تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اجتماعی
لینک : econews.ir/5x4005900
شناسه : 4005900
تاریخ :
بهره گیری از فناوری ها برای تسریع در خدمات قضایی اقتصاد ایران: ساری- دیدار رئیس قوه قضاییه با تاکید بر رعایت دقت و سرعت در رسیدگی به پرونده ها به قضات توصیه کرد باید از فناوری های هوشمند برای تسریع در خدمات قضایی بهره برد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام غلامحسین اژه ای صبح پنجشنبه در حاشیه سفر به مازندران با کارکنان دستگاه قضائی دیدار کرد و در این دیدار ضمن قدردانی از مجاهدت و تلاش‌های آنان در خدمت‌رسانی قضائی و حقوقی به مردم اظهار کرد: هر چقدر مسائل و مشکلات اقتصادی و معیشتی بیشتر می‌شود، بر حجم پرونده‌های قضائی نیز افزوده می‌گردد؛ در واقع، سرریز مسائل و معضلات معیشتی و اقتصادی به قوه قضائیه است؛ با این وجود، ما به عنوان خدمتگزاران قضائی و حقوقی مردم باید علی‌رغم حجم بالای پرونده‌ها، در ضمن تکریم مردم و ارباب رجوع، نهایت همت خود را برای پیشبرد امور قضائی آنها به کار گیریم.

رئیس قوه قضائیه بیان داشت: همکاران قضائی ما باید عنایت داشته باشند که اصراری بر مختومه شدن حتمی پرونده‌ها نیست، بلکه اصرار ما صدور احکام متقن و مستحکم است؛ اصرار ما آن است که پرونده‌ها در نهایت دقت و سرعت مورد رسیدگی قرار گیرند.

رئیس دستگاه قضا گفت: اصرار ما آن است که قضات از امور زائد که سبب اطاله دادرسی می‌شوند، به‌جد پرهیز کنند؛ برای نمونه، وقتی ارجاع یک پرونده به «کارشناسی» ضرورتی ندارد، قضات نباید پرونده را به «کارشناس» ارجاع دهند؛ وقتی کارشناس، نظریه خود را با تأخیر ارسال می‌کند، باید پیگیری به عمل آید که چرا این نظریه با تأخیر واصل شده است؛ وقتی میان دو نظریه کارشناسی، اختلافات فاحش وجود دارد، قاضی باید علت این امر را جویا شود؛ وقتی اعتراضی بلاوجه به یک نظریه کارشناسی ارائه شده قاضی نباید آن را وارد بداند و موضوع را مجدداً به هیئت کارشناسی دیگری ارجاع دهد.

رئیس عدلیه افزود: وقتی قاضی، موضوعی را به ضابط ارجاع می‌دهد باید پیگیری کند که پاسخ و استعلام، به سرعت واصل شود؛ وقتی یک وکیل وکالت چندین پرونده را متکفل می‌شود و نمی‌تواند در موعد مقرر در جلسه دادرسی حضور یابد، نباید محکمه را تجدید کرد و سبب اطاله دادرسی شد.

قاضی‌القضات تصریح کرد: وقتی پرونده‌ای به یک قاضی ارجاع می‌شود، او باید به سرعت بررسی کند که آیا موضوعِ این پرونده در صلاحیتش می‌باشد یا خیر؟ نباید اینگونه باشد که قاضی، ابتدا وقت نظارت تعیین کند و سپس پس از گذشت دو ماه اعلام کند که پرونده‌ی ارجاع شده در صلاحیتش نمی‌باشد!

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار کرد: باید در جهت تسهیل و تسریع خدمات‌رسانی حقوقی و قضائی به مردم از فناوری‌های الکترونیکی بهره همه‌جانبه بگیریم؛ به همین منظور ضرورت دارد که زیرساخت‌های بهره‌گیری از فناوری‌های هوشمند در کلیه مراجع و مراکز قضائی تمهید شود و ما در این راستا گام‌های مؤثری برداشتیم.

وی در این دیدار بر لزوم توجه برای حل مسائل حقوقی و قضائی در استان مازندران تاکید کرد.

رئیس دستگاه قضا صبح امروز در رأس هیئت‌عالی قضائی وارد استان مازندران شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان چهل‌ویکمین سفر استانی خود از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا، صبح امروز (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت) در سفری رسمی و در رأس هیئت عالی قضائی وارد استان مازندران شد.

رئیس دستگاه قضا و سایر مسئولان عالی قضائی در جریان سفر به استان مازندران، برنامه‌هایی را در راستای رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضائی مردم این استان و همچنین کمک به رفع موانع تولید در آن، ترتیب خواهند داد.

دیدار با مسئولان و اقشار مختلف مردم و همچنین حضور در جلسات تخصصی پیرامون رفع مسائل و مشکلات مردم مازندران، از جمله برنامه‌های سفر رئیس دستگاه قضا به این استان است.