ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، علی علیزاده علیآبادی، رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در یادداشتی اختصاصی برای خبرگزاری مهر نوشت، متأسفانه در ساعات پایانی شب یکشنبه ۲۸/۲/۱۴۰۴، عوامل شهرداری فردیس کرج با پشتیبانی برخی از دستگاهها بدون هیچگونه اخطار، تذکر و یا هماهنگی و اطلاع قبلی با استفاده از لودر و بولدوزر دیوار مجتمع تحقیقاتی البرز کرج را خراب کردند. با وجود اعتراض و مقاومت مسئولان و نگهبانان مجتمع، دیوار مجتمع را تخریب و سپس به جان صدها اصله از گونههای گیاهی ارزشمند افتاده و پس از قطعه قطعه کردن آنها با اره توسط کامیونها از محل خارج کردند.
متأسفانه اعتراض همکاران مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور به این اقدام با برخوردی ناشایست مواجه شد. آنها عنوان کردند از دادستان فردیس حکم دارند.
حدود ۱.۵ سال است که در یک تعامل سازنده، مثبت و محترمانه بین این مؤسسه و شهرداری فردیس، مراحل و فرایند عقبنشینی مجتمع به منظور تعریض خیابان مجاور دیوار مجتمع، در حال طیشدن بود و در این روزها نامهنگاریهای طرفین به منظور تعیین نهایی قیمت عرصههایی که باید عقبنشینی شود، در حال انجام و مبادله بود. متأسفانه در میانه این اقدامات قانونی و رسمی به یکباره شاهد این اقدام قهرآمیز بودیم که منجر به از دست دادن صدها درخت و درختچه از گونههای مختلف که سن برخی از آنها بیش از ۵۰ سال برآورد میشود، شده است.
مسئولان مؤسسه به همراه مدیرکل حقوقی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بلافاصله به محل وقوع این حادثه رفته و پس از مشاهده خسارات و ریشهکنی صدها درخت و خارجسازی آنها از مجتمع، به دادستانی شهرستان فردیس مراجعه و در نشستی با دادستان این شهرستان مراتب اعتراض خود را به وی ابلاغ کردند.
خلاصه موارد مطرح شده در حضور دادستان عبارت بود از:
دادستان در این نشست اعلام کردند،
اولاً، حکم دادستان تخریب عرصه نبوده است.
ثانیاً، ورود به محل باید در ساعات روز اتفاق میافتاد.
ثالثاً، هیچ درخت و بوتهای نباید ریشهکن میشد.
رابعاً باید از قبل مراتب را به مجتمع اطلاع میدادند و با مجتمع هماهنگ میکردند.
دادستان در پایان قول دادند که به موضوع رسیدگی کرده و موارد تخلف را پیگیری کند.
گفتنی است، مجتمع تحقیقاتی البرز با قدمت بیش از ۵۵ سال و با حضور و فعالیت ۴ بخش و گروه تحقیقاتی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، عهدهدار چند نقش اصلی مانند فراهم کردن بستر اصلی طرحهای تحقیقاتی مزرعهای مؤسسه، احداث و نگهداری کلکسیونهای ارقام تحقیقاتی، تأمین نهال و پایههای مورد نظر برای اجرای طرحهای تحقیقاتی در مراکز تحقیقاتی مستقر در سراسر کشور و ایفای نقش ستادی برای طرحهای تحقیقاتی مراکز استانها است.
از آنجا که مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور خود را موظف به دفاع از حقوق خود میداند، این موضوع را تا حصول نتیجه نهایی و مجازات متخلفان پیگیری جدی خواهد کرد.