تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x4015439
شناسه : 4015439
تاریخ :
واکنش اتحادیه اروپا به تهدیدهای تعرفه‌ای اخیر ترامپ اقتصاد ایران: مقام‌های اروپایی تهدیدهای تعرفه‌ای جدید ایالات متحده را مورد انتقاد شدید قرار داده و واشنگتن را به در پیش گرفتن اقدامات متقابل تهدید کردند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از اس ار اف، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، اتحادیه اروپا را تهدید کرده که از اول ژوئن، تعرفه‌های وارداتی 50 درصدی بر کالاهای واراتی از این منطقه اعمال خواهد کرد.

ترامپ در Truth Social نوشت: مذاکرات ما با آنها به جایی نمی‌رسد. بنابراین، من از اول ژوئن 2025، تعرفه مستقیم 50 درصدی را برای اتحادیه اروپا توصیه می‌کنم. ترامپ افزود، اگر این محصول در ایالات متحده ساخته شود، هیچ تعرفه‌ای وجود نخواهد داشت.

ترامپ شکایت کرد که اتحادیه اروپا در درجه اول برای سوءاستفاده از ایالات متحده در حوزه تجارت تأسیس شده است. وی از موانع تجاری قدرتمند، مالیات بر ارزش افزوده، جریمه‌های مسخره شرکت‌ها، موانع تجاری غیرپولی، دستکاری ارز، دعاوی ناعادلانه و غیرقابل توجیه علیه شرکت‌های آمریکایی و موارد دیگر سخن گفت.

ترامپ همچنین روز جمعه تعرفه‌های وارداتی 25 درصدی را برای آیفون‌ها و سایر گوشی‌های هوشمند اعلام کرد. انتظار می‌رود مالیات جدید بر واردات گوشی‌های هوشمند از پایان ماه ژوئن اعمال شود.

این تهدیدهای تعرفه‌ای ترامپ با واکنش همراه با خشم و نگرانی مقام های اروپایی مواجه شده است.

البته میشال بارانوفسکی، وزیر تجارت لهستان، که در حال حاضر ریاست دوره‌ای بر اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، این تهدید را کم‌اهمیت جلوه داد و گفته است که هنوز برای مذاکرات بین اتحادیه اروپا و ایالات متحده زمان وجود دارد.

این وزیر لهستانی که در حال حاضر ریاست اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، گفت: اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا در حال مذاکره هستند. برخی پشت درهای بسته و برخی دیگر بیشتر جلوی دوربین‌ها مذاکره می‌کنند.

ماروس سفکوویچ، کمیسر تجارت اتحادیه اروپا هم پس از تماس تلفنی با جیمیسون گریر، نماینده تجاری ایالات متحده، و هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی این کشور از احترام متقابل حمایت کرد. او گفت روابط تجاری بین ایالات متحده و اتحادیه اروپا باید بر اساس این احترام متقابل باشد - نه بر اساس تهدید.

سفکوویچ در X نوشت که اتحادیه اروپا کاملاً متعهد به انعقاد یک توافق تجاری بین ایالات متحده و اتحادیه اروپا است - یک توافق سودمند برای هر دو طرف. وی افزود: اتحادیه اروپا آماده دفاع از منافع خود است، اما همچنین می‌خواهد با حسن نیت برای دستیابی به یک توافق تلاش کند.

در ماه آوریل، پس از آشفتگی‌های عمده در بازارهای سهام و مالی، ترامپ تصمیم غافلگیرکننده‌ای گرفت و برخی طرح های تعرفه ای خاص برای بسیاری از کشورها - از جمله اتحادیه اروپا - را به مدت 90 متوقف کرد. این تعرفه‌های تنبیهی بر اساس کسری تجاری کشورهای مربوطه اعمال می‌شوند.

بنابراین، رئیس جمهور آمریکا بخشی از بسته تعرفه‌های گسترده خود را که در اوایل آوریل اعلام کرده بود، موقتاً به حالت تعلیق درآورد. اتحادیه اروپا نیز اعلام کرد که تعرفه‌های تلافی‌جویانه برنامه‌ریزی شده بر محصولات آمریکایی را به مدت 90 روز به حالت تعلیق در خواهد آورد.

اما اکنون ترامپ بار دیگر تمایل کمی برای مصالحه نشان می‌دهد.

رئیس جمهور ایالات متحده می‌خواهد از تعرفه‌ها برای اصلاح عدم تعادل تجاری ادعایی و انتقال تولید به ایالات متحده استفاده کند.

برند لانگه، نماینده حزب سوسیال دموکرات در پارلمان اروپا هم آمریکا را به اعمال تعرفه‌های متقابل تهدید کرد. وی که رئیس کمیته تجارت پارلمان اروپا است در این باره گفت: ما اجازه نخواهیم داد که تحت فشار قرار بگیریم و به طور عینی تلاش خواهیم کرد تا مذاکرات را هفته آینده آغاز کنیم.

