ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم ـ هفتادمین شماره از پادکست «در عمق» که به بررسی مهمترین روندها، تحولات و همچنین شخصیتها در غرب آسیا میپردازد، روز یکشنبه 21 اردیبهشت ماه 1404 ضبط و منتشر شد. در این اپیزود «منصور براتی»، به بررسی اختلافات سهگانه دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو میپردازد.
روابط میان دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین و کنونی ایالات متحده، و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، غالبا به عنوان رابطهای نزدیک و همسو توصیف میشود. این ارتباط، بهویژه در دوره اول ریاستجمهوری ترامپ (2016-2020) و اکنون در دوره دوم (2024 به بعد)، نشاندهنده تقویت مناسبات آمریکا و اسرائیل است. با این حال، علیرغم این نزدیکی، اختلافنظرهایی نیز در برخی مسائل میان این دو رهبر وجود دارد که در رسانهها به آن اشاره شده است.
تصور غالب این است که ترامپ و نتانیاهو در بسیاری از زمینهها همسو هستند، اما تحلیل دقیقتر نشان میدهد که نزدیکی دیپلماتیک و تعارفات ظاهری لزوماً به معنای توافق کامل در همه پروندهها نیست. برای درک بهتر این رابطه، باید به اقدامات و سیاستهای عملی توجه کرد.
سه ابتکار مهم ترامپ در رابطه با اسرائیل و مناقشه فلسطین
هر سه طرح یادشده، چه اجرایی شده باشند (مانند توافق ابراهیم تا حدی) و چه اجرایی نشده باشند (مانند معامله قرن و ریویرای خاورمیانه)، نشاندهنده رویکردی به شدت حامی اسرائیل از سوی ترامپ هستند. این اقدامات، روابط آمریکا و اسرائیل را در دوره ترامپ و نتانیاهو به اوج خود رسانده و به نوعی شکوفایی در مناسبات دوجانبه محسوب میشود. با این حال، باید توجه داشت که این نزدیکی به معنای نبود اختلافات نیست و برخی چالشها همچنان پابرجاست.
انتهای پیام/