تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x4015167
شناسه : 4015167
تاریخ :
تخم‌مرغ خام؛ درمان نیست، تهدید است! اقتصاد ایران: باور عمومی درباره فواید مصرف تخم‌مرغ خام محلی برای درمان تنبلی تخمدان و کم‌خونی، پایه علمی ندارد. وزارت بهداشت هشدار می‌دهد که مصرف تخم‌مرغ به صورت خام یا عسلی، نه‌تنها کمکی به بهبود وضعیت سلامت نمی‌کند، بلکه می‌تواند عامل بروز بیماری‌های عفونی جدی مانند سالمونلا باشد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش سلامت نیوز به نقل ااز ایسنا،دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد: هیچ شواهد علمی معتبری برای اثبات تأثیر تخم‌مرغ خام محلی در درمان تنبلی تخمدان یا کم‌خونی وجود ندارد.

در پاسخ به پرسشی که این روزها در فضای مجازی و بین برخی افراد رایج شده مبنی بر اینکه "آیا تخم‌مرغ محلی خام برای تقویت تخمدان و رفع کم‌خونی مفید است؟"، وزارت بهداشت اعلام کرد: مصرف تخم‌مرغ خام یا نیم‌پز (عسلی)، می‌تواند عامل انتقال میکروب‌ها و بیماری‌های خطرناکی مانند سالمونلا به بدن انسان شود.

کارشناسان تغذیه هشدار می‌دهند که زرده تخم‌مرغ هرچند سرشار از ویتامین بیوتین (ویتامین B7) است، اما مصرف آن به صورت خام اثر معکوس دارد. وجود پروتئینی به نام آویدین در تخم‌مرغ خام، مانع جذب بیوتین در دستگاه گوارش می‌شود.

گرم‌کردن تخم‌مرغ، آویدین را غیرفعال کرده و امکان جذب بهتر مواد مغذی آن از جمله بیوتین را فراهم می‌کند. از این رو، تخم‌مرغ تنها زمانی یک منبع مفید و ایمن غذایی است که کاملاً پخته یا حداقل نیم‌سفت شده باشد.

توصیه وزارت بهداشت روشن است:
اگر به دنبال تقویت عملکرد تخمدان‌ها یا رفع کم‌خونی هستید، بهتر است به رژیم غذایی علمی و متعادل، مکمل‌های معتبر و مشاوره با متخصصان اعتماد کنید، نه نسخه‌های تجربی و بدون پشتوانه.