ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، مهدی پیرصالحی، روز شنبه سوم خرداد ۱۴۰۴، در نشست خبری نمایشگاه تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی که در سالن کنفرانس سازمان غذا و دارو برگزار شد، افزود: برگزاری نمایشگاهها، نمایش توانمندیهای تولید داخل است. در نمایشگاه تجهیزات پزشکی نیز شاهد این اقدامات خواهید بود. همچنین، در برنامه هفتم توسعه کشور، یک میلیارد دلار صادرات تجهیزات پزشکی دیده شده که امیدواریم در پایان برنامه به این عدد برسیم.
وی ادامه داد: امسال، سال سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده و لازم است شرایط را برای تولید عوض کنیم. زیرا، اگر به نقدینگی صنعت کمک نکنیم، شعار سال بر زمین خواهد ماند.
پیرصالحی اظهار داشت: امسال ارز ۴۲۰۰ در حوزه تجهیزات پزشکی حذف و به ۲۸۵۰۰ تبدیل شده است که نیاز صنعت به نقدینگی را ۷ برابر افزایش میدهد.
وی افزود: متأسفانه در حوزه تخصیص ارز دچار مشکل هستیم و تاکنون در سال جاری ارز مورد نیاز حوزه تجهیزات تخصیص نیافته است.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در سه چهار سال اخیر ارزبری تجهیزات ما زیاد شد و دلیل آن هم، ارز ۴۲۰۰ بوده است.
وی افزود: سرمایه گذاری در تولید ربطی به دولت ندارد، بلکه باید تسهیل گر تولید شود. بخش دولتی نباید رقیب بخش خصوصی باشد، زیرا هر جا که دولت وارد شده، شاهد اختلال در تولید و تأمین بودهایم.
پیرصالحی اظهار داشت: خواسته ما از سایر دستگاهها مثل بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و…، این است که در کنار ما و همراه ما باشند تا شاهد اختلال در تولید و تأمین کالاهای سلامت در کشور نباشیم.
وی افزود: کمبود منابع واقعی است و باید سهم سلامت از GDP اصلاح شود.
پیرصالحی در ارتباط با قاچاق تجهیزات پزشکی، گفت: آمار قاچاق، رسمی نیست و فقط بر اساس مکشوفات است.
وی افزود: سازمانهای بیمه گر باید افزایش قیمتها را حمایت کنند تا پرداختی از جیب مردم افزایش نیابد. در واقع، نباید تولید کننده را تحت فشار قرار دهیم، زیرا در این صورت با کمبود تولید مواجه خواهیم شد.
پیرصالحی ادامه داد: دولت باید منابع را درست ببیند و به موقع پرداخت شود.