تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصادسبز
لینک : econews.ir/5x4004324
شناسه : 4004324
تاریخ :
۱۱ پزشک حیات‌وحش در تکاپو برای نجات زندگی پلنگ کلاه قاضی اقتصاد ایران: اصفهان- معاون طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان از تشکیل کمیته‌ای تخصصی با حضور ۱۱ پزشک حیات وحش و دامپزشک برای بررسی وضعیت جسمی پلنگ مرکز بازپروری پارک ملی کلاه قاضی خبرداد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرگزاری مهر، روابط عمومی اداره کل محیط‌زیست اصفهان شامگاه گذشته به نقل از حسین اکبری معاون طبیعی و تنوع زیستی این اداره در خصوص اقدام‌های انجام یافته برای درمان یک قلاده پلنگ بیمار در مرکز بازپروری حیات وحش کلاه قاضی اعلام کرد: با توجه به اهمیت موضوع، کمیته‌ای تخصصی با حضور ۱۱ نفر پزشک حیات وحش و دامپزشک از سراسر کشور با محوریت و نظارت سازمان حفاظت محیط زیست به بررسی نتایج آزمایش‌های مختلف کلینیکی از وضعیت جسمی این پلنگ پرداختند.

اکبری افزود: بر اساس آخرین تصمیمات کارشناسی مقرر شده که پس از انجام آزمایش‌های تکمیلی طی ۲۴ ساعت آینده و بررسی گزارش مجموعه آزمایش‌های انجام یافته، در خصوص نگهداری این پلنگ در اصفهان و یا انتقال آن به پردیسان، تصمیم گیری نهایی صورت پذیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، آبان ۱۴۰۲ توله پلنگی که در یکی از شهرستان‌های خراسان رضوی از متخلفی کشف شده بود و مدتی در باغ وحش وکیل آباد مشهد نگهداری می‌شد، پس از تمهیدات حفاظتی و رعایت وضعیت بهداشتی و اصول جا به جایی گونه‌های حیات وحش، به مرکز بازپروری و تیمار حیات وحش استان اصفهان منتقل شد.

انتقال این توله پلنگ با هدف رهاسازی در زیستگاه‌های طبیعی صورت گرفته بود.

مهر ماه سال گذشته مریم امیدی رئیس وقت اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش محیط‌زیست اصفهان در مصاحبه‌ای با خبرگزاری مهر گفته بود که این پلنگ هنوز آماده رهاسازی نیست و حداقل باید یکسال دیگر در مرکز بازپروری نگهداری شده تا آماده رهاسازی در زیستگاه طبیعی شود.

وی گفته بود: این پلنگ هنوز نابالغ است و آموزش‌های لازم به این حیوان داده نشده است در حالی که تمام حیواناتی که در مرکز بازپروری کلاه قاضی نگهداری می‌شوند باید از نظر نحوه شکار کردن، آشنایی با گریز از دشمن و … را آموزش ببینند.

۱۱ پزشک حیات‌وحش در تکاپو برای نجات زندگی پلنگ کلاه قاضی

قرار بود این پلنگ پس از آماده سازی و آموزش با قلاده گذاری در زیستگاه طبیعی رهاسازی شود اما به مرکز بازپروری کلاه‌قاضی نه از سوی سازمان حفاظت محیط‌زیست و نه استان بودجه مکفی برای تأمین مایحتاج حیات وحش اختصاص داده نمی‌شد.

به طوری که در همان مصاحبه امیدی گفته بود اعتباری که به صورت جزعی داده شده در حد رقم‌های چند میلیونی برای خورد و خوراک حیات وحش حاضر در مرکز بوده است در حالی که حیوانات هر روز باید در چند نوبت تغذیه شوند و در دوره نوزادی، حیات وحش را هر روز باید با شیر مخصوص تغذیه کرد به خصوص این توله پلنگ که یک نوع شیر کمیاب نیاز داشت و از زمانی که به اصفهان منتقل شد برای مدت‌ها جستجو می‌کردیم و در نهایت شیر مخصوص را از تهران تهیه کردیم.

هنوز علت وخیم شدن حال این پلنگ مشخص نیست.

به گزارش مهر، فاز نخست مرکز بازپروری و تیمار حیات وحش استان اصفهان در محدوده سرمحیط‌بانی پارک ملی کلاه‌قاضی که خرداد سال ۱۴۰۲ با زیربنای ۲۲۰ متر مربع به بهره‌برداری رسید، برای نگهداری گونه‌های گوشت‌خوار حیات وحش احداث شده است.

در حال حاضر فاز ۲ و سه این مرکز نیز در حال ساخت است که فاز دوم برای نگهداری گونه‌های علف‌خوار و فاز سوم برای نگهداری پرندگان خواهد بود.

پارک ملی و پناهگاه حیات وحش کلاه قاضی با وسعت بیش از ۴۷ هزار هکتار در ۳۶ کیلومتری جنوب شرقی شهر اصفهان و در مجاورت شهر جدید بهارستان واقع است.