ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
مجید محمدی در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به اهمیت استفاده از بذر گواهیشده در ارتقا عملکرد تولید، گفت: استان گلستان با ظرفیت تولید بیش از یک میلیون تن گندم خوراکی، نهادینهسازی مصرف بذر گواهیشده را در تمام مناطق آبی و دیم در دستور کار دارد.
وی افزود: بر اساس سیاستهای کلان وزارت جهاد کشاورزی، میزان مصرف بذر در گلستان بین ۷۰ تا ۸۰ هزار تن است که از این میزان، حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد توسط ۱۵ شرکت تولیدکننده بخش خصوصی تأمین میشود. بخشی دیگر نیز توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تولید میشود.
محمدی از برنامهریزی برای تولید بیش از دو هزار و ۵۰۰ تن بذر در سال زراعی پیشرو خبر داد و گفت: در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴، این شرکت با ۳۰ پیمانکار تکثیر بذر، قرارداد کشت ۷۲۴.۵ هکتار از اراضی را با ارقام آراز، احسان و تکتاز در طبقات مادری و پرورش سه منعقد کرده است.
وی همچنین تأکید کرد تمام مراحل رشد محصول در مزارع تکثیری با حضور کارشناسان این شرکت و ناظران مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال استان، تحت کنترل و نظارت دقیق قرار داشته است.
سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان با بیان اینکه کیفیت بذر از عوامل مؤثر در پایداری تولید محصولات کشاورزی است، رعایت توصیههای فنی قبل و هنگام برداشت را ضروری دانست.
وی گفت: کشاورزان توجه داشته باشند در زمان برداشت رطوبت محصول در حد استاندارد باشد و باید کامیونهای حامل بذر از نظر عدم آلودگی به سایر محصولات، رطوبت و پاکیزگی کف را مورد بررسی قرار دهند.
محمدی اظهار کرد: برای پیشگیری از خسارات ناشی از بارندگی، کامیونها با برزنت پوشیده شوند و کشاورزان از برداشت حاشیه مزارع که امکان آلودگی بالاتری دارند خودداری کنند و در صورت رطوبت زیاد، از برداشت در ساعات ابتدایی روز و با سرعت بالا خودداری کنند.
محمدی بر اهمیت بذر در موفقیت تولید کشاورزی گفت: بذر با کیفیت، نه تنها زمینه تولید قابل قبول را فراهم میکند، بلکه باعث کاهش ضایعات، افزایش بهرهوری و موفقیت در کشتهای بعدی میشود. ارتقای کیفیت بذر یک ضرورت است.