تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x4015006
شناسه : 4015006
تاریخ :
روایت مراکز «نفس»؛ زندگی‌های کوچک، پیروزی‌های بزرگ! اقتصاد ایران: خرم‌آباد - مراکز «نفس» با حمایت‌های تخصصی، جان‌های کوچک را نجات میدهند؛ هر نوزاد متولدشده، پیروزی بزرگی است بر تصمیم‌های سخت.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: در قلب شهر، جایی که گاهی تصمیم‌های سخت گرفته می‌شوند، مراکز «نفس» مانند چراغ‌های امید روشن شده‌اند، اینجا نه‌تنها از جنین‌ها محافظت می‌شود، بلکه به مادرانِ در آستانه تصمیم‌های دشوار نیز دست یاری داده می‌شود، هر مراجعه‌کننده، روایتی منحصربه‌فرد دارد؛ از دختر جوانی که تحت‌فشار خانواده قصد سقط داشت تا زنی که درگیر مشکلات اقتصادی به دنبال راه‌حلی بود.

«زندگی‌های کوچک، پیروزی‌های بزرگ» تنها یک شعار نیست!

اما حالا، با حمایت‌های تخصصی روان‌شناسی، پزشکی و مادی این مراکز، بسیاری از این مادران نه‌تنها فرزندانشان را به آغوش کشیده‌اند، بلکه خود به حامیان دیگر زنان تبدیل شده‌اند. «زندگی‌های کوچک، پیروزی‌های بزرگ» تنها یک شعار نیست؛ داستان واقعی نوزادانی است که قرار بود هرگز متولد نشوند، اما حالا با هر نفسی که می‌کشند، آینده‌ای را می‌سازند که روزی نزدیک بود برای همیشه از دست برود.

مراکز «نفس» یا «مشاوره و حمایت از مادران باردار» باهدف حفظ و حمایت از جنین و پیشگیری از سقط‌های غیرضروری تأسیس شده‌اند، این مراکز با ارائه خدمات تخصصی روان‌شناختی، پزشکی، حقوقی و مادی به مادران باردار، تلاش می‌کنند تا در شرایط بحرانی، بهترین تصمیم برای حفظ جان جنین و سلامت مادر گرفته شود.

روایت مراکز «نفس»؛ زندگی‌های کوچک، پیروزی‌های بزرگ!

ارائه حمایت‌های روانی به مادرانی که در معرض فشارهای خانوادگی یا اجتماعی برای سقط‌جنین هستند، کمک به کاهش استرس و اضطراب دوران بارداری، معاینات رایگان یا کم‌هزینه برای مادران نیازمند، اطلاع‌رسانی درباره مراقبت‌های دوران بارداری و خطرات سقط‌جنین، تأمین ملزومات ضروری نوزاد مانند پوشاک، شیرخشک، وسایل بهداشتی، کمک‌های مالی یا ارتباط با خیّران برای کاهش دغدغه‌های اقتصادی مادران، آگاهی‌بخشی درباره قوانین مربوط به سقط‌جنین و حقوق مادر و جنین، پیگیری موارد اجبار به سقط غیرقانونی، ادامه حمایت‌ها پس از تولد نوزاد برای جلوگیری از رهاکردن کودک از جمله مزایای مراکز «نفس» به شمار می‌آیند.

این مراکز با رویکردی انسانی، علمی و دلسوزانه می‌کوشند تا از هر جنینی به‌عنوان یک «حق زندگی» دفاع کنند و با ارائه راهکارهای عملی، مادران را در مسیر پرچالش بارداری همراهی کنند.

انجام ۲ هزار زایمان «بی‌درد»

جلال‌الدین امیری رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان دراین‌رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: ما وظیفه داریم که سلامت مادر و فرزندش را تضمین کنیم و البته تشویق علمی و دقیق را بدهیم تا زمینه فرزندآوری هم فراهم شود.

روایت مراکز «نفس»؛ زندگی‌های کوچک، پیروزی‌های بزرگ!

وی با بیان اینکه مادران عزیز بدانند که ما در استان خدمات جدیدی برای ارائه به آنها ایجاد کرده‌ایم، گفت: در ذهن هر مادر زایمان یک استرس بزرگ است که ما این را تاحدی‌که امکان دارد تلاش کرده‌ایم که آن را کم کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان در ادامه سخنان خود با اشاره به انجام زایمان‌های «بی‌درد» در استان، عنوان کرد: در سال گذشته حدود دو هزار مورد زایمان «بی‌درد» در استان داشته‌ایم.

