تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3997760
شناسه : 3997760
تاریخ :
حوزه علمیه قم می تواند بسترساز یک جهش تمدنی عظیم باشد اقتصاد ایران: قم- عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: حوزه علمیه قم در نقطه عطفی از تاریخ خود قرار گرفته و اکنون می‌تواند بسترساز یک جهش تمدنی عظیم باشد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله عباس کعبی پیش از ظهر پنجشنبه در همایش تخصصی «حوزه علمیه قم، انقلاب اسلامی و مقاومت» که به‌عنوان یکی از نشست‌های اصلی در چارچوب همایش بین‌المللی صدمین سالگرد بازتأسیس حوزه علمیه قم برگزار شد، با اشاره به ظرفیت‌های گسترده حوزه، تأکید کرد: حوزه علمیه قم در نقطه عطفی از تاریخ خود قرار گرفته و اکنون می‌تواند بسترساز یک جهش تمدنی عظیم باشد.

آیت‌الله کعبی با توصیف پیام رهبر معظم انقلاب به این همایش به‌عنوان بیانیه‌ای شوق‌انگیز و تاریخی اظهار کرد: این پیام در امتداد منشور روحانیت حضرت امام خمینی (ره) قرار دارد و در عین حال یک نقشه راه تمدنی برای حوزه علمیه در عصر حاضر به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه حوزه باید مأموریت خود را با زبان روشن و دقیق تعریف کند، افزود: تدوین بیانیه مأموریت حوزه، ضرورتی راهبردی است که در پرتو پیام رهبری باید شکل بگیرد و به عنوان سندی بالادستی، در خدمت پیشبرد اهداف جهاد تمدنی قرار گیرد.

این استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به عناصر تشکیل‌دهنده حرکت تمدنی حوزه، گفت: حوزه علمیه قم با تکیه بر سه ویژگی اصالت دینی، بالندگی فکری و توان پیش‌روندگی در عرصه‌های جهانی، ظرفیت ایفای نقش تمدن‌ساز در مقیاس ملی و فراملی را دارد.

وی افزود: هزاران دانش‌آموخته در رشته‌های متنوع، توسعه کمّی و کیفی حوزه‌های خواهران، حضور فعال روحانیون در دفاع مقدس، پیشتازی در عرصه تبلیغ بین‌المللی و گسترش پژوهش‌های عمیق فلسفی و اجتماعی، همه از ارکان ظرفیت‌ساز این نقش تمدنی است.

آیت‌الله کعبی با نقد برخی رویکردهای رایج در تولید علم حوزوی، تصریح کرد: پژوهش‌های حوزوی باید از مرحله علم برای علم عبور کرده و به تولید فکر راهبردی و پاسخ به نیازهای واقعی جامعه منتهی شود و حوزه باید با قدرت وارد میدان سیاست‌گذاری اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و اخلاقی شود.

نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در ادامه، تحقق اهداف تمدنی پیام مقام معظم رهبری را منوط به تربیت نیروی انسانی ایثارگر و مجاهد دانست و تأکید کرد: حوزه باید نظامات اجتماعی متناسب با فرهنگ اسلامی را در عرصه‌هایی چون خانواده، اقتصاد، بهداشت و امنیت طراحی و نهادینه‌سازی کند.

وی همچنین بر ضرورت گسترش جهاد تبیینی در ابعاد داخلی و بین‌المللی تأکید کرد و گفت: جهاد تبیینی فقط محدود به منبر و سخنرانی نیست، بلکه باید از همه ابزارهای ارتباطی برای رساندن پیام اسلام ناب به گوش جهانیان بهره گرفت.

آیت‌الله کعبی در بخش پایانی سخنان خود، شروط تحقق جهاد تمدنی را برشمرد و خاطرنشان کرد: زمان‌شناسی، تعامل فعال با مردم، اعتماد به جوانان، حفظ اجتهاد جواهری، اصلاح ساختارهای آموزشی و نیز نوآوری در فقه نظام‌مند، همگی از مؤلفه‌های ضروری برای پیشبرد این حرکت بزرگ هستند.

وی در پایان، پیشنهاد تشکیل دبیرخانه جهاد تمدنی را به عنوان ساختاری دائمی و راهبردی برای رصد، طراحی و پیگیری اهداف تمدنی حوزه علمیه قم مطرح کرد و آن را گامی مهم برای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در افق پیش‌رو برشمرد.