ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، علی چالهچاله رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، پیش از ظهر یکشنبه در نشست خبری که با هدف تشریح دستاوردهای سفر اخیر رئیسجمهور و وزیر جهاد کشاورزی به استان برگزار شد، اظهار داشت: این سفر فرصتی مغتنم بود تا هم مشکلات بخش کشاورزی استان مطرح شود و هم پیگیر جذب اعتبارات و تسهیلات لازم برای طرحهای مهم باشیم.
وی افزود: از همان زمان مطرح شدن موضوع سفر هیئت دولت به استان کرمانشاه، تیم پیگیری سفر به ریاست معاون محترم رئیسجمهور، جلسات متعددی را در تهران و استان برگزار کردند و خوشبختانه مصوبات قابل توجهی نیز در حوزه کشاورزی حاصل شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه در این سفر و طی جلساتی با حضور معاون اول رئیسجمهور، معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیران بانکهای عامل کشور، پروژههای پیشنهادی استان کرمانشاه به تصویب رسید، گفت: در مجموع بیش از ۹,۳۱۲ میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای اجرای ۴۳۷ طرح کشاورزی در نظر گرفته شده است.
چالهچاله افزود: از این میزان تسهیلات، ۵,۳۵۰ میلیارد تومان در قالب سرمایه در گردش و ۳,۹۶۲ میلیارد تومان تسهیلات سرمایهای یا سرمایه ثابت تصویب شده است.
به گفته وی، این تسهیلات از سوی ۶ بانک عامل شامل بانکهای ملی، کشاورزی، صادرات، سپه، رفاه کارگران و صندوق کارآفرینی امید تأمین خواهد شد و پروژههای مصوب عمدتاً پروژههای نیمهتمامی هستند که دارای پیشرفت فیزیکی بوده و با اجرای آنها، بیش از ۴۷۷۱ نفر اشتغالزایی صورت خواهد گرفت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه در تشریح جزئیات طرحها اظهار داشت: از میان طرحهای مشمول این تسهیلات، ۲۶۲ طرح مربوط به دام و طیور، ۱۳۲ طرح صنایع تبدیلی، ۲۹ طرح گلخانهای، ۵ طرح شیلاتی، ۴ طرح دامپزشکی، ۳ طرح تعاون روستایی و ۲ طرح نیز در حوزه زیرساختهای آب و خاک کشاورزی هستند.
وی ادامه داد: علاوه بر تسهیلات بانکی، ۶۶ میلیارد تومان منابع اعتباری نیز برای پروژههای بخش کشاورزی استان مصوب شده است که در دو سال آینده به استان اختصاص خواهد یافت. این منابع شامل کمکهای فنی اعتباری در حوزههای مختلف از جمله ۱۲۰ میلیارد تومان برای آبیاری تحت فشار و کمفشار ،۲۵۰ میلیارد تومان برای بازسازی و نوسازی قنوات ،۳۰ میلیارد تومان برای ساختمان شبکه آبیاری و زهکشی ،۲۰۰ میلیارد تومان برای طرح صیانت از جنگلهای زاگرس، ۶ میلیارد تومان برای طرح قرنطینه دامپزشکی در جوانرود میباشد.
چالهچاله در ادامه سخنان خود به حضور وزیر جهاد کشاورزی در قالب هیئت دولت در این سفر اشاره کرد و گفت: برای برنامه بازدید وزیر جهاد کشاورزی، برنامهریزی ویژهای انجام شد. در روز اول سفر، بازدیدهایی از گلخانه دشت سبز، واحد تولید رب گوجهفرنگی روژینتاک و واحدهای صنایع تبدیلی صورت گرفت که تا اواخر شب ادامه داشت.
وی با اشاره به سابقه خود در حوزه بودجهریزی گفت: پیشنهادات پروژهها در قالب ردیفهای ملی در چارچوب بودجه کشور ارائه شد تا از امکان تخصیص صد درصدی بهرهمند شوند.
