ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، «جیم فارلی»، مدیرعامل شرکت خودروسازی فورد، به تحلیلگران گفت: هنوز برای درک کامل واکنش رقبای این شرکت خودروسازی نسبت به این تعرفهها خیلی زود است. با این حال، واضح است که در این فضای جدید، خودروسازانی که بیشترین حضور را در آمریکا دارند، سود بیشتری خواهند برد.
مدیران فورد گفتند که انتظار میرود این تعرفهها در مجموع 2.5 میلیارد دلار به هزینههای کل سال جاری اضافه کند که بیشتر مربوط به هزینههای واردات خودرو از مکزیک و چین است. این خودروساز، صادرات خودرو به چین را به حالت تعلیق درآورده است، اما همچنان خودروهایی مانند «لینکلن ناتیلوس» را از این کشور وارد میکند.
طبق گفتههای مدیران فورد، آنها توانستهاند حدود یک میلیارد دلار از این هزینه را از طریق اقدامات مختلف، از جمله حمل ونقل خودروها از مکزیک به کانادا کاهش دهند، به طوری که این خودروها مشمول تعرفههای آمریکا نخواهند شد.
این خودروساز در فوریه، درآمد قبل از بهره و مالیات خود را برای سال 2025، بین هفت تا 8.5 میلیارد دلار پیشبینی کرد اما دراین رقم، پیشبینی تعرفهها را در نظر نگرفته بود.
«شری هاوس»، مدیر ارشد مالی فورد، گفت که این شرکت البته بدون در نظر گرفتن عواقب ناشی از تعرفهها، در مسیر دستیابی به این هدف است.
در حالی که رقبایی مانند جنرال موتورز به تازگی گزارشهای بهروز شدهای ارائه کردهاند، مدیران فورد اعلام کردند که چشمانداز شرکت را تا زمانی که شفافیت بیشتری در مورد تاثیر تعرفههای متقابل و همچنین نحوه واکنش مصرفکنندگان به افزایش قیمتها به دست نیاورند، به حالت تعلیق درآوردند. استلانتیس، نیز به دلیل عدم قطعیت تعرفهها، پیشبینی خود را به حالت تعلیق درآورد.
این خودروساز، اوایل سال میلادی جاری، هشدار داده بود که نتایج سه ماهه اول این شرکت، تحت تاثیر اختلالات تولید مربوط به عرضه محصولات در چندین کارخانه قرار خواهد گرفت. درآمد خالص از 1.3 میلیارد دلار در سال گذشته، به 471 میلیون دلار کاهش یافت. درآمد فورد در این سه ماهه، پنج درصد کاهش یافت و به 40.7 میلیارد دلار رسید، اما از انتظارات حدود 36 میلیارد دلار فراتر رفت.
طبق برخی تخمینها، انتظار میرود تعرفههای 25 درصدی ترامپ بر واردات خودرو، در سال میلادی جاری، بیش از 100 میلیارد دلار به هزینههای خودروسازان در آمریکا اضافه کند.
علاوه بر موانع ناشی از برنامههای تجاری ترامپ در زمینه خودروهای برقی، فورد با ضرر و زیان قابلتوجهی مواجه است. این خودروساز در سال میلادی جاری پیشبینی کرد که تا 5.5 میلیارد دلار در عملیات خودروهای برقی و نرمافزاری خود ضرر خواهد کرد. این شرکت از سال 2023 تاکنون، بیش از 10 میلیارد دلار ضرر متحمل شده است.
رویترز به طور اختصاصی گزارش داد که فورد پس از تاخیرها و هزینههای فزایندهای که مانع توسعه آن شد، به تلاش پرهزینه برای ساخت معماری الکتریکی نسل بعدی برای خودروهایش به نام «اف ان وی فور» (FNV4) پایان داد. «فارلی» در واکنش به این گزارش گفت که این اقدام، صرفهجویی بسیار مهمی برای بهرهوری سرمایه است.
فورد پرو، بخش سودآور خودروهای تجاری این شرکت، درآمد سه ماهه اول 15.2 میلیارد دلار را ثبت کرد که نسبت به سال میلادی گذشته، 16 درصد کاهش داشته است. بخش موتورهای بنزینی فورد درآمد سه ماهه 21 میلیارد دلار را ثبت کرد.