تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x4015787
شناسه : 4015787
تاریخ :
رسانه‌های عبری: طرح کوچ اجباری اهالی غزه در حال اجرا است اقتصاد ایران: رسانه‌های عبری زبان اعتراف کردند، طرح کوچ اجباری اهالی غزه و اخراج آنها از این سرزمین به شکل چراغ خاموش در حال طی کردن مراحل آماده سازی برای انجام است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه معاریو در گزارشی فاش کرد، اسرائیل در حال حاضر مذاکراتی را با چند کشور آفریقایی برای پذیرش فلسطینیان ساکن نوار غزه در حال انجام دارد.

این رسانه عبری زبان گزارش دارد، مذاکرات محرمانه بین اسرائیل و چند کشور آفریقایی در راستای اجرایی کردن طرح ترامپ برای کوچ اجباری اهالی غزه، به پیشرفت‌های قابل توجهی رسیده است.

این رسانه به نقل از منابع شرکت کننده در مذاکرات خبر داد، برخی از کشورهای اروپایی در مقابل دریافت پول آمادگی پذیرش شمار مشخصی از فلسطینیانی که از نوار غزه اخراج می‌شوند، هستند اما برخی دیگر از کشورها به دنبال امتیازات و خواسته‌های دیگری هستند که اسرائیل آمادگی تامین آنها را ندارد.

معاریو اشاره‌ای به خواسته‌های غیرمالی کشورهای آفریقایی نکرد اما ظاهرا مربوط به برخی از مسایل نظامی است در عین حال اشاره‌ای به شمار مهاجرانی که کشورهای درخواست کننده پول، آمادگی پذیرش آن را کرده‌اند هم نشده است.

این رسانه همچنین فاش کرد در سایه اظهارات اخیر بنیامین نتانیاهو که در آخرین کنفرانس مطبوعاتی‌اش اعلام کرد، روند اجرایی کردن کوچ اجباری از غزه همچنان ادامه دارد و در این رابطه با شماری از کشورهای آفریقایی به توافق‌های اصولی در رابطه با پذیرش فلسطینیان ساکن غزه دست پیدا کرده است.

این در حالی است که مشخص شده است ایالات متحده هم پا به پای اسرائیل در زمینه همکاری و اجرایی کردن این طرح مشغول مذاکره است.

در بخش دیگری از این گزارش فاش شد، مذاکرات با برخی از کشورهای اروپایی به مراحل بسیار پیشرفته‌ای رسیده است و در حال حاضر در رابطه با مسایل تامین مالی و منافع و درآمدهای حاصل از این  اقدام برای کشورهای میزبان مشارکت کننده در این برنامه پیشرفت هایی حاصل شده است.

برخی از این کشورها به دنبال دستیابی به منابع و درآمد مالی هستند، در حالی که برخی دیگر به دنبال پشتیبانی و حمایت آمریکا از آنها در مسایل مختلف سیاسی هستند.

در این بین برخی از کشورها برخی از خواسته‌ها را مطرح کرده‌اندکه امکان قبول آن در مقابل پذیرش فلسطینیان کوچانده شده از غزه وجود ندارد و اسرائیل اعلام کرده است که حتی حاضر نیست به آنها پاسخ بدهد.

درچارچوب اطلاعات افشا شده در این گزارش، مذاکرات صرفا به کلیات نپرداخته بلکه در برگیرنده طرح فراگیری برای جذب سازمان یافته فلسطینیان کوچانده شده است، از جمله شهرک‌‌هایی برای آنها احداث شده و شرایط معیشتی و ساختارهای آموزشی مهاجران و فرصت‌های شغلی را هم شامل می‌گردد.

در ادامه گزارش این رسانه عبری زبان، طرف‌های شرکت کننده در تهیه این برنامه و حاضر در مذاکرات با کشورهای احتمالی پذیرنده به دنبال آن هستند تا اولین موج از افراد کوچانده شده شرایط فراتر از‌‌ ایده آلی داشته باشند تا بتوانند خود به مبلغ اصلی برای ترغیب بقیه جهت همراهی با این طرح تبدیل شوند.