چالهچاله در پایان به موضوع سامانه خدماترسانی به عشایر نیز اشاره کرد و گفت: در ادامه پیگیریها، مبلغ ۲۰ میلیارد تومان برای ساماندهی عشایر نیز به اعتبارات اضافه شد و رقم ۶۰۶ میلیارد تومان منابع اعتباری به ۶۲۶ میلیارد تومان افزایش یافت. این اعتبارات در قالب طرح ملی خدمات عشایری شامل زیرساختهای راه، آبرسانی، تأمین آرد و خدمات دیگر تخصیص یافته و از طریق اداره کل امور عشایر اجرایی خواهد شد.
وی ضمن قدردانی از همکاری دستگاههای اجرایی و بانکهای عامل، ابراز امیدواری کرد که با تخصیص بهموقع منابع مصوب، شاهد تحولی مثبت در بخش کشاورزی استان کرمانشاه باشیم.
چالهچاله در ادامه سخنان خود به برنامههای فشرده وزیر جهاد کشاورزی در جریان سفر هیئت دولت به استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: روز بیستوچهارم که وزیر محترم وارد استان شدند، تا اواخر شب در بازدید از مجموعههای مختلف همراه ایشان بودیم. روز بعد، صبح زود حدود ساعت پنج و نیم، وزیر جهاد کشاورزی در نشست صبحانه کاری با اعضای اتاق اصناف استان و با حضور ریاست محترم جمهور شرکت کردند.
وی افزود: پس از این نشست، به منظور افتتاح فاز دوم پروژه باغ سایبان که قرار بود به صورت وبیناری با حضور ریاستجمهوری صورت گیرد، عازم محل پروژه شدیم. سطح کل باغ ۴۰ هکتار است که ۲۰ هکتار آن در این سفر افتتاح شد. این باغ از جمله طرحهای مهم توسعهای در حوزه باغداری مدرن استان محسوب میشود.
چالهچاله تصریح کرد: پس از این افتتاح، وزیر جهاد کشاورزی در جلسه فعالان اقتصادی استان در استانداری شرکت کردند و در ادامه به عنوان نماینده عالی دولت برای بررسی مسائل شهرستانی، به شهرستان سنقر سفر کردند.
وی در تشریح برنامههای این سفر شهرستانی افزود: بازدید از یادمان شهدای شهرستان سنقر، حضور در شورای اداری شهرستان و سپس بازدید از اراضی کشاورزی روستای گزنه که در آنجا پروژه شبکه آبیاری حدود ۳۰۰ هکتاری در حال اجرا است، از جمله برنامههای وزیر بود. کشاورزان این منطقه درخواست تجهیز اراضی به سیستم آبیاری نوین را داشتند که در دست پیگیری قرار گرفت.
چالهچاله ادامه داد: پس از آن، بازدید از سد جان و در مسیر، حضور در مزار شهدای روستای جامیشان نیز انجام شد. در ادامه، کاروان بازدید به شهرستان کنگاور رسید؛ در این شهرستان نیز وزیر جهاد کشاورزی در نشستی با نماینده مردم، فرماندار و مسئولان محلی، مشکلات منطقه را بررسی کرد.
وی گفت: بازدید از معبد آناهیتا و محدوده تاریخی صدر آناهیتا یا کبوترانه از دیگر برنامهها بود. پس از این بازدیدها، وزیر جهاد کشاورزی در جلسه شورای برنامهریزی استان شرکت کرد و سپس از فرودگاه کرمانشاه به تهران بازگشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: این برنامهها در بازه زمانی عصر بیستوچهارم تا پایان روز بیستوپنجم اردیبهشتماه انجام شد و ما در تمام این مدت در خدمت وزیر و هیئت دولت بودیم. وی با تأکید بر اهمیت مصوبات و تفاهمنامههای حاصل از این سفر، خاطرنشان کرد: در صورت وجود سوال در خصوص جزئیات برنامهها و مصوبات، سازمان جهاد کشاورزی آماده پاسخگویی است.