ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
امید علی پارسا که برای شرکت در جلسه تکریم و معارفه روسای قدیم و جدید سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان به خراسان جنوبی سفر کرده بود در حاشیه این مراسم در گفتوگو با خبرنگار مهر درباره اختصاص اعتبار برای پروژههای در حال اجرای استان گفت: در این سفر از نزدیک با بسیاری از ظرفیتها، مسائل و مشکلات موجود در خراسان جنوبی آشنا شدم و آنها را از زبان استاندار و رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی شنیدم.
وی خاطر نشان کرد: بخشی از پروژههایی که به آنها اشاره شد، پروژههای ملی و بزرگ مقیاس است که در راستای توسعه کشور باید مورد توجه قرار گیرند.
پارسا با بیان اینکه حدود ۸۰ درصد از منابع کشور به شکل ملی و با پیشنهاد وزارتخانهها به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، تصمیم گیری میشوند، افزود: تنها حدود ۲۰ درصد از منابع کشور استانی است که در شورای برنامه ریزی و توسعه هراستان در زمینه آن با توجه به اینکه این پروژهها کوچک مقیاس هستند، تصمیم گیری انجام میشود.
به گفته وی شورای برنامه ریزی و توسعه هر استان باید عدالت و توازن در توزیع اعتبارات را بین شهرستانها و دستگاههای اجرایی رعایت کند.
رئیس امور برنامه و بودجه استانهای سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه گفت: رشد اعتبارات سال جاری خراسان جنوبی از متوسط کشور بیشتر است اما رشد درآمدهای آن از متوسط کشور کمتر است.
پارسا در ادامه خاطر نشان کرد: بنابر این تکلیف کمتری برای تامین منابع و سهم بیشتری برای برخورداری از منابع کشور در بخش استانی در مورد خراسان جنوبی وجود دارد.
وی متذکر شد: آنچه استاندار و رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی بر آن تاکید کردند، بیشتر مربوط به مباحث ملی است که به عنوان مسئول امور استانهای سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور آنها را به شکل ویژه به ریاست این سازمان و معاونان وی منتقل خواهم کرد.
وی در ادامه در پاسخ به سئوال مهر مبنی براین که چرا شکل تخصیص اعتبار برای پروژه راه آهن با آنچه که در دولت سیزدهم مصوب شده بود در دولت چهاردم تغییر کرد؟ گفت: آنچه من به عنوان مسئول امور استانها باید پاسخگو باشم، در حوزه اعتبارات استانی است و مقولههای مربوط به راه، بزرگ راه، راه آهن، فرودگاه و… بحثهای بزرگ مقیاس ملی است که توسط وزارتخانههای مربوط به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اعلام میشود.
پارسا اظهار امیدواری کرد که پیگیری نمایندگان مجلس و استاندار خراسان جنوبی با مطرح شدن کریدور شرق کشور که موضوعی مهم و استراتژیک است و در منطقه و کشور میتواند موثر باشد، کمک کند.
وی در پاسخ به سوال دیگر در زمینه تحقق شعار سال هم گفت: شعار سال مربوط به بحث سرمایه گذاری، حل مسئله اشتغال و بیکاری است که همه اینها با سرمایه گذاری محقق میشود و تا سرمایه گذاری اتفاق نیفتد، اشتغال ایجاد نمیشود و باید در این راستا از همه ظرفیتهای استان بهره گرفته شود.
به گفته وی در بخش دولت هم با تغییر قوانین و مقررات از طریق مجلس باید اقداماتی انجام شود تا مردم با استفاده از ظرفیتها و قابلیتهای خودشان برای زندگی و افزایش رفاه، بتوانند سرمایه گذاری کنند.
به گفته وی با راهبری استاندار و شورای برنامه ریزی و توسعه استان و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و با بهره گیری از اعتبارات استانی، اقدامات و پیگیریهای لازم باید در این خصوص انجام شود.
پارسا در ادامه گفت: این واقعیت که میزان سرمایه گذاری در نیمه شرقی کشور نسبت به نیمه غربی آن کمتر انجام شده، وجود دارد که در برنامههای ملی و استانی باید توجه بیشتری به نیمه شرقی کشور شود و ما هم در تهران باقوت این موضوع را پیگیری میکنیم و امیدواریم که حرکتهای خوبی در این زمینه انجام شود که به نفع مردم این منطقه باشد.
وی در پایان یادآور شد: برش استانی برنامهها را در دوماه پیش رو سازمان مدیریت و برنامه ریزی و وزارتخانهها برای استانها انجام میدهند که در قالب آن سرمایه گذاری در ۵ سال آینده برای هر استان مشخص خواهد شد.
وی قول داد که به طور ویژه مسائل مربوط به خراسان جنوبی را در سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور دنبال کند و افزود: تلاش خواهم کرد تا در برشهای استانی توجه ویژه ای به استانهای شرق کشور شود.