تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصادی
لینک : econews.ir/5x4007248
شناسه : 4007248
تاریخ :
عطر صدر ـ ۲۸| سه فتوای جنجالی شهید صدر، علیه صدام اقتصاد ایران: در شرایطی که تمام مردم عراق و تقریباً تمام مراجع عراق مرعوب هیمنه حزب بعث شده بودند و اقدامات ددمنشانه صدام آنان را خاموش کرده بود، شهید صدر با صدور سه فتوای کلیدی و صریح، علم مبارزه با این حزب سوسیال مسیحی را بلند کرد. این فتاوا به شهادت او انجامید.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ محمدحسن رجبی دوانی، مورخ و پژوهشگر برجسته ایرانی، از چهره‌های شناخته‌شده‌ی معاصر در حوزه مطالعات تاریخی شیعه به‌شمار می‌آید. وی فرزند مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین علی دوانی، مورخ شهیر و مؤلف آثار ماندگاری در تاریخ‌نگاری اسلامی است؛ شخصیتی که رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام درگذشت او، با تعابیری چون «عالم خبیر» و «مورخ و پژوهشگر برجسته» یاد کردند و «تلاش کم‌نظیر ایشان در تحقیق و تألیف درباره رجال علمی شیعه» را «حقاً درخور تقدیر و تمجید» دانستند. رجبی دوانی همچنین برادر دکتر محمدحسین رجبی دوانی، پژوهشگر نام‌آشنای تاریخ اسلام و رئیس پیشین بنیاد ایران‌شناسی است؛ خانواده‌ای که در دهه‌های اخیر، سهمی بسزا در ارتقای دانش تاریخی کشور ایفا کرده‌اند.

محمدحسن رجبی دوانی در سال 1335 خورشیدی در شهر قم چشم به جهان گشود. دوران دبستان و دبیرستان را تا سال 1350 در همان‌جا گذراند و سپس همراه خانواده به تهران نقل مکان کرد و تحصیلات متوسطه‌اش را در آن‌جا به پایان رساند. در خرداد سال 1352، به‌دلیل فعالیت‌های سیاسی، بازداشت شد و حدود شش ماه را در زندان گذراند.

از اوایل سال 1358، همکاری خود را با رادیو ایران به‌عنوان «مدیر گروه تاریخ» آغاز کرد و علاوه بر مدیریت، به نگارش و تولید برنامه‌های تاریخی نیز پرداخت. در سال 1369، موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد در رشته کتابداری و اطلاع‌رسانی از دانشگاه تهران شد. بین سال‌های 1370 تا 1380، در کتابخانه‌ی ملی جمهوری اسلامی ایران، مسئولیت‌هایی چون «مدیر گروه مرکز خدمات عمومی» و «قائم‌مقام سرپرست دایرةالمعارف کتابداری و اطلاع‌رسانی» را برعهده داشت. در این دوره، مجموعه‌ای از مقالات ارزشمند درباره تاریخ‌نگاری کتابخانه‌های ایران را برای همان دایرةالمعارف تألیف کرد.

در ادامه‌ی فعالیت‌های اجرایی خود، از مهر 1380 تا زمان بازنشستگی در دی‌ماه 1384، به‌عنوان «مشاور معاون سیاسی سازمان صدا و سیما» ایفای نقش کرد و در کنار آن، همچنان در عرصه تألیف، پژوهش و مشاوره‌های علمی فعال باقی ماند. متن زیر، خلاصه و زبده‌ی روایت وی از شهید سیدمحمدباقر صدر است. مشروح این متن بر تارنمای پژوهشگاه تخصصی شهید صدر قرار دارد.

بیشتر بخوانید

روایت سید محمدحسین فضل‌الله، از شهید صدر - 1
روایت سید محمدحسین فضل‌الله، از شهید صدر - 2

"به اطلاع عموم مسلمانان می‌رساند که پیوستن به حزب بعث، تحت هر عنوانی، شرعا حرام است و هر گونه همکاری با آن به منزلۀ یاری ظالم و کافر و دشمنی با اسلام و مسلمین است."

"به اطلاع عموم مسلمین عراقی می‌رساند که شرکت در نماز جماعت کسانی که از سوی مرجع مسلمین تعیین نشده اند، از نظر شرع مقدس اسلام، حرام است."

"بر همه ملت مبارز و مسلمان عراق، واجب کفایی است که به قیام مسلحانه بر ضد حزب بعث و سردمداران آن، اقدام و مسئولان این حزب کافر را ترور کنند تا خود را از چنگال این دژخیمان خونخوار نجات دهند."

انتهای پیام/