تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x4013449
شناسه : 4013449
تاریخ :
وقتی بویایی و شنوایی، زنگ خطر سلامتی می‌شوند اقتصاد ایران: پژوهش‌های تازه نشان می‌دهند کاهش حس بویایی یا شنوایی فقط یک مشکل ساده نیست، بلکه می‌تواند نشانه‌ای از خطرات جدی برای سلامت مغز، قلب و حتی افزایش احتمال مرگ باشد. این یافته‌ها ضرورت توجه بیشتر به این دو حس را گوشزد می‌کنند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،نتایج دو مطالعه تازه هشدار می‌دهند که افت شنوایی و کاهش حس بویایی را نباید نادیده گرفت، چرا که این علائم می‌توانند نشانه‌هایی از بیماری‌های جدی قلبی، مغزی یا تنفسی باشند و حتی خطر مرگ را افزایش دهند.

در یکی از این پژوهش‌ها که توسط موسسه کارولینسکا در سوئد انجام شده، مشخص شد احتمال مرگ در افرادی که حس بویایی ضعیفی دارند، تا ۷۰ درصد بیشتر است. در این مطالعه، توانایی بویایی بیش از ۲۵۰۰ نفر با استفاده از بوهایی مانند لیمو، قهوه و سیر سنجیده شد. بررسی‌ها نشان داد که افراد با نمرات پایین در این آزمون، بیشتر در معرض مرگ ناشی از بیماری‌های عصبی، تنفسی و قلبی قرار دارند. زوال عقل یکی از مهم‌ترین خطرات در میان آن‌ها عنوان شده است.

دکتر اینگرید اکستروم، نویسنده ارشد این مطالعه، می‌گوید: «حس بویایی فقط برای درک بو و مزه نیست. این حس، نقش مهمی در حافظه، شناخت و آگاهی ما از محیط اطراف دارد.»

در مطالعه‌ای دیگر که در بریتانیا و با مشارکت ۱۶۴ هزار نفر انجام شد، مشخص شد که افراد دارای مشکلات شنوایی (چه خفیف و چه شدید)، بیشتر در معرض ابتلا به نارسایی قلبی هستند. به‌طور خاص، کسانی که دچار افت شنوایی بودند، به ترتیب ۱۵ تا ۲۸ درصد بیشتر از دیگران به بیماری قلبی مبتلا شدند. حتی استفاده از سمعک نیز با افزایش ۲۶ درصدی خطر همراه بود.

پژوهشگران در این مطالعه معتقدند که علاوه بر عوامل فیزیکی، فشار روانی ناشی از کم‌شنوایی هم می‌تواند سلامت قلب را تهدید کند.

در مجموع، متخصصان پیشنهاد می‌کنند که همان‌طور که بینایی و شنوایی به‌طور منظم بررسی می‌شوند، حس بویایی نیز باید در غربالگری‌های سلامتی گنجانده شود. بی‌توجهی به این حواس ممکن است ما را از علائمی حیاتی در مورد سلامت عمومی بدن غافل کند.