازی ایران در جدول ۳۲ نفره بسته شد. این عملکرد غیرقابل توجه تقریبا در تمام رویدادهایی که تیم ملی شمشیربازی اسلحه از شروع فصل در آن شرکت داشته، تکرار شده است. طوریکه بهترین نتیجه انفرادی ایران در جام های جهانی مجارستان و بلغارستان ثبت شد که تیم اعزامی در جدول ۱۶ نفره نماینده داشت (علی پاکدامن) اما در جام جهانی ایتالیا کار ایرانی ها بلافاصله بعد از مرحله گروهی و در همان جدول ۶۴ نفره تمام شد.

در بخش تیمی اما عملکرد ایران بدتر هم بوده است؛ اگر از جام جهانی الجزایر فاکتور گرفت، در سایر جام ها که تیم ملی اسلحه سابر در آن شرکت داشت، پایان کار در جدول بازنده ها سهم این تیم شده است. جام جهانی الجزایر به عنوان اولین رویداد ابتدای فصل در غیاب بسیاری بزرگان و با کیفیتی پائین برگزار شد و در این شرایط تیم اعزامی ایران تا فینال پیش رفت و نایب قهرمان شد؛ موضوعی که خبرگزاری مهر هم در گزارشی با عنوان «جام جهانی در غیاب ستاره ها؛ نایب قهرمانی فریبنده شمشیربازی»

در جام های بعد از الجزایر اما تیم ایران حتی به جمع ۸ تیم برتر نرسید کمااینکه این تیم در بلغارستان یازدهم شد، در ایتالیا نهم شد و جایگاه سیزدهمی و دهمی هم سهمش از جام های جهانی مجارستان و اسپانیا شد و همین عملکردها مهر تائیدی بر گزارش موردنظر شد چراکه تمام رویدادهای فدراسیون جهانی بعد از جام جهانی الجزایر با حضور حداکثری مدعیانش برگزار شد.

درخششی که از بخش تیمی گرفته شده است

کارنامه شمشیربازی اسلحه سابر در بخش تیمی در حالی اینچنین قابل تامل و غیرقابل استناد شده که تفاوتی آشکار نسبت به گذشته خود دارد؛ طی سال های گذشته ملی پوشان ایران در بخش انفرادی مسابقات شاید نمی درخشیدند اما این درخشش را در بخش تیمی به گونه ای رقم زدند که به واسطه آن طی دو دوره متوالی صاحب سهمیه تیمی المپیک شدند؛ حالا اما سنگین شدن سایه دیگر تیم های آسیایی، تکرار این روند را نگران کننده کرده است.

تیم ملی شمشیربازی اسلحه سابر ایران به خاطر متحمل شدن دو شکست برابر ازبکستان و ژاپن محکوم به پذیرش جایگاه دهمی در جام جهانی اسپانیا شد؛ این جایگاه شد، تیم هایی که امروز رقیب بودن خود برای ایران را بیشتر و جدی تر به رخ می کشند. ژاپن که در اسپانیا شکست سنگینی را به ایران تحمیل کرد (۴۵ - ۲۸) در دو جام دیگر هم پیروز رقابت با ایران بوده است. ازبکستان هم که شکست عجیبی را وارد کارنامه ایران کرد در شرایطی موفق به این مهم شد که پیش از این با عملکرش در دیگر مسابقات، نشان داده بود که در مسیری رو به بالا قرار گرفته است.

در جام جهانی بلغارستان، شمشیربازی ایران نماینده ای در مرحله یک چهارم نداشت در حالیکه در همان رقابت ها یک بازیکن ازبکستانی تا جدول ۸ نفره پیش رفت؛ در گرند پری تونس «اسلام بیک» بازیکن ازبکستانی تا مرحله یک هشتم پیش رفت و صاحب جایگاه پانزدهم شد. همان زمان خبرگزاری مهر در گزارشی با عنوان «سبقت آسیایی از شمشیربازی ایران در جهان؛ سدهای محکم تا رسیدن به بام آسیا» به این مهم اشاره داشت که شمشیربازی ایران بدون برنامه مشخص و دست فرمان یکسان در رویدادهای جهانی شرکت می‌کند درحالیکه آسیایی‌ها با حضور در همین رویدادها نشان داده‌اند کاملا با برنامه و مصمم در حال پیشروی هستند؛ مسئله مهمی که بعد از سه ماه در یک جام دیگر هم اثبات شد.

جوانانی شایسته و طبل تو خالی جوانگرایی

بنابراین و به همه این دلایل، دلخوش شدن به رنکینگ جهانی و صعود انفرادی و تیمی در آن برای شمشیربازی ایران مجاز نیست.تیم هایی که مانند ژاپن و ازبکستان با جوانگرایی به تدریج به ایران نزدیک شده و حالا اینچنین ملی پوشان مان را تهدید می کنند. در ایران اما فقط از ماه ها پیش بر طبل این اقدام (جوانگرایی) کوبیده شد بدون اینکه برنامه مدونی برای آن وجود داشته باشد. این در حالی است که در جام جهانی اسپانیا، عملکرد نفراتی مانند نیما اقاییِ جوان که با یک اختلاف امتیاز مغلوب باهرارسبارانِ با تجربه شد یا طاها کارگرپو نشان داد که به کارگیری جوانان، هزینه کردن برای شان و میدان دادن به آنها می تواند نتیجه بخش باشد با این حال دلیل تردید و کندی کار در تغییر ترکیب به چه دلیل است.