سقط‌جنین همراه با عوارض بسیار زیاد برای مادر است

امیری، بیان داشت: یکی از برنامه‌های مهم ما انجام بی‌حسی‌های «اسپاینال» است، ما به دنبال انجام زایمان «بی‌درد» و بدون عارضه برای مادران باردار هستیم.

وی با تأکید بر اینکه البته یکی از دلایل سقط‌جنین مسائل اقتصادی است و اگر آن را انکار کنیم به نتیجه نمی‌رسیم، تصریح کرد: سقط‌جنین همراه با عوارض بسیار زیاد برای مادر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه بر اساس پروتکل‌های موجود در این زمینه ما اقدام می‌کنیم، گفت: در بحث موضوع سقط‌جنین نه افراط درست است و نه تفریط، در مواقعی ممکن است جان مادر در خطر باشد که ما بر اساس پروتکل‌های علمی مجبور به انجام سقط می‌شویم.

روایت مراکز «نفس»؛ زندگی‌های کوچک، پیروزی‌های بزرگ!

سال گذشته ۱۹۰ متولد زنده داشتیم

امیری، گفت: با هماهنگی و همراهی سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان و همچنین بسیج جامعه پزشکی استان مراکز «نفس» یا «مشاوره و حمایت از مادران باردار» در استان راه‌اندازی شده که عملکرد خیلی خوبی هم داشته‌اند.

وی بیان داشت: با اقدامات صورت‌گرفته در این مراکز «نفس»، سال گذشته ۱۹۰ متولد زنده داشتیم و از سقط آنها جلوگیری به عمل آمد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان هر کدام از این تولدها، یک نجات جان است، بیان داشت: طی امسال نیز تعداد قابل‌توجهی در جلوگیری از سقط‌جنین و تولید نوزادان در این مراکز «نفس» داشته‌ایم.

امیری با تأکید بر اینکه حتی یک تولد زنده هم ما را خوشحال می‌کند، تصریح کرد: البته طی سال گذشته ۳۹ مورد هم سقط داشته‌ایم، در این راستا اگر سقط نیاز بوده در کانال درست و علمی انجام گیرد.

وی با اشاره به فعال‌بودن سامانه ۱۹۰ مراکز «نفس»، بیان داشت: ما همچنین پایان‌نامه‌های دانشجویی و رزیدنتی را هم به این سمت سوق داده‌ایم که در این حوزه کار کنند.

۳۲۰ مادر باردار از سقط منصرف شدند

سرهنگ مصطفی امیری معاون بهداشت و سلامت سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان نیز دراین‌رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: ما مراکز «نفس» را در تمام شهرهای استان راه‌اندازی کرده‌ایم.

وی عنوان کرد: تا به امروز تقریباً بیش از ۳۸۷ مورد از مادران باردار که به دلایل مختلف به دنبال سقط عمد جنین در استان بودند به این مراکز «نفس» مراجعه داشته‌اند.

معاون بهداشت و سلامت سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان، ادامه داد: با مشاوره‌های روان‌شناسی، پزشکی و بهداشتی در مراکز «نفس» سازمان بسیج جامعه پزشکی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی لرستان، در حال انجام است، بیش از ۳۲۰ نفر از مادران باردار را توانستیم قانع کنیم تا از سقط منصرف شوند.

سرهنگ امیری، تصریح کرد: در این راستا تا کنون بیش از ۱۹۰ نوزادان این مادران متولد شده‌اند و این امر کمک بسیار بزرگی در حوزه جوانی جمعیت مورد تأکید مقام معظم رهبری است.

بنابراین گزارش، مراکز «نفس» با ترکیب مداخلات پزشکی، روان‌شناسی، بهداشتی و اجتماعی، نه‌تنها جان زنان و نوزادان را نجات داده‌اند، بلکه از پیامدهای ویرانگر سقط‌جنین‌های غیرایمن و تولدهای پرخطر کاسته‌اند، توسعه این مراکز و آگاهی‌رسانی درباره خدمات آن‌ها می‌تواند گامی کلیدی در تحقق سلامت مادر و کودک در جامعه باشد.