تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x4017865
شناسه : 4017865
تاریخ :
رویکرد جدید سمپاد تربیت دانشمند مهذب با نگاه تمدنی است اقتصاد ایران: قم- رئیس سازمان ملی استعدادهای درخشان با تاکید بر ضرورت تأمین نیروی انسانی توانمند برای حفظ اندیشه زندگی و حکومت مبتنی بر دین گفت: رویکرد جدید سمپاد تربیت دانشمند مهذب با نگاه تمدنی است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، الهام یاوری بعد از ظهر دوشنبه در دیدار با مدیر حوزه‌های علمیه کشور، اظهار کرد: راهبرد اصلی ما در سمپاد، ایجاد نگاه تمدنی در دانش‌آموزان و آماده‌سازی آنان برای ایفای نقش مؤثر در ساخت تمدن نوین اسلامی است و برخلاف گذشته که تمرکز بر تربیت صرفاً دانشمند بود، اکنون هدف تربیت دانشمند مهذب و اثرگذار است.

رئیس سازمان ملی استعدادهای درخشان با اشاره به شاخص‌های اثرگذاری برنامه‌ها گفت: مولفه‌هایی مانند گفتمان‌سازی، فرهنگ‌سازی، نظام‌سازی، جریان‌سازی، شاگردپروری و توسعه نفوذ منطقه‌ای ایران به عنوان معیارهای اصلی تعیین شده‌اند.

وی در ادامه به طراحی ۲۵ مؤلفه شایستگی در مدل تربیتی جدید سمپاد اشاره کرد و توضیح داد: هر برنامه اصلی سازمان با هدف تقویت یکی یا چند مورد از این شایستگی‌ها طراحی شده است.

یاوری به «کنگره قرآن» به عنوان نمونه‌ای از این برنامه‌ها پرداخت و بیان کرد: در این کنگره، دانش‌آموزان با جستجوی مفهومی در قرآن و بهره‌گیری از راهنمایی اساتید حوزه، مهارت‌هایی مانند تفکر مفهومی، اعتماد به نفس قرآنی، کار گروهی، تولید محتوا و سواد رسانه‌ای را کسب می‌کنند.

وی افزود: مرحله نهایی کنگره، حل مسائل واقعی جامعه بر اساس مفاهیم قرآنی است که در سال گذشته موضوع «انفعال و خودباختگی» بررسی و راهکارهای عملیاتی ارائه شد.

رئیس سازمان ملی استعدادهای درخشان گفت: این برنامه‌ها ضمن ایجاد انس با قرآن، توانمندسازی دانش‌آموزان برای حل مسائل کشور را نیز به دنبال دارد؛ سال گذشته بیش از ۱۰۰ هزار دانش‌آموز در این برنامه‌ها شرکت کردند و مدارس بر اساس آن برنامه‌های بومی تدوین کردند.

یاوری سه دستاورد مدل تربیتی سمپاد را تشریح کرد: اول، مسلح شدن دانش‌آموزان به مهارت حل مسائل میدانی کشور؛ دوم، تقویت ظرفیت مدیریت تحول تمدنی؛ و سوم، نهادینه شدن نقش‌آفرینی آنان به عنوان حلقه‌های میانی نظام.

معاون وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: اکنون برخی دانش‌آموزان سمپادی در جایگاه‌های مدیریتی حضور دارند اما این مسئولیت‌ها بیشتر بر توانمندی شخصی استوار است و نه تربیت نظام‌مند و اجرای صحیح این مدل، نسل آینده مدیران تحول‌آفرین تمدن نوین اسلامی را پرورش می‌دهد.