تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x4001175
شناسه : 4001175
تاریخ :
شوراهای حل اختلاف صلح و سازش در فضای مجازی را توسعه می دهند اقتصاد ایران: کرمان-معاون قوه قضائیه گفت:توسعه صلح و آشتی در فضای مجازی، میدان جدید فعالیت شوراهای حل اختلاف خواهد بود.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام و المسلمین هادی صادقی، پیش از ظهر یکشنبه در همایش آوای صلح که در محل دانشگاه تحصیلات تکمیلی هایتک کرمان برگزار شد با بیان اینکه به زودی آزمون استخدامی شوراهای حل اختلاف برگزار خواهد شد، گفت: بسیار تلاش شده است که در مواد این آزمون، حتماً مواردی گنجانده شود که اعضای شوراهای حل اختلاف بیشتر درباره آنها کار کرده و تجربه دارند.

وی با اشاره به اینکه موارد تخصصی و منابعی از جمله آئین دادرسی‌ها، قانون شوراهای حل اختلاف و … در آزمون استفاده شده است، افزود: به زودی با مشخص شدن همه ابعاد مساله، آموزش‌ها را به صورت برخط آغاز خواهیم کرد و اعضای شوراهای حل اختلاف می‌توانند به صورت داوطلبانه در این دوره‌ها شرکت کنند و سپس آزمون استخدامی برگزار خواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از کرمان به عنوان حرم مقاومت یاد کرد و افزود: هدایت دل‌ها به دست خداوند و ارواح طیبه ای است که می‌توانند نفوذ در دل‌ها داشته باشند و از این رو سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی هنوز هم دستش باز است و می‌تواند هادی و راهنمای بسیاری از افراد باشد.

حجت الاسلام و المسلمین صادقی ضمن تاکید بر این مطلب که خداوند صلح را دوست دارد و این امر در آیات قرآن و روایات ائمه مورد تاکید قرار گرفته است، تاکید کرد: همه باید تلاش کنیم که صلح و سازش را به روش‌های مختلف توسعه دهیم.

وی اظهار داشت: بالغ بر ۲۰ سال است که شوراهای حل اختلاف در راستای توسعه صلح و سازش تلاش کرده‌اند و اکنون با شکل گیری فضاهای دیگری از فضای مجازی تا متاورس این سوال مطرح است که آیا نیازی به مصالحه و سازش در این فضاها نیست؟ آیا نباید کسانی باشند که این فضاها را به جای فضای دشنام، درفش و کینه به فضایی با صلح، سلامت و صفا تبدیل کنند؟

معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز حل اختلاف کشور افزود: در فضاهای مجازی به دلیل آنکه هویت‌ها واقعی نیست، افراد بی مهابا و لجام گسیخته صحبت‌هایی می‌کنند و موضع گیری هایی انجام می‌دهند که ممکن است در فضای حقیقی هیچگاه چنین رویکردی نداشته باشند.

حجت الاسلام و المسلمین صادقی ضمن تاکید بر این مطلب که فضاهای مجازی، میدان جدیدی برای کار مصلحان هستند و این میدان‌ها، میدان جوان ترها است، خطاب به پیشکسوتان عرصه صلح و سازش، گفت: دست جوانان را بگیرید و آنها را با فرهنگ صلح، سازش و آشتی آشنا کنید تا بتوانند این اصول مهم را در فضاهای مجازی توسعه دهند.

وی خاطرنشان کرد: اعضای شوراهای حل اختلاف، مصلحان و هر فردی که می‌خواهد در این مسیر حرکت کند؛ باید فضای مجازی را فتح کند.

وی با اشاره به این مطلب که بخش‌های تخصصی و اقشار مختلف ممکن است گاهی دچار مشکلات و بحث‌هایی شوند و از این رو مصلحان و اعضای شوراهای حل اختلاف باید به این حوزه‌ها نیز ورود داشته باشند، گفت: میدان‌های تخصصی زیاد هستند و تمامی مشاغل و کسب و کارها میدان فعالیت‌های سازشی شوراهای حل اختلاف محسوب می‌شوند.

معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز حل اختلاف کشور ادامه داد: در اینجا از تمامی مشاغل و کسب و کارهای قدیم و جدید دعوت می‌کنم برای آنچه ممکن است در آینده برای آنها منجر به اختلاف شود، از الان فکر کنند و در زمان انعقاد قرارداد، راه‌های حل اختلافات را پیش بینی نمایند.

حجت الاسلام و المسلمین صادقی با اشاره به این مطلب که مرسوم است که در مفاد قراردادهای تجاری آورده می‌شود که اگر اختلافی ایجاد شد برای مذاکره و یا حل اختلاف به داور مرضی الطرفین مراجعه کنند، تاکید کرد: این موضوع خوب است و باید تکمیل و توسعه یابد و می‌توان در هر قراردادی راه‌های حل اختلاف پیش بینی کرد و استفاده از شوراها، داوری حرفه‌ای، میانجی گری و … از جمله این موارد است.