ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، علی محبتی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بر اساس گفتههای مردم منطقه زیلایی، از توابع شهرستان بویراحمد در استان کهگیلویه و بویراحمد پیش از انقلاب در مناطق عشایری زیلایی تعداد معلمان به اندازه انگشتان دست هم نمیرسید و شاید یکی دوتا کلاس گلی در اینجا وجود داشت اما امروزه بیش از ۹۰ درصد مردم منطقه به برکت نظام جمهوری اسلامی و انقلاب باسواد شدهاند.
وی اظهار کرد: بزرگان و ریش سفیدان منطقه بر این باورند که زیلایی به طور تحول زایی شاهد پیشرفت و آبادانی بوده و راه برای آموزش و یادگیری در این مناطق محروم به خوبی هموار شده است.
رئیس اداره آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: در مدارس عشایری، مشکلاتی از قبیل تأخیر آموزشی، ییلاق و قشلاق خانواده، کمبود معلم، نبود امکانات فنی و حرفهای وجود دارد.
رفع محرومیت عشایر از امکانات آموزشی در مسیر تحقق
وی با اشاره به وجود برخی زیرساختها برای تحصیل دانش آموزان عشایری در کهگیلویه و بویراحمد، تاکید کرد: اما همچنان محرومیت در این مناطق موج میزند و تلاشها برای تحقق رؤیای عدالت آموزشی در این حوزه به قوت ادامه دارد.
مجتبی تاکید کرد: برای رسیدگی به دغدغههای معلمان عشایری، جلساتی با نمایندگان شهرستانهای بویراحمد، دنا، مارگون، گچساران و رستم در استان فارس برگزار شده زیرا اداره آموزش و پرورش عشایر تحت نظارت پنج فرمانداری فعالیت میکند.
وی با اشاره به سختیهای شغل معلمان عشایری یادآو شد: معلم عشایری هر روز صبح، دو تا سه ساعت زودتر از خواب برمیخیزد تا با خودرو شخصی خود در جادههای خاکی و سخت گذر به کلاس درس برسد.
رئیس اداره امور عشایر استان ادامه داد: در فصل کوچ، معلمان باید همراه با عشایر به مناطق دور دست حرکت کنند و گاهی حتی ناهار خود را در شرایط سخت در گردنهها و مناطق دورافتاده صرف میکنند.
وی از زندگی معلمان عشایری در سیاه چادرها خبر داد و گفت: از رسانهها، مردم و تمامی کسانی که میتوانند صدای ما را به گوش مسئولان برسانند، درخواست دارم که این مسائل را منعکس کنند تا بتوانیم از جایگاه و شأن معلمان عشایری دفاع کنیم.
تحصیل ۳۹۰۰ دانش آموز در مدارس عشایری کهگیلویه و بویراحمد
محبتی درباره اقدامات انجامشده در آموزش عشایری استان گفت: در مدت تصدی این مسئولیت، در چهار حوزه اصلی شامل آموزش ابتدایی و متوسطه، فضاهای آموزشی، امور پرورشی و تربیت بدنی، و مراقبت از دانشآموزان فعالیت کردهایم.
وی بیان کرد: حدود ۳۹۰۰ دانشآموز، ۷۰۰ معلم و ۲۲۵ مدرسه عشایری در استان وجود دارد که از این تعداد، ۱۳۵۰ دانشآموز در مقطع متوسطه اول و دوم و مابقی در مقطع ابتدایی مشغول به تحصیل هستند.
رئیس اداره آموزش و پرورش عشایر کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه ۸ مدرسه سنگی نیازمند تخریب و بازسازی در مناطق عشایری استان است، اضافه کرد: دو مدرسه با پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصد نیازمند اعتبار است و قرار است سایر مدارس سنگی در قالب طرح نهضت عدالت فضای آموزشی تا پایان شهریور تخریب و بازسازی میشوند.