تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : سیاسی
لینک : econews.ir/5x4007825
شناسه : 4007825
تاریخ :
گفتگوهای تهران فرصتی برای تقویت جایگاه منطقه خلیج فارس است اقتصاد ایران: سخنگوی سازمان انرژِی اتمی ایران گفت: هدف گفتگوی تهران این است که وزن منطقه، به‌ویژه منطقه خلیج فارس در ترتیبات نظام بین‌المللی، جایگاه شایسته خود را پیدا کند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرگزاری مهر، «بهروز کمالوندی»، معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران، در خصوص دیدار رییس سازمان انرژی اتمی و وزیر امور خارجه کشورمان با اعضای نهاد بین‌المللی پاگواش اظهار کرد: دیدار با اعضای نهاد بین‌المللی پاگواش که یکی از کارهای این نهاد ترویج فرهنگ خلع سلاح هسته‌ای و عدم اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی است در اصل پیش‌درآمدی برای مجمع گفتگوهای تهران بود که قرار است طی دو روز آینده برگزار شود. این مجمع از سال ۱۳۹۷ کار خود را آغاز کرده و در هفت سال گذشته، گفتگوهایی با حضور شخصیت‌های مختلف از کشورهای گوناگون و منطقه برگزار کرده است.

وی افزود: هدف گفتگوها این است که وزن منطقه، به‌ویژه منطقه خلیج فارس در ترتیبات نظام بین‌المللی، جایگاه شایسته خود را پیدا کند. موضوعات سیاسی، فرهنگی، امنیتی و اقتصادی در این منطقه استراتژیک در سطح جهان که هر کدام می‌تواند موضوعات حائز اهمیتی باشد توسط شخصیت‌ها و مسوولان کشورهای مختلف منطقه مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت.

سخنگوی سازمان انرژِی اتمی ایران افزود: برنامه‌ریزی برای ۴۰ پنل در موضوعات سیاسی، فرهنگی، امنیتی و اقتصادی در مجمع گفتگوهای تهران انجام خواهد شد.

وی گفت: انسجام کشورهای منطقه برای اینکه بتوانند با همکاری یکدیگر امور را هدایت کنند، ضروری است تا جایگاه شایسته خود را در سطح بین‌المللی داشته باشند بر همین اساس آقای مهندس اسلامی از وزیر خارجه کشورمان و مسئولان پاگواش دعوت به عمل آوردند تا در خصوص مهم‌ترین اقدامات و دستاوردهای صنعت هسته‌ای ایران گفتگو و تبادل نظر انجام شود. پاگواش در راستای ارزش‌های انسانی و موضوعات بین‌المللی تلاش می‌کند و کنفرانسی برای علوم و موضوعات مطرح بین‌المللی است. از آنجایی که موضوع علم در منطقه ما از اهمیت فراوانی برخوردار است، این روند می‌تواند ارزشمند باشد.

کمالوندی به سیاسی شدن موضوع هسته‌ای ایران اشاره کرد و گفت: باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که بر اساس تلاش‌های جامعه بین‌المللی به توسعه بیشتر علوم و فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای در سطح جهان کمک کرد و این امر مهم باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: در کنار بحث‌های اشاعه و خلع سلاح هسته‌ای، باید به موضوع استفاده صلح‌آمیز از دانش و فناوری هسته‌ای اشاره کرد، زیرا این مساله از اهمیت فراوانی برخوردار است.

معاون امور بین‌الملل سازمان انرژی اتمی ایران خاطرنشان کرد: بر اساس ماده ۴ ان پی تی، کشورهای عضو این معاهده (NPT) حق دارند که از حق استفاده کامل از دانش، فناوری و صنعت هسته‌ای بهره‌مند شوند.

کمالوندی گفت: برگزاری مجمع گفتگوهای تهران توسط وزارت امورخارجه و به همت دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی این وزارت برگزار می‌شود و قرار است در کنفرانس سال جاری تعداد فراوانی از شخصیت‌های شناخته شده جهانی از جمله وزرای خارجه چندین کشور منطقه حضور داشته باشند.

گفتنی است، سازمان پاگواش به عنوان یک اندیشکده فعال بین‌المللی توسط برتراند راسل و انیشتن با هدف گسترش علوم و حل مشکلات جهانی با محوریت انسانیت در سال ۱۹۵۵ تاسیس شد؛ «کنفرانس علم و امور جهانی پاگواش یک سازمان غیردولتی بین‌المللی با پیشینه حدود ۷۰ ساله است که با هدف کمک به بشریت از طریق گسترش علوم، از جمله استفاده‌های صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای، تشکیل شده است.