تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : فرهنگی
لینک : econews.ir/5x4011663
شناسه : 4011663
تاریخ :
وقتی از پیامبر (ص) درباره پاداش حج پرسیدند اقتصاد ایران: خداوند از همان آغازین لحظات سفر حج، دست محبت خویش را بر زائران می‌گشاید و آنان را در پناه خود می‌گیرد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، با مروری بر احادیث مربوط به فضیلت زیارت خانه‌ی خدا به تأثیر شگرف این سفر معنوی پی می‌بریم. این تأثیرات، نه تنها در پالایش روح و تزکیه نفس زائر مشهود است، بلکه در تحول عمیق نگرش او به زندگی و جهان نیز نمود پیدا می‌کند. زیارت خانه خدا، فرصتی بی‌نظیر برای رهایی از تعلقات دنیوی، تقویت ایمان، و تعمیق ارتباط با خالق هستی است. روایات گویای آنست که از همان آغازین لحظات سفر حج، خداوند دست محبت خویش را بر زائران می‌گشاید و آنان را در پناه خود می‌گیرد. این عنایت الهی، در تمام مراحل این سفر معنوی، از نیت و تصمیم‌گیری گرفته تا بازگشت به خانه و کاشانه، همراه زائران است.

فردی از رسول خدا صلی الله علیه و آله درباره ثواب حج پرسید و ایشان در پاسخ فرمود:

 یَا أَخَا الْأَنْصَارِ فَإِنَّكَ جِئْتَ تَسْأَلُنِی عَنْ حَجِّكَ وَ عُمْرَتِكَ وَ مَا لَكَ فِیهِمَا مِنَ الثَّوَابِ فَاعْلَمْ أَنَّكَ إِذَا أَنْتَ تَوَجَّهْتَ إِلَى سَبِیلِ الْحَجِّ ثُمَّ رَكِبْتَ رَاحِلَتَكَ وَ مَضَتْ بِكَ رَاحِلَتُكَ لَمْ تَضَعْ رَاحِلَتُكَ خُفّاً وَ لَمْ تَرْفَعْ خُفّاً إِلَّا كَتَبَ اللَّهُ لَكَ حَسَنَةً وَ مَحَا عَنْكَ سَیِّئَةً فَإِذَا أَحْرَمْتَ وَ لَبَّیْتَ كَتَبَ اللَّهُ لَكَ بِكُلِّ تَلْبِیَةٍ عَشْرَ حَسَنَاتٍ وَ مَحَا عَنْكَ عَشْرَ سَیِّئَاتٍ فَإِذَا طُفْتَ بِالْبَیْتِ أُسْبُوعاً كَانَ لَكَ بِذَلِكَ عِنْدَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ عَهْداً وَ ذِكْراً یَسْتَحْیِی‏ مِنْكَ رَبُّكَ أَنْ یُعَذِّبَكَ بَعْدَه‏.
ای برادر انصاری، تو از من درباره حج و عمره‌ات و ثوابی که در آن‌ها برای تو هست، سؤال می‌کنی. بدان که چون به سوی راه حج روی آوری، سپس بر مَرکَب خود سوار شوی و مَرکبت تو را ببرد، مَرکبت هیچ گامی نگذارد و هیچ گامی برندارد، مگر آنکه خداوند برای تو حسنه‌ای نویسد و گناهی از تو محو کند. و چون مُحرم شوی و لبیک گویی، خداوند برای هر لبیک، 10 حسنه برای تو نویسد و 10 گناه از تو محو کند. و چون هفت بار به دور خانه (کعبه) طواف کنی، این عمل تو نزد خداوند عزّ و جلّ پیمان و یادی باشد که پروردگارت از تو حیا کند که پس از آن تو را عذاب کند.

این حدیث گویای آنست که خداوند دوست دارد زائر خویش را پاک از هر گونه گناهان و خطاها کند تا با دلی سرشار از امید به‌سوی او برود و با قلبی مملو از عشق و معنویت، به زندگی باز گردد؛ چرا که ماهیت گناه به گونه‌ای است که منع نعمت  و جذب نقمت می‌کند. گناه، حس و حال معنویت را از قلب مؤمن می‌زداید و او را از مسیر قرب الهی دور می‌کند. انسان تا زمانی که در چنگال گناهان اسیر است، نمی‌تواند به کمال مطلوب دست یابد و از برکات معنوی و روحانی بهره‌مند شود. گناهان همچون غباری بر آینه دل می‌نشینند و مانع از انعکاس نور الهی می‌شوند. بنابراین، دوری از گناهان و استغفار مداوم، گامی اساسی در جهت تزکیه نفس و رسیدن به رستگاری است. از این رو خداوند، خود به‌سوی زائر گام بر می‌دارد تا او را تطهیر کرده، تا بهره‌‌اش افزون شود.

در عین حال باید توجه داشت که این بخشش و پاکی، مشروط به اخلاص نیت و پرهیز از ریا، گناه، و هرگونه رفتار ناپسند در طول سفر حج است. زائری که با مال حرام یا شبهه، با غرور، تکبر، فخرفروشی، یا هرگونه عمل خلافِ شرع و اخلاق گام در مسیر زیارت بردارد، از رحمت و عنایت خداوند محروم خواهد بود و این عمل، هیچ اثر پاک‌کننده‌ای نخواهد داشت.

همچنین، توجه به آداب و رسوم حج، رعایت حقوق دیگران، و رفتار مناسب با همه‌ی افراد، از دیگر عوامل مهمی است که در پذیرش حج و بهره‌مندی از فضیلت آن، نقش اساسی دارد. مهم است که زائر با نیت پاک و با روحیه‌ای متواضع و مهربان به انجام مناسک حج بپردازد تا بتواند از این سفر معنوی نهایت استفاده را ببرد.

انتهای‌پیام/