تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : فناوری
لینک : econews.ir/5x4009816
شناسه : 4009816
تاریخ :
ساخت نسل جدید ابزارهای امنیت سایبری؛ پیش‌بینی‌ هوشمند تهدیدات امنیتی اقتصاد ایران: به همت متخصصان یک شرکت دانش بنیان، محصول «بازوی تحلیل آسیب‌پذیری امنیتی» ساخته شده که قابلیت شناسایی تهدیدات به‌طور هوشمند و خودکارسازی فرآیندهای امنیتی در مراکز حساس امنیتی و دفاعی را دارد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

علی اکبر تدین مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تولید محصول بومی «بازوی تحلیل آسیب‌پذیری امنیتی» (Vulnerazor) توضیحاتی ارائه داد و گفت: «Vulnerazor» یک سیستم پشتیبانی تصمیم‌گیری هوشمند است که با بهره‌گیری از مدل‌های زبانی بزرگ (LLM)، به تیم‌های مرکز عملیات امنیت (SOC) کمک می‌کند تا آسیب‌پذیری‌های امنیتی را به‌طور دقیق شناسایی و اولویت‌بندی کنند. این سیستم به متخصصان امنیت سایبری که به‌صورت ۲۴ ساعته در حال نظارت و محافظت از زیرساخت‌های فناوری اطلاعات سازمان‌ها هستند، امکان می‌دهد تهدیدات امنیتی را بر اساس میزان خطر و احتمال بهره‌برداری ارزیابی کرده و به تصمیم‌گیری‌های مؤثر در زمینه حفاظت از اطلاعات و منابع سازمانی بپردازند.

نیاز به ابزارهای هوشمند در دنیای پیچیده امنیت سایبری

تدین با اشاره به پیچیدگی روزافزون زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و حجم بالای آسیب‌پذیری‌های کشف‌شده، اظهار داشت: امروزه تیم‌های امنیتی نیازمند ابزارهای هوشمندی هستند که بتوانند به سرعت و با دقت، تهدیدات واقعی را تشخیص داده و منابع محدود خود را به‌طور مؤثر مدیریت کنند.

تأثیر مدل‌های زبانی بزرگ در ارتقای امنیت سایبری

مدیر عامل شرکت دانش بنیان فرابین افزود: محصول بومی بازوی تحلیل آسیب‌پذیری امنیتی (Vulnerazor) با بهره‌گیری از قدرت مدل‌های زبانی بزرگ و تلفیق آن با داده‌های تهدید جهانی، این امکان را برای سازمان‌ها فراهم می‌کند تا گامی بلند در جهت ارتقای سطح امنیت سایبری خود بردارند.

عملکرد دقیق ماژول استخراج اطلاعات Vulnerazor

تدین در تشریح عملکرد این محصول بومی اظهار داشت: ماژول استخراج اطلاعات Vulnerazor قادر است بنرهای اطلاعاتی به‌دست‌آمده از اسکنرهای شبکه را تجزیه و تحلیل کرده و با استفاده از یک مدل زبانی بزرگ تنظیم‌شده، نرم‌افزار و نسخه سرویس‌های در حال اجرا را شناسایی کند. پس از شناسایی نرم‌افزار، سیستم به‌طور خودکار لیست آسیب‌پذیری‌های مرتبط را جستجو کرده و توضیحات و راهنمای رفع آنها را تولید می‌کند.

تحلیل پیشرفته داده‌ها و شناسایی تهدیدات به‌طور هوشمند

وی قابلیت تحلیل گزارش‌های خروجی از ابزارهای امنیتی نظیر Nessus و ادغام این اطلاعات با داده‌های تهدیدات جهانی را از ویژگی‌های برجسته Vulnerazor عنوان کرد و گفت: این ویژگی به متخصصان امنیتی کمک می‌کند تا داده‌های خام را به اطلاعات عملی و قابل درک تبدیل کنند و به سیستم امکان می‌دهد تا احتمال مورد بهره‌برداری قرار گرفتن هر آسیب‌پذیری را با دقت بالایی پیش‌بینی کند.