به همین دلیل طراحان کوچ اجباری تلاش می‌کنند تا موج اول افراد کوچانده شده از سبد جذب با کیفیتی بهره‌مند شوند و بتوان از این طریق سد محکم مقاومت در برابر این طرح را در میان اهالی غزه بشکنند.

معاریو در پایان گزارش خود تاکید کرد، اسرائیل به شدت به نامه‌ها و پیام‌‌هایی دل بسته است که گروه اول برای نزدیکان خود در غزه ارسال می‌کنند، چون اگر بتوان از چند هزار نفر اول بازخورد مثبتی گرفت، می‌تواند به کوچاندن ده‌ها و شاید صدها هزار نفر بعدی امیدوار بود.

در همین راستا پایگاه اطلاع رسانی واللا نیوز در گزارشی تحلیلی به بررسی میزان احتمال انتقال فلسطینیان کوچانده شده از نوار غزه به لیبی پرداخت و پیشنهاد ترامپ برای مبدل شدن این کشور محلی برای انتقال فلسطینیان ساکن غزه را مورد بررسی قرار داد.

در این نوشتار آمده است آیا لیبی می‌تواند‌‌ ایده آل‌‌ترین کشور برای اجرایی شدن طرح کوچ اجباری اهالی غزه باشد و قادر خواهد بود دست کم یک میلیون نفر از ساکنان این منطقه را اسکان دهد.

لیران آهارونی در گزارش تحلیلی خود که بعد از ظهر شنبه در این رسانه منتشر شد ، در این رابطه خطاب به مسئولین اسرائیلی گفت، لیبی پسا قذافی ساختاری تجزیه شده دارد، برخی از قدرت‌ها در شرق لیبی حکومت می‌کنند و برخی دیگر نیز غرب لیبی را در کنترل خود دارند، اکنون این پرسش وجود دارد که آیا می‌توان آنگونه که ترامپ می‌خواهد اهالی غزه را به آنجا منتقل کرد؟

بعد از گذشت بیش از 14 سال از جنگ داخلی در لیبی، شرایط در این کشور همچنان بی ثبات است و تنش‌های سیاسی شاخصه اصلی و پررنگ این کشور محسوب می‌شود.

لیبی امروز کشور تقسیم شده بین دو ساختار حاکم است که یکی در شرق و دیگری در غرب حکومت می‌کند، در حالی که کشورهای پر قدرت عربی هر یک به فراخور منافع خود از یکی از طرف‌ها حمایت می‌کنند.

نام لیبی اما از چندی پیش به جنگ در نوار غزه گره خورد، این امر بعد از آن صورت گرفته که رسانه‌های آمریکایی اعلام کردند که ترامپ به دنبال انتقال یک میلیون نفر از ساکنان غزه به خاک لیبی در مقابل آزاد سازی میلیاردها دلار از داریی‌های بلوکه شده این کشور در ایالات متحده است.

در بخش دیگری از این گزارش تحلیلی تاکید شده است، با وجود جنگ داخلی در لیبی اما اکثر قریب به اتفاق مردم لیبی در رابطه با رد این طرح و مخالفت با آن اتفاق نظر دارند و تقریبا تمام مردم لیبی با طرح دولت ایالات متحده برای کوچاندن یک میلیون نفر از اهالی غزه به لیبی مخالف هستند.

بر اساس این گزارش ، این طرح از لحاظ اقتصادی قابلیت انجام ندارد، به دلیل بُعد مسافت موجود انتقال یک میلیون نفر حتی در صورت وجود تمایلی برای انجام آن امری ناشدنی است، برای انتقال این تعداد از افراد چه هوایی و چه دریایی یا حتی زمینی هم نیازمند یک ناوگان لجستیکی عظیم و پیچیده‌ای است، این در حالی است که محل اسکان و نحوه جذب آنها در لیبی خود مقوله پیچیده دیگری است، شرایط لیبی اصولا بی ثبات است و حضور یک میلیون خارجی در آن به بی ثباتی در این کشور دامن می‌زند.

به هر شکل گزارش‌ها بیانگر آن است که طرح ترامپ برای کوچ اجباری اهالی غزه همچنان بر روی میز قرار دارد اما همچنان راه‌حل حقیقی برای اجرایی کردن آن در دست نیست.

انتهای پیام/