تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x4016146
شناسه : 4016146
تاریخ :
خاموشی‌‎ها در خراسان جنوبی و گلایه های مردم از قطعی اینرنت اقتصاد ایران: بیرجند- این روزها قطعی برق در خراسان جنوبی به یک چالش تبدیل شده و ارتباطات مردم در دستان باتری‌ها و ژنراتورها قرار گرفته است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: قطعی مکرر برق در خراسان جنوبی مانند بسیاری از نقاط کشور تنها به خاموشی و عدم استفاده از کولر در زندگی شخصی محدود نمی‌شود.

بسیاری از شهروندان بر این نکته تأکید دارند که هنگام قطعی برق ارتباطات اینترنتی و حتی یک تماس ساده از طریق موبایل برای آنان با مشکل رو به رو می‌شود.

مشکلات ناشی از قطعی برق و تأثیر آن بر ارتباطات

با وجود تلاش‌های مسئولان برای کاهش مشکلات ارتباطی، مردم استان خراسان جنوبی همچنان از قطع‌های مکرر برق و تأثیر آن بر ارتباطات تلفنی و اینترنتی گلایه دارند.

بسیاری از شهروندان در گفت‌وگو با مهر، اظهار داشتند که این مشکلات نه تنها در زندگی روزمره آنان اختلال ایجاد کرده، بلکه بر کسب‌وکارهای آنلاین و ارتباطات کاری نیز تأثیرات منفی داشته است.

یکی از شهروندان، آقای علی رضایی (ساکن بیرجند)، در این باره گفت: ما در این روزها نه تنها برای ارتباطات روزمره بلکه برای کار و تحصیل به اینترنت نیاز داریم و قطعی برق باعث شده که خیلی از کارهایمان عقب بیفتد و این وضعیت برای ما قابل تحمل نیست.

وی افزود: به محض اینکه خاموشی از راه می‌رسد و دو ساعت برق نداریم در منطقه من اینترنت و تماس‌های موبایلی نیز با مشکلات جدی مواجه می‌شود که در این زمینه باید تدبیری اندیشیده شود.

خانم فاطمه محمدی، یک شهروند دیگر از شهرستان قائنات، با اشاره به مشکلات ناشی از قطعی‌های برق گفت: در چند روز گذشته، اینترنت چندین بار قطع شده و حتی نتوانستم با خانواده‌ام تماس بگیرم و این مشکل واقعاً برای خانواده‌هایی که ارتباطات دورکاری دارند یا فرزندانشان در حال تحصیل آنلاین هستند، جدی است.

وی افزود: در مواردی بوده است که در هنگام قطعی برق مشغول صحبت و مکالمه بودم که این مکالمه با قطع و وصلی رو به رو شده است.

در بیرجند برق و اینترنت با هم می‌رود

از سوی دیگر، آقای محمد حسین‌زاده، یکی از کسبه در شهرستان بیرجند، از تأثیر این قطعی‌ها بر کسب‌وکارش ابراز نگرانی کرد و گفت: کار من به‌شدت به اینترنت وابسته است و وقتی اینترنت قطع می‌شود، تمام معاملاتم به هم می‌ریزد و درآمدم کاهش می‌یابد. درخواست من این است که مسئولان راهکاری برای این مشکلات پیدا کنند.

وی این سوال را مطرح کرد که آیا راهکاری وجود ندارد که در هنگام قطعی برق ارتباطات اینترنتی با مشکل رو به رو نشود.

این شهروند خراسان جنوبی گفت: قطعی برق به تنهایی زندگی مردم را با مشکل رو به رو می‌کند و حال اضافه کنید اگر بخواهد قطعی اینترنت و مکالمه نیز به آن اضافه شود.

مصطفی بهی، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خراسان جنوبی هم در گفت‌وگو با مهر اعلام کرد که قطعی‌های اخیر برق باعث بروز مشکلاتی در حوزه ارتباطات تلفنی و اینترنتی در برخی مناطق استان شده است.

وی دلیل اصلی این مشکل را محدودیت‌های موجود در تأمین برق سایت‌های مخابراتی عنوان کرد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی توضیح داد که بیشتر سایت‌ها و دکل‌های مخابراتی (BTS) دارای باتری‌های پشتیبان هستند که در زمان قطع برق به‌صورت خودکار فعال می‌شوند.

پاسخ به دغدغه مردم

وی افزود: این باتری‌ها معمولاً تنها برای مدت کوتاهی (چند ساعت) قادر به تأمین انرژی هستندو در صورت طولانی شدن قطعی برق، باتری‌ها تخلیه شده و سایت‌های مخابراتی از دسترس خارج می‌شوند.

بهی با اشاره به اینکه در برخی از سایت‌های مهم و حیاتی از ژنراتورهای پشتیبان استفاده می‌شود که البته به دلیل هزینه‌های بالا و نیاز به نگهداری مستمر، امکان تجهیز تمامی سایت‌ها به ژنراتور وجود ندارد یادآور شد: تعامل با وزارت نیرو در حال انجام است تا بتوان تعداد بیشتری از سایت‌های حیاتی استان خراسان جنوبی را از چرخه قطعی برق خارج کرد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی توضیح داد این برنامه به‌ویژه در استان خراسان جنوبی در حال پیگیری است تا در صورت امکان، سایت‌های بیشتری در هنگام قطع برق فعال باقی بمانند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خراسان جنوبی در پایان ضمن قدردانی از صبوری و همکاری شهروندان، تأکید کرد که تلاش‌ها برای کاهش مشکلات ارتباطی ناشی از قطعی برق همچنان ادامه دارد و از همراهی و درک مردم سپاسگزاری کرد.

اسماعیل میری مدیر مخابرات منطقه خراسان جنوبی نیز درباره مشکلات قطعی برق و تأثیر آن بر تجهیزات مخابراتی توضیح داد و گفت: برای جلوگیری از خسارت به تجهیزات حساس، از باتری‌های DC استفاده می‌شود که به عنوان فیلتر شوک عمل می‌کنند و این باتری‌ها تا حدود ۴۵ دقیقه در مواقع قطعی برق فعال می‌مانند ولی با این وجود، درخواست‌ها برای تقویت UPS همچنان ادامه دارد.

با توجه به برنامه‌های در حال اجرا، امیدواری‌ها برای بهبود وضعیت ارتباطات در استان خراسان جنوبی بیشتر شده است.

مسئولان هم وعده داده‌اند که تلاش خواهند کرد تا با همکاری وزارت نیرو، در آینده نزدیک شاهد کاهش چشمگیر مشکلات ارتباطی ناشی از قطعی برق باشیم.

با این حال، باید منتظر ماند و دید که این برنامه‌ها چه زمانی به نتیجه خواهند رسید و مشکلات ارتباطی در استان خراسان جنوبی به‌طور کامل حل خواهد شد یا خیر و امیدواریم که با کاهش قطعی‌های برق، زندگی روزمره و ارتباطات مردم به حالت عادی بازگردد و نارضایتی‌های موجود کاهش یابد.