ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم ـ هفتاد و دومین شماره از پادکست «در عمق» که به بررسی مهمترین روندها، تحولات و همچنین شخصیتها در غرب آسیا میپردازد، روز چهارشنبه 24 اردیبهشت ماه 1404 ضبط و منتشر شد. در این شماره «منصور براتی» میزبان «محمدحسین امیدی»، کارشناس مسائل لبنان است.
در شش ماه گذشته، منطقه لبنان و سوریه شاهد تحولات سیاسی قابل توجهی بوده است. انتخاب آقای جوزف عون به ریاستجمهوری لبنان در ژانویه 2025 و به قدرت رسیدن احمد الشرع (معروف به ابومحمد الجولانی) در سوریه پس از سقوط نظام بشار اسد در دسامبر 2024، نقطه عطفی در سیاست خارجی این دو کشور ایجاد کرده است.
فعالیتهای دیپلماتیک رهبران جدید در این دوره کوتاه شش ماهه، نشاندهنده اتخاذ راهبرد جدیدی در سیاست خارجی و روابط دیپلماتیک این دو کشور است. این تحرکات بیانگر تلاش آنها برای بازسازی روابط با جهان عرب است.
جوزف عون در مارس سال جاری به پاریس سفر کرد و با امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه دیدار نمود. هدف اصلی این دیدار، جلب حمایت فرانسه برای تقویت امنیت و اقتصاد لبنان بود. این دیدار ارتباط مستقیمی با اجرای قطعنامه 1701 شورای امنیت داشت که خواستار خروج حزبالله از جنوب رود لیتانی و استقرار ارتش لبنان در این منطقه است. در پی این دیدار، فرانسه متعهد شد 200 میلیون یورو کمک نظامی و مالی برای حمایت از ارتش لبنان ارائه نماید.
سفر دیگر جوزف عون به عربستان سعودی بود که طی آن با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی دیدار کرد. هدف این سفر، بازسازی روابط لبنان با کشورهای خلیج فارس پس از سالها تنش بود. در این دیدار، عربستان سعودی خود را به عنوان شریک استراتژیک لبنان معرفی نمود و وعده از سرگیری کمکهای اقتصادی به این کشور، مشروط بر کاهش نفوذ ایران و حزبالله در لبنان را داد.
آقای عون همچنین در ماه آوریل به دوحه سفر کرد و با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر دیدار نمود. در این دیدار، طرفین بر گسترش همکاریهای اقتصادی و نظامی بین قطر و لبنان تأکید کردند.
انتهای پیام/