تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x4010335
شناسه : 4010335
تاریخ :
تنکابن در مسیر سالمندی است؛ ابتلای ۱۵ هزار نفر به دیابت اقتصاد ایران: تنکابن- رئیس شبکه بهداشت و درمان تنکابن با بیان این که تنکابن در مسیر سالمندی جمعیت قرار دارد، گفت: شمار جمعیت شهرستان ۱۵۸ هزار نفر است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، سیده عالیه علوی ظهر دوشنبه در نشست شورای اداری شهرستان که در مجتمع رشد شماره دو نشتارود برگزار شد، با اشاره به اینکه ۱۵۸ هزار و ۱۴۰ نفر از جمعیت شهرستان دارای پرونده فعال سلامت در شبکه بهداشت هستند، اظهار کرد: از این میزان، ۷۱ هزار نفر در مناطق شهری و بیش از ۸۷ هزار نفر در مناطق روستایی ساکن‌اند.

وی افزود: سهم جمعیتی کودکان زیر پنج سال در تنکابن ۳.۹۷ درصد و سهم سالمندان بالای ۶۰ سال ۱۹.۵۳ درصد است که این اعداد گواهی بر روند فزاینده سالمندی در شهرستان دارد.

علوی با اشاره به افزایش آمار مادران و زایمان در سال‌های اخیر، از رشد غربالگری ناباروری و ارجاع زنان نابارور به خدمات باروری خبر داد و گفت: در کنار اقدامات برای جوان‌سازی جمعیت، بیماری‌های غیرواگیر همچون بیماری‌های قلبی‌عروقی، سرطان‌ها و دیابت سه عامل نخست مرگ‌ومیر در شهرستان هستند.

وی آمار مبتلایان به دیابت را در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۵ هزار و ۷۲۶ نفر معادل ۱۴ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال عنوان کرد و افزود: شیوع فشارخون، اختلال چربی و بیماری‌های متابولیک نیز رشد چشمگیری داشته که نیازمند برنامه‌ریزی فراگیر برای آموزش سبک زندگی سالم و تحرک بدنی در سطح مدارس، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، ادارات ورزش و اصناف است.

رئیس شبکه بهداشت تنکابن همچنین به افزایش آمار حیوان‌گزیدگی از ۱۳۱۶ مورد در سال ۱۴۰۰ به ۳۱۶۲ مورد در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و خواستار اقدام فوری برای ساماندهی حیوانات بلاصاحب شد.

علوی از اجرای ۱۱۹ هزار و ۵۲۸ ویزیت پزشکی در مراکز سطح یک خبر داد و گفت: تنها در مرکز شبانه‌روزی، بیش از ۳۴ هزار خدمت ارائه شد. در بیمارستان شهید رجایی نیز طی یک سال ۲۸۳ هزار مراجعه ثبت شد که ۲۰ هزار نفر بستری شدند و بیش از ۱۳۷۹ عمل جراحی صورت گرفت.

وی با اشاره به پروژه بیمارستان ۲۲۲ تخت‌خوابی تخصصی شهرستان گفت: این پروژه از سال ۱۳۹۰ آغاز شده و اکنون با ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی آماده بهره‌برداری است. علیرغم تخصیص ۶۱۴ میلیارد تومان اعتبار تا امروز، تجهیز بیمارستان نیازمند حداقل ۵۳۳ میلیارد تومان اعتبار جدید به‌ویژه برای خرید دستگاه آنژیوگرافی است.

علوی افزود: برای فاز اول بهره‌برداری، ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است و جذب نیرو نیز با پیگیری نماینده مردم و دانشگاه در حال انجام است. تاکنون ۷۳۱ پست مصوب برای این بیمارستان تخصیص یافته و بیش از ۷۰ نیروی شرکتی جذب شده‌اند.

وی همچنین به پروژه‌های عمرانی حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: خانه‌های بهداشت روستاهای سلیم آباد و عماریه با اعتبارهای جدید در آستانه شروع عملیات اجرایی هستند و مرکز خدمات جامع سلامت شماره ۲ تنکابن نیز به‌زودی تخریب و نوسازی خواهد شد.

علوی در پایان از پیگیری برای صدور کد شناسه ملی دانشکده علوم پزشکی تنکابن خبر داد و گفت: با وجود اختصاص ردیف بودجه، تا زمان صدور کد شناسه امکان تخصیص کامل اعتبارات فراهم نیست که امیدواریم با همراهی سازمان امور اداری این مشکل برطرف شود.