تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : سبک زندگی
لینک : econews.ir/5x3995032
شناسه : 3995032
تاریخ :
پشت پرده تهمت یک روس به هندوانه‌های ایرانی اقتصاد ایران: به تازگی نماینده دومای روسیه می‌گوید، هندوانه ایرانی نخرید، هندوانه داغستان بخرید!

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

برترین‌ها: به تازگی نماینده دومای روسیه می‌گوید، هندوانه ایرانی نخرید، هندوانه داغستان بخرید! و در آن، دستگاهی دیده می‌شود که بر روی یک هندوانه قرار داده شده و به نظر می‌رسد برای اندازه‌گیری میزان نیترات یا کیفیت میوه استفاده می‌شود. از ظاهر دستگاه و نحوه استفاده، احتمال زیاد این دستگاه نوعی نیترات‌سنج دستی (Portable Nitrate Tester) یا اسکنر مواد غذایی مانند Greentest, Soeks Ecotester یا مدل‌های مشابه است. این دستگاه‌ها معمولاً توسط کشاورزان یا مصرف‌کنندگان برای بررسی میزان نیترات در میوه‌ها و سبزیجات استفاده می‌شوند.

آیا این دستگاه‌ها دقیق و معتبر هستند؟

دکتر محمدکاظم عطاری، پزشک و پژوهشگر پزشکی اجتماعی با رد فرضیه روس‌ها می‌نویسد: 

نیمه‌دقیق یا تقریبی: بیشتر این دستگاه‌ها، مخصوصاً مدل‌های مصرف خانگی، دقت بالایی مانند آزمایشگاه‌های تخصصی ندارند. آن‌ها یک ارزیابی سریع و سطحی از میزان نیترات یا کیفیت کلی محصول ارائه می‌دهند و گاهی نیتراتهای محیط که در هنگام جمع‌آوری محصول ممکن است به پوست‌میوه مالیده‌شده باشد، باعث نتایج گمراه‌کننده میشود. 

اینها بیشتر برای نمایش تبلیغاتی یا استفاده عمومی طراحی شده‌اند: در بسیاری موارد، از این دستگاه‌ها بیشتر برای ایجاد نگرانی یا جلب توجه استفاده می‌شود تا ارزیابی علمی دقیق.

درباره ادعای نیترات بالا در هندوانه‌های ایرانی:

•هندوانه به‌طور طبیعی ممکن است مقداری نیترات داشته باشد، به‌ویژه اگر از کود شیمیایی زیاد استفاده شده باشد.

•ولی ادعای «۵ برابر حد مجاز بودن نیترات» بدون ارائه نتایج آزمایشگاهی معتبر غیرعلمی است.

•همچنین، میزان نیترات بالا برای ایجاد سرطان نیاز به مصرف مداوم و زیاد دارد، و مصرف گاه‌به‌گاه هندوانه در شرایط وضعیت فعلی اقتصادی مردم مشکلی ایجاد نمی‌کند.

57890465

لذا:

•ادعای سرطان‌زا بودن هندوانه‌های ایرانی نیاز به بررسی علمی و مدارک آزمایشگاهی دارد، و صرف استفاده از یک دستگاه خانگی برای نتیجه‌گیری صرفا یک شو تبلیغاتی است.

بعلاوه، سلطان خامزایف، نماینده مجلس دومای روسیه، خودش اهل جمهوری داغستان در جنوب روسیه است و بیشتر بستگان او در اطراف دریای خزر به تولید و تجارت هندوانه شهرت دارند. 

پس کاملا واضح است که رپرتاژ آگهی این نماینده دومای روسیه‌، برای تبلیغ محصولات خانوادگی است و جنبه علمی ندارد.

Untitled

کاربران چه گقتند؟ 

آیدین نوشت: ایشون خیلی خوب شرح داده به دور از هوچی‌‌گری و شعارهای هیجانی ولی سوال اینجاست که وقتی که مثلاً می‌شنویم بار عظیم میوه و صیفی‌جات که از ترکیه یا ایران به روسیه یا سایر کشورها فرستاده شده و به خاطر میزان بالای سموم یا کودهای شیمیایی ریجکت شدن. همون بار وارد بازار کشور مبدأ می‌شه!

علیرضا که یک پزشک است: من شک دارم. البته باید از متخصص تعذیه یا کشاورزی پرسید. هندوانه به صورت خاص معمولا کم نیترات است.

آرمین: هندونه نخوریم. سبزی‌خوردن و گوجه‌فرنگی و خیار و پیاز و  سیب و پرتقال و برنج چی؟ لبنیات و خشکبار و چای و قهوه هم که آفلاتوکسین داره. اونا رو هم نخوریم. کلا چه کنیم؟

رکسانا: کاش یکی به نماینده دومای روسیه بگه بابا تو خوبی با اون کشوتون، کم مونده شما درباره ایران اظهار نظر کنین.

پرستو هم به نکته جالبی اشاره کرده: کشورهای عربی که تماما هندونه اشون از ایران میاد چی؟ اونجا از این نیترات شمار 7ا ندارن یعنی؟ یا پای مافیای هندوانه در میانه؟

111

محمدعلی نیز نوشت: سلطان خامزاِف برای داغستان روسیه است و از محصولات کشاورزی مهم این منطقه هندوانه و از سال ۲۰۲۴ تولید هندوانه در داغستان چند برابر شده و قطعا هندوانه وارداتی از ایران ارزون‌تر از داخل روسیه خواهد بود، پس زیاد نمیشه رو حرف این آدم اتکا کرد و باید توسط مراکز معتبر تست بشه!

عبدی هم به روس‌ها مشکوک است: دروغگو تر از روس‌ها خودشونن. هندونه های صادراتی ایران بالای ۱۰ کیلو هستن، این هندونه دو کیلو هم نمی‌شه. از اسم یارو هم معلوم هست که خود این یارو هم قفقازی هست و برای تبلیغ محصولات مناطق خودشون چنین دروغ کثیفی رو میگه.