ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری مهر، رؤسای دانشکدههای عمران دانشگاههای شریف، امیرکبیر، علم و صنعت، خوارزمی و خواجه نصیرالدین طوسی به همراه جمعی از اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی شهر تهران با علی شمسیپور، رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران و جمعی از معاونان و مدیران این مرکز دیدار کردند.
شمسیپور در این جلسه با اشاره به نقش مرکز مطالعات در حل مسائل مدیریت شهری از طریق پژوهش گفت: مدیریت شهر بدون کار علمی و مطالعاتی پیش نمیرود و مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران بهعنوان بازوی مطالعاتی و پژوهشی شهرداری تهران، در جهت رسیدن به راهکارهای عملیاتی برای ارائه به مدیریت شهری، مصمم به برقراری ارتباط و همکاری با دانشگاه است، به همین جهت درهای مرکز همواره به روی پژوهشگران و اساتید و اهالی دانشگاه باز است.
وی با اشاره به تعیین اولویتها در حوزههای مختلف و طراحی نظام مسائل شهر تهران در مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران گفت: این امر منتج به تهیه سند جامع مطالعاتی شهرداری تهران میشود. این سند چهارچوبی برای عملکرد مرکز بوده و ارتباط مجموعه با سایر واحدهای شهری را ترسیم میکند. به این صورت فرآیند پژوهش در مدیریت شهری و رفتار متناظر با پژوهش در بخشهای دیگر شهر مشخص میشود.
شمسیپور با اشاره به قواعد پژوهشی وضع شده در شهرداری تهران گفت: بر اساس قاعده فعلی تمامی آثار پژوهشی در سامانه پژوهشیار بارگذاری میشود و انجام کار پژوهشی بدون تأیید مرکز مطالعات در شهرداری تهران مردود است و به این روش از عملکرد جزیرهای در پژوهش و کار مطالعاتی جلوگیری میشود.
رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران با اشاره به حمایتهای مالی مرکز از پایاننامهها و رسالههای دانشجویان گفت: در جهت تشویق و ایجاد انگیزه برای فعالیتهای علمی منطبق با نیازهای شهر تهران از سوی دانشجویان، فرآیند حمایت از پایاننامهها و رسالههای دانشجویان تسهیل و مستثنی شده و بدون طی مراحل اداری و حقوقی عقد قرارداد، طی دو مرحله به آنها پرداخت میشود.
در ادامه این نشست مرتضی رئیسی دهکردی، رئیس دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت با اشاره به نشستهای علمی و تخصصی مرکز مطالعات گفت: جلسات و نشستهای تخصصی و علمی مرکز بازتاب لازم را در جامعه دانشگاهی ندارد اما بازدید اخیر دانشجویان و اساتید از پروژه بزرگراه یادگار امام و میدان فتح، اثر مثبت و خوبی در فضای دانشگاهی داشته است. لازم است دانشکدهها و انجمنهای علمی طرف همکاری مرکز باشند، به این طریق میتوان بسیاری از مسائل و گرههای شهرداری را به دست اهل دانشگاه باز کرد. ما در دانشگاه از این امر استقبال میکنیم و آماده کمک به مجموعه شهرداری تهران هستیم.
رئیس دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت با تأکید بر ضرورت توجه به شخصیتها و سرمایههای علمی شهر تهران گفت: شهرداری تهران در اقدامی جالب، در قالب تبلیغات محیطی و تلویزیونی پویش تهران دوستداشتنی، شخصیتها و مشاهیر ادبی، هنری و فرهنگی شهر تهران را به شهروندان معرفی میکند. باید در این مسیر به شخصیتهای دانشگاهی به خصوص بزرگان و مشاهیر حوزه عمران، معماری و شهرسازی که کالبد شهر تهران اثر و هنر این مشاهیر است، توجه شود.
در ادامه این نشست، امیر طریقت، عضو هیأتعلمی دانشگاه شهید رجایی با اشاره به همکاریهای علمی دانشگاه و شهرداری تهران گفت: ارتباط صنعت و دانشگاه در کشور ما درست برقرار نشده و در کارهای پژوهشی در بخشهای دولتی و عمومی دچار دوبارهکاری هستیم. میتوان با کمیتههای تخصصی متشکل از چند تیم از دانشگاههای مختلف بهصورت کنسرسیوم این مسأله را برطرف و ارتباط عمیقی میان دانشگاه و مجموعه مدیریت شهری برقرار کرد.
در ادامه این نشست، علیرضا رهایی، معاون مطالعات زیرساخت مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران با اشاره بهضرورت همکاریهای مشترک با دانشگاه گفت: با هماندیشی و همافزایی مدیریت شهری و اهالی دانشگاه میتوان گامهای بلندی را در راستای رفع چالشهای مدیریت شهری کلانشهر تهران در حوزه فنی و عمرانی برداشت. پیچیدگی روزافزون چالشهای تهران، نیاز و ضرورت همکاری و همفکری با انجمنهای علمی و پژوهشکدههای دانشگاهی را بیش از پیش اهمیت میبخشد.
همکاری مرکز مطالعات با دیگر مراکز مطالعاتی در کلانشهرهای ایران و خارج از کشور جهت به اشتراک گذاشتن تجارب و انجام پژوهشهای مشترک و همافزایی، بهرهگیری از درسآموختههای زلزلههای سایر کشورها در ارتقای تابآوری کلانشهر تهران، بررسی و پایش روند تغییرات فرونشست در برخی مناطق بحرانی، استفاده از دانش شنچالهها در پایداری و تغذیه مصنوعی، تعیین تکلیف و صیانت از قنوات، پایش خروجی مطالعات انجام شده توسط مرکز و ضمانت اجرایی آنها از دیگر موضوعات مطروحه در این نشست بود.