ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، محمد نبی شهیکی صبح پنج شنبه در مراسم تجلیل از شرکتهای فناوری برتر خراسان جنوبی و مراسم اختتامیه هفته نو آوری و فناوری استان اظهار کرد: جهان یک سرشت نوآوری در خود دارد که این برای ما یک الهام است.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: کشور در جریان پیشرفت و توسعه خود نیاز به فرهنگ نوآوری دارد و هر چقدر جایگاه پارک علم و فناوری را ارتقا دهیم در رشد نسلی فناور موثر بودهایم.
شهیکی گفت: از تجربه اولین پارک فناوری که در اصفهان شکل گرفت تا پارکهای اولیه در نقاط مختلف کشور، همگی نشاندهنده نقش بنیادی این نهادها در شکلدهی به جریان نوآوری هستند.
وی افزود: باید بپذیریم کشور ما برای جهش و پیشرفت، نیازمند نهادینهسازی فرهنگ نوآوری است، چراکه این فرهنگ به عنوان بخش اصلی توسعه و گفتمانسازی ملی مطرح است.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به جایگاه ویژه خراسان جنوبی گفت: باید استان را به عنوان یک کانون پیشرفت و با اولویت راهبردی در نظر گرفت.
شهیکی گفت: خراسان جنوبی مزیتهای بسیاری در حوزه فناوری دارد اما شکاف معناداری در زیرساختها مشاهده میشود که مانع بهرهبرداری کامل از ظرفیتهای موجود شده است.
وی تأکید کرد: ارتقای مسیر توسعه فناوری در استان ضروری است و باید همه ارکان تصمیمگیری در کنار پارک علم و فناوری قرار گیرند تا یک مدل توسعه درونزا شکل گیرد.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات ضروری در این مسیر، سرمایهگذاری در سبد مهارتهای دانشبنیان جوانان استان است.
معاون وزارت علوم اظهار کرد: دانشگاهها باید متناسب با نیازهای امروز کشور نیرو تربیت کنند و دیگر کافی نیست تنها برای بخشهای اداری نیرو تربیت کنیم، بلکه باید نیروهایی تربیت شوند که در صنعت، کشاورزی و سایر حوزههای دانشبنیان کاربرد داشته باشند.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ساختار آموزشی فعلی پاسخگوی نیازهای نوآوریمحور نیست و اصلاح آن یک ضرورت است.
شهیکی همچنین خواستار طراحی الگوی مناسب برای توسعه زیرساختها در استان شد و گفت: شکاف زیرساختی در خراسان جنوبی نسبت به میانگین کشور بسیار معنادار است و حداقل به یک توجه پنجساله نیاز دارد تا موانع اساسی رفع شود.
وی ادامه داد: پارک علم و فناوری خراسان جنوبی با توجه به تبعیت از ماده ۱۳ مناطق آزاد، از امتیازات خوبی مانند معافیتهای مالیاتی برخوردار است اما برای بهرهبرداری مؤثر، نیاز است که حضور بخش خصوصی در این حوزه تقویت شود.
شهیکی افزود: تجربه موفق در دیگر استانها نشان داده که منابع خصوصی در کنار منابع دولتی موتور محرک نوآوری هستند.
وی با اشاره به مشکلات واگذاری اراضی به بخش خصوصی گفت: پیشنهاد میشود کارگروه تخصصی زیر نظر معاونت اقتصادی استانداری برای حل این موضوع تشکیل شود تا مسیر برای مشارکت بخش خصوصی در اکوسیستم نوآوری استان هموار شود.
وی همچنین به ظرفیت قانونی مالیات بر ارزش افزوده در پارکهای فناوری اشاره کرد و افزود: طبق مواد ۱۱ و ۱۳ قانون، مالیات بخشهای مختلف میتواند به عنوان اعتبار مالیاتی به توسعه فعالیتهای فناورانه اختصاص یابد.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: در حالیکه دو سال از تصویب این قانون گذشته، هنوز در خراسان جنوبی تجربه موفقی در این زمینه نداریم.
معاون وزارت علوم در پایان گفت: این ظرفیت قانونی فرصتی طلایی برای توسعه است و از معاون محترم اقتصادی استان تقاضا داریم با همکاری دانشگاهها و دستگاههای ذیربط، سازوکاری طراحی شود تا این مالیاتها مستقیماً در خدمت رشد حوزه علم و فناوری استان قرار گیرد.