ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بین الملل خبرگزای تسنیم به نقل از روزنامه ویرتشافتزووخه، کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا در سخنانی اختلافات تعرفهای با ایالات متحده آمریکا را یک تهدید اقتصادی بزرگ دانسته و از یوروی قویتر در این شرایط حمایت کرد.
لاگارد در سخنرانی خود در مدرسه هرتی در برلین گفت: نظم جهانی که دههها وجود داشته، اکنون از پایه و اساس متزلزل شده است.
وی بدون اشاره مستقیم به دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و تهدید اخیر او به اعمال تعرفه علیه اتحادیه اروپا، انتقاد کرد: همکاریهای چندجانبه جای خود را به تفکر برد-باخت و بازیهای قدرت دوجانبه دادهاند. اکنون به جای فضای باز، سیاست حمایتگرایی در پیش گرفته شده است. حتی تسلط دلار نیز در این شرایط نامشخص است.
به گفته لاگارد این نقطه عطف میتواند خطراتی را برای اروپا ایجاد کند، جایی که صادرات تقریباً یک پنجم ارزش افزوده را تشکیل میدهد و 30 میلیون شغل را تضمین میکند.
وی در عین حال گفت: همزمان، فرصتهای جدیدی در حال ظهور هستند. با توجه به تغییرات فعلی، به نظر میرسد زمان برای نقش بینالمللی بیشتر یورو فرا رسیده است. حدود 20 درصد از ذخایر ارزی جهان به یورو نگهداری میشود، در حالی که دلار 58 درصد را تشکیل میدهد.
لاگارد گفت: از زمانی که ترامپ بسته تعرفه جهانی خود را اعلام کرد، دلار تحت فشار قرار گرفته است. یورو در مقایسه با دلار در بیش از سه سال گذشته قویتر شده است.
رئیس بانک مرکزی اروپا همچنین گفت: تقویت نقش بینالمللی یورو میتواند تأثیر مثبتی بر منطقه یورو داشته باشد. این امر میتواند وامها را در اتحادیه اروپا ارزانتر کند و از تقاضای داخلی حمایت میکند. علاوه بر این، نوسانات نرخ ارز در این صورت تأثیر کمتری خواهد داشت، زیرا تجارت بیشتری با یورو انجام میشود و اروپا در برابر تحریمها بهتر محافظت میشود.
لاگارد تاکید کرد که برای تقویت جایگاه جهانی یورو، اروپا باید در چندین سطح از جمله از نظر ژئوپلیتیکی، اقتصادی و قانونی قویتر شود.
وی افزود: اروپا به توافقنامههای تجاری بیشتری نیاز دارد و باید از نظر نظامی به کشورهای دیگر برسد. علاوه بر این، اتحادیه اروپا باید با تکمیل بازار واحد و تعمیق بازار سرمایه، به مقصد اصلی سرمایه بینالمللی تبدیل شود. سوم، اروپا باید از حاکمیت قانون دفاع کند و به عنوان یک واحد سیاسی عمل کند تا بتواند در برابر فشارهای خارجی مقاومت کند.
اتحادیه اروپا در حال حاضر در حال ورود به مذاکرات تعرفهای با ایالات متحده است تا در صورت امکان از تمام مجازاتهای اعمال شده و برنامهریزی شده توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، جلوگیری کند.
ترامپ در گذشته مرتباً تهدید به اعمال تعرفههای بالا کرده و متعاقباً مسیر خود را تغییر داده است. به نظر میرسد این جمهوریخواه گاهی اوقات از تهدیدهای تعرفهای خود به عنوان یک تاکتیک مذاکره استفاده میکند.
اتحادیه اروپا تعرفههای ترامپ را غیرقابل توجیه و مغایر با قوانین سازمان تجارت جهانی میداند و تأکید میکند که در صورت شکست مذاکرات، اقدامات قاطعی علیه تعرفههای آمریکا، از جمله تعرفههای تلافیجویانه، اتخاذ خواهد کرد.
انتهای پیام/