ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، در یکی از دردناکترین جلوههای فاجعه انسانی در غزه، «محمد مصطفی یاسین»، کودک ۴ ساله فلسطینی، جان خود را بر اثر سوء تغذیه از دست داد. سازمان امداد و نجات غزه، روز گذشته شهادت این کودک را اعلام کرد؛ کودک معصومی که نه در میدان جنگ، بلکه در آغوش گرسنگی و در سایه محاصره بیرحمانه و سیاست قحطی تحمیلی رژیم اشغالگر جان سپرد.
محمود بَصل، سخنگوی سازمان امداد و نجات غزه، در بیانیهای اعلام کرد: «محمد یاسین بهدلیل گرسنگی جان باخت؛ چراکه رژیم اشغالگر از ورود کمکهای غذایی و دارویی به غزه جلوگیری میکند.»
در ویدئویی دلخراش، بصل پیکر بیجان این کودک را در آغوش گرفته و آن را بهعنوان نمادی از تراژدی انسانی در حال وقوع در نوار غزه نشان میدهد. او با صدایی بغضآلود تأکید کرد: «محمد، نخستین کودکی نیست که قربانی گرسنگی شده و بیم آن میرود که آخرین نیز نباشد، چرا که جنگ گرسنهسازی همچنان ادامه دارد و هیچ نشانه ای از توقف دیده نمیشود.»
بر اساس آماری که دفتر رسانهای دولت غزه در روز شنبه منتشر کرد، تنها در طول ۸۰ روز از آغاز محاصره جدید رژیم صهیونیستی که از مارس گذشته آغاز شد، دستکم ۵۸ نفر به دلیل سوء تغذیه جان باختهاند و ۲۴۲ نفر دیگر نیز بر اثر نبود غذا و دارو از دنیا رفتهاند که بیشتر آنها از سالمندان بودهاند. در حالیکه فاجعه انسانی لحظهبهلحظه عمیقتر میشود، روز چهارشنبه رژیم صهیونیستی برای نخستینبار پس از ۸۱ روز انسداد شدید گذرگاهها، اجازه ورود ۸۷ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه را به غزه داد. این کمکها از سوی برخی نهادهای بینالمللی و خیریه ارسال شدهاند.
با این حال، دفتر رسانهای غزه هشدار داده که نوار غزه بهطور روزانه به دستکم ۵۰۰ کامیون کمک نیاز دارد تا پاسخگوی نیازهای حداقلی مردم باشد. خبرگزاریهای عبری روز پنجشنبه گزارش دادند که قرار است از روز یکشنبه، سازوکار جدیدی برای ورود کمکها از طریق یک شرکت آمریکایی آغاز شود؛ طرحی که قرار است ورود کمکها را مشروط و کنترلشده کند. اما این برنامه جدید نیز با انتقادهایی از سوی سازمان ملل روبهرو شده است. فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، روز جمعه تصریح کرد: «آنچه در حال حاضر وارد غزه میشود، تنها بهمثابه سوزنی در انبار کاه است.»
او تأکید کرد: «بحران انسانی و امدادی در نوار غزه همچنان فاجعهبار باقی مانده و حداقل نیاز فوری مردم غزه، ورود ۵۰۰ تا ۶۰۰ کامیون در روز است که باید زیر نظر سازمان ملل، از جمله آنروا، اداره شود.» در همین حال، رژیم صهیونیستی با پشتیبانی آمریکا، تلاش دارد طرحی را اجرایی کند که توزیع کمکها را صرفاً از طریق شهر رفح در جنوب غزه انجام دهد؛ طرحی که منتقدان میگویند هدف نهاییاش تخلیه جمعیتی شمال نوار غزه از ساکنان فلسطینی است.
به بیان دیگر، با تمرکز امدادرسانی در رفح، تلاش میشود مردم گرسنه را به کوچ اجباری از خانههای خود وادار کنند. اما آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز جمعه در واکنش به این سیاستها تأکید کرد: «سازمان ملل در هیچ برنامهای که مربوط به امدادرسانی در نوار غزه باشد، مشارکت نخواهد کرد، مگر آنکه آن برنامه با اصول حقوق بینالملل، انساندوستی، بیطرفی و استقلال کاملاً منطبق باشد.» اشاره گوترش، انتقاد مستقیم از طرح مشترک رژیم صهیونیستی و آمریکا است که در ظاهر هدف کمکرسانی دارد، اما در عمل، به ابزار فشار و جابهجایی جمعیتی بدل شده است.
محمد یاسین، کودک ۴ ساله فلسطینی، حالا نه تنها نامی در آمار قربانیان جنگ است، بلکه نشانهای روشن از فروپاشی اخلاقی در برابر وجدان جهانی است که همچنان در برابر گرسنگی تحمیلشده، سکوت کرده است. او یادآور این حقیقت تلخ است که گرسنگی نیز میتواند سلاحی مرگبار باشد، اگر بهدست دشمنی قرار گیرد که رحم نمیشناسد.