ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه هندلزبلات، با توجه به تداوم جنگ روسیه علیه اوکراین، کشورهای عضو اتحادیه اروپا تحریمهای جدیدی علیه روسیه وضع کردند.
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از تصمیمی در نشست وزیران اتحادیه اروپا در بروکسل اعلام کرد که هفدهمین بسته تحریمها، از جمله شامل تشدید اقدامات علیه ناوگان سایه روسیه برای حمل نفت و فرآوردههای نفتی است.
به گفته وی با این اقدامات جدید، اتحادیه اروپا قصد دارد کنترل خود را بر تلاشها برای دور زدن صادرات نفت روسیه تشدید کند. این تصمیم در نشست وزیران امور خارجه و دفاع اتحادیه اروپا در بروکسل گرفته شد.
علاوه بر این، دهها شرکت دیگر که در دور زدن تحریمهای موجود یا حمایت از صنعت تسلیحات روسیه نقش دارند، هدف این تحریمها قرار گرفتهاند. کالاس در شبکههای اجتماعی اظهار داشت: هرچه روسیه جنگ را طولانیتر کند، پاسخ ما شدیدتر خواهد بود.
او همچنین اشاره کرد که هجدهمین بسته تحریمها علیه روسیه هم در حال برنامهریزی است. به گفته کالاس این بسته از جمله برای جلوگیری از سرگیری فعالیت خطوط لوله گاز نورد استریم در نظر گرفته شده است. وی تاکید کرد که کاهش سقف قیمت نفت روسیه و تحریمهای بیشتر علیه بخش مالی کشتیهای ناوگان سایه روسیه نیز برنامهریزی شده است.
به گفته کالاس، بسته تحریمهای فعلی، ورود حدود 200 کشتی دیگر به بنادر اتحادیه اروپا را ممنوع خواهد کرد. همچنین اپراتورها دیگر نمیتوانند از خدمات ارائه شده توسط شرکتهای اروپایی بهرهمند شوند. در سایه این تحریم ها حدود 30 فعال اقتصادی تحت تأثیر محدودیتهای جدید صادراتی قرار خواهند گرفت. دهها فرد و شرکت دیگر اجازه تجارت در اتحادیه اروپا را نخواهند داشت و با مسدود شدن داراییها نیز مواجه خواهند شد.
دولت بریتانیا هم صد تحریم دیگر علیه بخشهای نظامی، انرژی و مالی روسیه را اعلام کرده است. این اقدام در واکنش به بزرگترین حمله پهپادی روسیه به شهرهای اوکراین در آخر هفته انجام شده است. این اقدامات جدید، زنجیرههای تأمین سیستمهای تسلیحاتی روسیه مانند موشکهای اسکندر، عملیات اطلاعاتی تحت حمایت کرملین و مؤسسات مالی که به روسیه در دور زدن تحریمها کمک میکنند را هدف قرار میدهد. کشتیهای ناوگان سایه تانکرهای نفتی روسیه نیز تحت تأثیر این تحریم ها قرار میگیرند.
دیوید لامی، وزیر امور خارجه انگلیس اعلام این تحریمها را با درخواست از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، برای موافقت فوری با آتشبس کامل و بدون قید و شرط مرتبط دانست تا به زعم وی مذاکرات در مورد صلح عادلانه و پایدار انجام شود. وی تاکید کرد: تأخیر در تلاشهای صلح تنها عزم بریتانیا را برای کمک به اوکراین و مهار ماشین جنگی پوتین از طریق تحریمها دو چندان خواهد کرد.
در این میان ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، روسیه را به تلاش برای خریدن زمان از طریق مذاکرات با آمریکا متهم کرده است. زلنسکی در پلتفرم آنلاین X نوشت: واضح است که روسیه میخواهد برای ادامه جنگ و اشغال خود زمان بخرد. او گفت که خواستههای روسیه تاکنون غیرواقعبینانه است.
رئیس جمهور اوکراین تاکید کرد که مذاکرات بیشتر با شرکای اوکراینی قرار است امروز (سه شنبه) برگزار شود. به گفته وی آنها در تلاشند تا روسیه را برای تغییر رفتارش تحت فشار قرار دهند. زلنسکی تأکید کرد که تحریمها ابزار مهمی برای این امر هستند.
زلنسکی همچنین گفت: برای اوکراین، شکی وجود ندارد که جنگ باید در میز مذاکره پایان یابد. اوکراین برای هر قالب مذاکرهای که منجر به نتیجه شود آماده است. با این حال، اگر روسیه همچنان به شرایط غیرواقعبینانه پایبند باشد، باید عواقب سختی در انتظارش باشد.
کالاس همچنین از ایالات متحده آمریکا خواسته است در صورت عدم موافقت مسکو با آتشبس، اقدامات سختی علیه روسیه اتخاذ کند. کالاس در حاشیه نشست وزیران دفاع و امور خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل گفت، واشنگتن در این مورد عواقبی را اعلام کرده است. او تأکید کرد: ما میخواهیم این عواقب را، از جمله از سوی ایالات متحده، ببینیم.
کالاس گفت روسیه بدیهی است که خواهان صلح با اوکراین نیست. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأکید کرد که انزوای سیاسی مسکو برای اعمال فشار بر روسیه مهم است و همه ما باید در این امر متحد باشیم.
انتهای پیام/