ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی، رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی، در مراسم رونمایی از دایرهالمعارف ۸ سال دفاع مقدس ارتش با تأکید بر اهمیت یادآوری گذشته، گفت: خداوند در قرآن کریم میفرماید که نعمتهای خداوند را به یاد بیاورید. این اقدامات دقیقاً در همین راستا قرار دارد. همه ما باید وظایف خود را بهخوبی انجام دهیم؛ در این صورت هم مشکلات حل میشود و هم محبوب مردم خواهیم شد. متأسفانه برخی از ما در خارج از حیطه کار خود دخل و تصرفهایی داریم که خوشایند نیست. هر کاری باید به کاردان خودش سپرده شود و ارتش در حیطه وظایف خود بسیار خوب عمل کرده است.
وی ادامه داد: تهیه و تدوین دایرهالمعارف دفاع مقدس اقدامی بسیار ارزشمند، حرفهای و دقیق است که قابلیت مرجع شدن دارد و بهطور قابل توجهی کمک میکند. امروز جمعآوری همه اسناد و خاطرات کوچک از اهمیت بالایی برخوردار است. باید با کمک تکنیکها و هوش مصنوعی نسبت به جمعآوری اسناد اقدام کنیم. فناوریهای نوین فرآوری را ساده کردهاند، بنابراین باید زمان بیشتری را به جمعآوری اطلاعات اختصاص دهیم.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی همچنین درباره کتاب تاریخ تفصیلی جنگ گفت: این کتاب که توسط دوستان ارتشی تهیه شده، از ۲۰ سال پیش تا امروز با همکاری ارتش و مرکز اسناد انقلاب اسلامی تدوین شده است و جلد شصت و دوم آن امروز منتشر شد. هر جلد حدوداً هزار کلمه دارد و این یک کار بسیار منظم است که تقریباً در نیروهای مسلح وجود ندارد و برای بانکهای اطلاعاتی و هوش مصنوعی بسیار مفید خواهد بود.
وی در ادامه به اهمیت دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: داستان جنگ ما داستان عجیبی است که به دنبال داستان انقلابی است که خود حادثه بزرگی در تاریخ ماست. انقلابی که نه تنها سرنوشت ملت ما بلکه سرنوشت منطقه را دگرگون کرد. امروز انقلاب اسلامی، بدیل و رقیب تمدن کنونی است. دنیای امروز دنیای رقابتهاست؛ رقابت علمی، تکنولوژیکی، نظامی و البته فرهنگی. نکته اساسی این است که دنیا یک رقابت محوری دارد که آن هم رقابت تمدنی است.
پورمحمدی ادامه داد: میتوانید قویترین قدرت اقتصادی و نظامی باشید اما پیام و جذابیت نداشته باشید و همه نگران خودشان باشند. آن زمان است که مردم از شما خواهند ترسید ولی شما را دوست نخواهند داشت و برایشان الهامبخش نخواهید بود. امروز انقلاب اسلامی یک توانایی تمدنی و همآوردی پیدا کرده است. من هم مثل شما به ضعفها واقفم و نگرانم و متوجه این مشکلات هستم اما عمق حوادث بسیار فراتر از چیزی است که ما در ظاهر میبینیم.
وی متذکر شد: حوادث پیدرپی رخ داده میزان اهمیت انقلاب اسلامی را نشان میدهد. سوال اولیهای که باید پرسید، آن است که دغدغهای که آمریکا به عنوان یک قدرت اقتصادی درباره ایران دارد چیست؟ میگویند شما شاید سلاح هستهای بسازید، نمیگویند دارید یا میسازید، میگویند شاید بسازید. واقعاً این در جهان امروز مسأله است؟ ما امروز قدرت رسانهای و اقتصادیمان چقدر است؟ میتوانیم بر سرمایههای آنان توفق پیدا کنیم؟ اینها واقعیاتی است که وجود دارد اما اندازه و رسم این مسائل در قیاس با قدرت تمدنی انقلاب اسلامی، بسیار ناچیز است. آنچه در جهان رقم میخورد، بسیار بزرگتر از این حرفهایی است که در ظاهر مطرح میشود.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی با تأکید بر نقش ارتش در توفیقات انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: باید ببینیم چه شد که قبل از انقلاب، فاصله میان ارتش و ملت از بین رفت و سرنیزهها جای خود را به گل داد و ارتش نه در کنار ملت که پیشتاز بسیاری از حرکتها شد. ارتش از روزهای اول انقلاب در مقابل تجزیهطلبیها قد بر افراشت. این ارتش بود که با آگاهی و رشادت و عدم تردید مقابل این حوادث ایستاد تا اینکه جنگ شد. آنچه توانست مقابل سیل پرتوان تصرف خوزستان را بگیرد، ارتش ما بود. آن هم ارتشی که آسیبهای بسیاری به آن وارد شده بود. این حوادث بسیار بزرگ و عظیم است و ما وظیفه داریم که این حوادث را به درستی و مستند روایت کنیم و همزمان نقاط ضعف و قوت خود را هم مطرح کنیم، از فراز و فرودها، شکستها و پیروزیها بگوییم تا نسل جدید هم در جریان این مسائل باشد.