به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،در پی افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در ایران، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از هزار نفر در کشور به این بیماری مبتلا شدهاند. وی افزود: «علت اصلی شیوع سرخک در کشور، ورود اتباع بیگانه از افغانستان و پاکستان از مرزهای شرقی است که به دلیل پوشش واکسیناسیون پایین در این کشورها، هرساله با ورود این افراد به کشور، شاهد موارد ابتلا به سرخک هستیم.»
وی با اشاره به پوشش ۹۵ درصدی واکسیناسیون سرخک در کشور، تأکید کرد: «این واکسن برای کودکان در ۹ و ۱۸ ماهگی تزریق میشود و موارد ابتلا بیشتر از اتباع بیگانهای است که وارد کشور میشوند.»
سرخک یک عفونت ویروسی است که بر سیستم تنفسی تأثیر میگذارد و بیماری بسیار مسری است که میتواند از طریق تماس با مخاط یا بزاق آلوده منتقل شود. ایران در کنار بحرین، عمان و مصر، یکی از چهار کشور منطقه مدیترانه شرقی است که تأییدیه حذف سرخک را از سازمان جهانی بهداشت دریافت کرده است. این تأییدیه دائمی نیست و ادامه آن نیازمند پایش مستمر، سند سالیانه و مهار سریع طغیانها است.
در راستای پیشگیری از شیوع این بیماری، وزارت بهداشت اقدامات گستردهای را در دستور کار قرار داده است. بر اساس گزارشها، تاکنون بیش از ۲۳۵ هزار غیرایرانی در گروه سنی ۹ تا ۳۰ سال در کشور واکسن سرخک تزریق کردهاند و این بیماری تحت کنترل است. همچنین، واکسیناسیون سرخک برای اتباع خارجی نیز رایگان و بدون نیاز به مدرک خاصی انجام میشود.
با توجه به شیوع بیماری در کشورهای همسایه و ورود مهاجران به ایران، وزارت بهداشت از مردم خواسته است که در صورت مشاهده علائم سرخک، به مراکز بهداشتی مراجعه کنند و از سفر به مناطق آلوده خودداری نمایند.