تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : توریسم و گردشگری
لینک : econews.ir/5x3999236
شناسه : 3999236
تاریخ :
بررسی تاریخ علم به روایت اسناد موزه ملی ملک اقتصاد ایران: مدیر کتابخانه و موزه ملی ملک گفت: پروژه «تاریخ علم به روایت اسناد موزه ملی ملک» در حال اجرا است و نتایج آن طی ۶ ماه آینده منتشر خواهد شد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

امیر خوراکیان، مدیر کتابخانه و موزه ملی ملک در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری مهر بیان کرد: برنامه‌های خود را در چند محور اصلی تدوین کرده‌ایم. یکی از آنها محور، گردآوری و ساماندهی آثار و مستندنگاری است. معمولاً اشیا یا مستنداتی که به ما اهدا می‌شود، نیازمند ساماندهی و مستندسازی دقیق هستند. این فرآیند به‌طور منظم و با جدیت دنبال می‌شود تا به بهترین نحو به حفاظت از میراث فرهنگی بپردازیم.

خوراکیان درباره اقدامات این موزه در حوزه نگهداری و مرمت آثار گفت: واحد مرمت موزه، پس از یک دوره تعطیلی، مجدداً راه‌اندازی شده است. اکنون بررسی‌های جامع روی تمامی موارد موجود در مخزن، به‌ویژه نسخ خطی، در حال انجام است. هر یک از این آثار نیاز به مراقبت ویژه دارند، به همین منظور آزمایشگاه‌های موزه تجهیز شده‌اند تا شرایط بهینه برای نگهداری و حفظ آثار فراهم شود. همچنین سامانه اعلام حریق که پیش از این فقط در مخزن فعال بود، در حال نصب در سالن‌های موزه نیز هست.

سامانه اعلام حریق که پیش از این فقط در مخزن فعال بود، در حال نصب در سالن‌های موزه است

وی همچنین به تشریح گسترش خدمات عمومی موزه برای بازدیدکنندگان پرداخت و بیان کرد: تسهیل دسترسی به اسناد و مستندات یکی از اهداف ما بوده است. اکنون برای پژوهشگران، کارگروهی تشکیل شده که روند درخواست اسناد را ساده‌تر کرده است؛ حتی متقاضیان خارج از کشور نیز می‌توانند درخواست خود را ثبت و پس از تصویب شورا، اسناد موردنظر را دریافت کنند.

وی درباره برنامه‌های ویژه‌ای برای کودکان و مدارس هم بیان کرد: روزهای دوشنبه را برای بازدید مدارس و برنامه‌های ویژه کودکان اختصاص داده‌ایم. علاوه بر این، مجموعه‌ای از برنامه‌های تعاملی مانند ضرب سکه، چاپ روی پارچه، و نقاشی برگزار شده که بازدید کودکان را جذاب‌تر کرده است.

بررسی تاریخ علم به روایت اسناد موزه ملی ملک

وی افزود: ما پژوهش‌های خود را تقویت کرده‌ایم چندین پروژه تعریف شده‌اند. یکی از مهم‌ترین آنها، پروژه «تاریخ علم به روایت اسناد موزه ملی ملک» است. این پژوهش در حال اجرا بوده و نتایج آن طی شش ماه آینده منتشر خواهد شد. خروجی این پژوهش در قالب کتاب، نمایشگاه، و مستندات علمی در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

خوراکیان ادامه داد: توسعه آموزش، یکی از محورهای اصلی فعالیت‌های ماست. تعداد دوره‌های آموزشی در حوزه نسخه‌شناسی، صحافی، مرمت، موزه‌داری، و هنرهای سنتی افزایش چشمگیری داشته است. همچنین برنامه‌هایی برای آموزش‌های غیرحضوری مانند نقاشی قهوه خانه‌ای، صحافی، آموزش خطوط، مرمت، نسخه شناسی، موزه داری تدوین شده‌اند تا امکان بهره‌گیری از این دوره‌ها برای مخاطبان بیشتری فراهم شود.

روایت گری در موزه در دستور کار ماست تا به عنوان موزه روایتگر شناخته شویم

وی تصریح کرد: روایت گری در موزه در دستور کار ماست تا به عنوان موزه روایتگر شناخته شویم. چون هر شیء موزه‌ای یک روایت دارد. در این زمینه به تولید اثر و محتوا می‌پردازیم. این یکی از اهداف ماست که امسال روی آن کار می‌کنیم.

وی با اعلام اینکه هدف ما از توسعه برنامه‌ها ارتباط بیشتر با مخاطب است گفت: طی سال گذشته حداقل ۵ بار در صداوسیما حضور داشته‌ایم همچنین موضوعات مختلفی از جمله نقشه‌های مرتبط با جزایر سه‌گانه را در صدا و سیما مطرح کرده‌ایم. همچنین مذاکراتی برای تبلیغات شهری انجام شده که امیدواریم در آینده به بهبود اطلاع‌رسانی در سطح شهر منجر شود. حجم کار رسانه‌ای ما کمی بهتر شده ولی با توسعه برنامه‌ها امیدواریم پیوست رسانه‌ای قوی‌تری داشته باشیم تا مردم در زمینه برنامه‌های موزه بیشتر اطلاع پیدا کنند.

مدیر موزه ملک درباره نحوه ارتباط این موزه با سایر مراکز فرهنگی، از جمله موزه ملی ایران که در همسایگی آن قرار گرفته توضیح داد: ارتباط ما با موزه ملی بسیار خوب است. نمایشگاه‌های مشترک با موزه ملی ایران برگزار کرده‌ایم و در تصمیم‌گیری‌های تخصصی همکاری نزدیکی داریم. حتی در حوزه ساخت و ساز و یا کارهای مرمتی نیز مشورت می‌گیریم. همچنین در زمینه حمایت‌های پژوهشی، تعاملات مثبتی با موزه ملی داریم.