تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصادی
لینک : econews.ir/5x4017642
شناسه : 4017642
تاریخ :
آغاز اجرای طرح پایلوت هوشمندسازی معادن اقتصاد ایران: رئیس هیات عامل ایمیدرو با تاکید بر نقش بهره‌وری، نوسازی ماشین‌آلات و توسعه فناوری‌های نوین در تحقق اهداف رشد بخش معدن، از آغاز اجرای پایلوت هوشمندسازی معادن، برنامه‌ریزی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی و واگذاری گسترده پروانه‌های اکتشافی خبر داد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، رئیس هیات عامل ایمیدرو، در همایش نکوداشت روز ملی معدن ضمن تاکید بر نقش بهره‌وری، نوسازی ماشین‌آلات و توسعه فناوری‌های نوین در تحقق اهداف رشد بخش معدن، از آغاز اجرای پایلوت هوشمندسازی معادن، برنامه‌ریزی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی و واگذاری گسترده پروانه‌های اکتشافی خبر داد.

 همایش نکوداشت روز ملی معدن با حضور وزیر صنعت، عدن و تجارت و جمعی از مسئولان، فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی کشور در حال برگزاری است.  

در این همایش، محمد آقاجانلو، رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) - تحقق رشد 13 درصدی در بخش معدن را وابسته به نوسازی ناوگان و توسعه زیرساخت‌های فناورانه دانسته و از لزوم جایگزینی ماشین‌آلات فرسوده با تجهیزات به‌روز سخن گفت.

وی ضمن اشاره به نقش صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی در حمایت از ماشین‌آلات تولید داخل اظهار کرد: طی دو سال اخیر حمایت‌های مناسبی برای تامین ماشین‌آلات صورت گرفته، اما همچنان 60 درصد ماشین‌آلات وارداتی فرسوده هستند و تنها 40 درصد واردات به ماشین‌آلات نو اختصاص دارد.

بهره‌وری؛ کلید رشد اقتصادی معدن

این معاون وزیر صمت ضمن تاکید بر اینکه 45 درصد از رشد پیش‌بینی‌شده بخش معدن باید از مسیر بهره‌وری حاصل شود، تصریح کرد: این رشد زمانی محقق می‌شود که ماشین‌آلات ما به‌روز، اقتصادی و متناسب با تغییرات قیمت انرژی باشند. تداوم فعالیت با ماشین‌آلات فرسوده نه‌تنها بهره‌وری را کاهش می‌دهد، بلکه توجیه اقتصادی معادن را هم زیر سؤال می‌برد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو همچنین از توافق با شرکت‌های خارجی برای ورود سرمایه و فناوری خبر داد و گفت: در آینده نزدیک با همکاری پیمانکاران داخلی، سرمایه‌گذاری خارجی برای ساخت ماشین‌آلات نسل جدید در کشور آغاز خواهد شد. این رویکرد موجب ارتقاء ظرفیت تولید تجهیزات معدنی خواهد شد.

معدن دیجیتال؛ از پایلوت تا توسعه ملی

وی در ادامه، توسعه فناوری را پیش‌شرط افزایش بهره‌وری دانسته و خاطرنشان کرد: ایمیدرو در همکاری با وزارت ارتباطات، پروژه اتصال پایگاه‌های داده معادن کشور از طریق فیبر نوری را پیگیری می‌کند. همچنین با معاونت علمی ریاست‌جمهوری و شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه فناوری‌های نوین معدنی مشارکت داریم. در گام نخست، سه معدن شامل یک معدن روباز، یک معدن زیرزمینی و یک واحد فرآوری به‌صورت پایلوت هوشمندسازی شده‌اند. در صورت موفقیت، این الگو در سراسر کشور توسعه پیدا خواهد کرد.

آقاجانلو در پایان ضمن اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای ایمیدرو، اظهار کرد: واگذاری 270 پروانه اکتشافی در قالب بسته‌های منطقه‌ای و استانی در دستور کار قرار دارد که می‌تواند موتور محرکی برای اکتشافات جدید و فعال‌سازی ظرفیت‌های بالقوه کشور باشد.

انتهای پیام/