ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو»، شان قبلا در تیم روابط عمومی Nio مشغول به کار بود و در پست هایی مدعی شده بود که BYD پشت این حملات رسانهای بوده و حتی مدارکی هم در دست دارد اما به دلیل اینکه افشای آنها میتواند باعث بیکار شدن برخی افراد شود تصمیم به سکوت گرفته است. او پس از حذف پست های اینترنتی، با انتشار یک عذرخواهی رسمی از ادعا های خود عقبنشینی کرد.
ماجرای اصلی به ماه ژوئن سال 2022 برمیگردد، وقتی حساب کاربری به اسم Che Shiji ویدیویی منتشر کرد که در آن کمپانی Nio به سرکیسه کردن مشتریان چینی متهم شده بود. در ویدیو گفته شد که قیمت مدل ES8 در چین بیشتر از نروژ است اما کمپانی Nio پاسخ داد که این مقایسه نادرست است چون در چین قیمت خودرو با باتری های متعلق به آن اعلام شده ولی در نروژ قیمت براساس سرویس اجاره باتری یا BaaS بوده است، همچنین نروژ مالیات واردات و مالیات بر ارزش افزوده را از خودرو های برقی حذف کرده است.
نهایتا دادگاه چین به نفع Nio رای داد و شرکت سازنده ویدیو را به پرداخت 300 هزار یوآن جریمه و انتشار عذرخواهی به مدت 30 روز محکوم کرد.
این خبر مربوط به سال گذشته است اما به تازگی نگرانی هایی درباره قدرت شبکه های اجتماعی در صنعت خودرو چین ایجاد شده است. دلیل اصلی نگرانی ها این است که رسیدگی قانونی به چنین ادعا هایی میتواند تا چند ماه یا چند سال طول بکشد و ممکن است خودروسازان و حتی دیگر صنایع در مدت بررسی قانونی و صادر شدن رای نهایی دچار ضرر مالی شوند.