مزایای کلیدی Vulnerazor در تحلیل و پیش‌بینی تهدیدات

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان فرابین اظهار داشت: فناوران شرکت دانش‌بنیان فرابین با ساخت این پلتفرم پیشرفته مدیریت آسیب‌پذیری، تحولی در زمینه نظارت و بهبود امنیت سایبری سازمان‌ها ایجاد کرده‌اند. این سامانه با ارائه داشبورد تعاملی و گزارش‌های اولویت‌بندی‌شده، به تیم‌های امنیتی کمک می‌کند تا تصویری شفاف و جامع از تهدیدات امنیتی سازمان خود به دست آورند.

تحلیل کد و لاگ‌ها با استفاده از مدل‌های زبانی پیشرفته

وی در ادامه به مزایای کلیدی محصول بومی «بازوی تحلیل آسیب‌پذیری امنیتی» اشاره کرد و گفت: این محصول قدرت تشخیص هوشمندانه Vulnerazor از مدل‌های زبانی پیشرفته (LLM) برای تحلیل کد، لاگ‌ها و داده‌های امنیتی و همچنین توانایی درک متن، شناسایی الگوهای پیچیده و حتی پیش‌بینی آسیب‌پذیری‌های ناشناخته را دارد.

کاهش خطای انسانی و پیش‌بینی تهدیدات سایبری

تدین تأکید کرد: تحلیل پویا Vulnerazor با پردازش نشانه‌های ظریف در کد یا پیکربندی‌ها، آسیب‌پذیری‌ها را حتی در سرویس‌های ناشناخته یا به‌روزرسانی‌های جدید تشخیص می‌دهد و با خودکارسازی فرآیند شناسایی، احتمال نادیده گرفتن تهدیدات به‌دلیل خطای انسانی را کاهش می‌دهد.

اولویت‌بندی تهدیدات و مدیریت منابع سازمانی

وی ادامه داد: همچنین محصول بومی Vulnerazor عوامل مختلفی مانند شدت آسیب‌پذیری، احتمال بهره‌برداری و تأثیر بر کسب‌وکار را بررسی می‌کند تا اولویت‌های اصلاح را به‌درستی تعیین کند و با تمرکز بر تهدیدات پُر ریسک، سازمان‌ها می‌توانند منابع خود را به‌جای پرداختن به صدها هشدار کم‌اهمیت، بر موارد حیاتی متمرکز کنند.

توسعه بازار هدف و مقابله با تحریم‌ها

وی درباره مشتریان و بازار هدف این محصول تصریح کرد: با توسعه بازوی تحلیل آسیب‌پذیری امنیتی (Vulnerazor)، این راهکار را برای سازمان‌ها و نهادهای حساس در حوزه‌های مختلف طراحی کرده‌ایم. مشتریان اصلی این محصول شامل وزارتخانه‌ها و سازمان‌های زیرمجموعه دولت، مراکز امنیتی و دفاعی، بانک‌های دولتی و خصوصی، صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی، ارائه‌دهندگان خدمات ابری داخلی و شرکت‌های فناوری اطلاعات و امنیت سایبری هستند که باعث عدم وابستگی به تحریم‌ها با تکیه بر فناوری داخلی و کاهش هزینه‌های عملیاتی با خودکارسازی فرآیندهای امنیتی می شود.

پیش‌بینی پیشرفته تهدیدات در برنامه های آتی

تدین در پایان با نگاه چشم‌انداز به آینده بومی‌سازی محصول «بازوی تحلیل آسیب‌پذیری‌های امنیتی (Vulnerazor)» و تحولات پیش‌رو برای راهبردهای توسعه‌ای بیان کرد: با توجه به رشد سریع تهدیدات سایبری و تحولات فناوری، این شرکت دانش‌بنیان ارتقای بازوی تحلیل آسیب‌پذیری امنیتی (Vulnerazor) از جمله پیش‌بینی پیشرفته تهدیدات، پشتیبانی از فناوری‌های نوظهور مثل امنیت سامانه‌های اینترنت اشیا، اتصال به سامانه‌های ملی، بین‌المللی‌سازی و توسعه بازارهای خارجی را دنبال می‌کند و با ادامه سرمایه‌گذاری روی تحقیق و توسعه و همکاری با مراکز علمی، به دنبال تحقق این چشم‌انداز هستیم.