لانگه افزود: اگر مذاکرات ناموفق باشد، اتحادیه اروپا به اندازه کافی قوی است که اقدامات متقابلی مانند تعرفه‌های متقابل را برای جبران خسارت اقتصادی اجرا کند. ما در این زمینه بسیار مطمئن هستیم و از قدرت اقتصادی خود نیز آگاه هستیم.

این مقام اتحادیه اروپا گفت: قصد ترامپ واضح است: او می‌خواهد بر موضع مذاکره‌کنندگان اروپایی فشار وارد کند.

لانگه هفته آینده به واشنگتن سفر خواهد کرد. او تأکید کرد که اتحادیه اروپا آماده است تا گزینه‌های مربوطه برای به رسمیت شناختن استانداردها یا گواهینامه‌ها را در مذاکرات مورد بحث قرار دهد، یا مثلاً در مورد فعالیت‌های مشترک در یک زمینه بین‌المللی برای بهبود شرایط سرمایه‌گذاری بحث کند.

با این حال، لانگه تصریح کرد که قوانین اروپایی - چه در حوزه مالیات، حمایت از مصرف‌کننده، قانون مواد شیمیایی یا حتی بخش دیجیتال - مورد مذاکره قرار نخواهد گرفت.

اتحادیه اروپا اخیراً در تلاش برای مذاکره با واشنگتن بوده است اما از قبل تعرفه‌های متقابل در صورت شکست، را آماده کرده است. انتظار می‌رود این تعرفه‌ها بر محصولات آمریکایی به ارزش تقریباً 100 میلیارد یورو تأثیر بگذارد.

تهدیدهای جدید ترامپ اتحادیه اروپا را به شدت غافلگیر کرده چرا که امیدها برای ایجاد روابط حسنه بین بروکسل و واشنگتن در روزهای اخیر، پس از آنکه هر دو طرف برای اولین بار درخواست‌های مشخصی را رد و بدل کردند، افزایش یافته بود.

وزرای تجارت اتحادیه اروپا در جلسه خود در بروکسل که حدود یک هفته پیش برگزار شد، به روشنی اعلام کردند که فقط خواهان توافقی با شرایط برابر هستند - آنها معتقدند که توافقات واشنگتن با چین و بریتانیا الگوهای مناسبی برای اتحادیه اروپا نیستند.

آنا کاوازینی، نماینده حزب سبز در پارلمان اروپا هم اعلام کرده که بیانیه ترامپ احتمال اجرای اقدامات متقابل را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد.

دانیل کاسپاری، کارشناس تجارت از احزاب متحد مسیحی هم در این باره گفت: من می‌توانم به همه توصیه کنم که آرامش خود را حفظ کنند. کمیسیون اروپا در مذاکرات تجارت خارجی موقعیت بسیار خوبی دارد. ما باید با آرامش به مذاکره ادامه دهیم، منافع خود را مطرح کنیم و در اختلاف تجاری بین ایالات متحده و چین دیده‌ایم که حتی ایالات متحده نیز در این موضوع شکست‌ناپذیر نیست.

در واکنش به اختلاف تعرفه‌ای با ایالات متحده، کمیسیون اتحادیه اروپا مذاکرات خود را با سایر شرکای تجاری تشدید کرده است. این نهاد اروپایی اعلام کرده که اکنون 44 توافقنامه تجارت آزاد با 76 کشور منعقد کرده است. اتحادیه اروپا در حال حاضر در حال مذاکره با هند، اندونزی و امارات متحده عربی است.

کاسپاری در این باره گفت: ما فوراً نیاز داریم که با کشورهای شریک اصلی مانند هند، اندونزی، کشورهای عضو مرکوسور برزیل، آرژانتین و غیره توافق‌نامه‌های تجاری منعقد و اجرا کنیم تا بازارهای جایگزین برای شرکت‌های خود باز کنیم و از سوی دیگر، بتوانیم زنجیره‌های تأمین خود را گسترش دهیم.

ترامپ تهدید تعرفه‌های تنبیهی را با پیشرفت کند مذاکرات تجاری با اتحادیه اروپا توجیه کرد. پس از اعلام او، شاخص سهام آلمان، دکس، به پایین‌ترین سطح خود در دو هفته گذشته رسید.

موسسه اقتصادی ایفو از کاهش شدید صادرات آلمان در صورت اعمال تعرفه‌های 50 درصدی آمریکا بیم دارد. کلمنس فوئست، رئیس این نهاد مهم اقتصادی گفته است: اگر این اتفاق واقعاً رخ دهد، بسیاری از شرکت‌ها حمل و نقل را متوقف خواهند کرد. یک دهم صادرات ما به ایالات متحده آمریکا می‌رود. اگر نیمی از آن حذف شود، مقداری از آن به بازارهای دیگر سرازیر می‌شود، اما صادرات کلی می‌تواند سه تا چهار درصد کاهش یابد.

انتهای پیام/