ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
محمد هاشمی دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر گفت: در سه تا چهار دهه اخیر، ابتدا در کشورهای توسعهیافته و سپس در کشورهای در حال توسعه، روند رو به رشدی از شیوع اضافه وزن و چاقی در جوامع مشاهده شده است، اگر چه علل ژنتیکی و ذاتی نقش محدودی در بروز چاقی دارند، اما تغییر سبک زندگی و عوامل محیطی دلیل اصلی این بحران به شمار میآیند.
سبک زندگی و محیط؛ عوامل اصلی بحران چاقی
به گفته وی؛ افزایش دسترسی به غذاهای پرکالری و کاهش تحرک بدنی به دلیل پیشرفت تکنولوژی، منجر به برهم خوردن تراز انرژی بدن و در نتیجه انباشت چربی و بروز اضافه وزن شده است.
چاقی کودکان؛ یک معضل بهداشتی جهانی
هاشمی ادامه داد: چاقی کودکان و نوجوانان بهویژه به عنوان یکی از معضلات بهداشتی مهم در سطح جهانی مطرح شده است. از سال ۲۰۱۵، سازمان جهانی بهداشت با ارائه برنامهای تحت عنوان «پایان دادن به چاقی کودکان»، راهبردهایی برای مقابله با این روند پیشنهاد کرده است.
وی افزود: کودکان چاق در معرض ابتلاء به بیماریهای غیر واگیر همچون دیابت، بیماریهای قلبی، فشار خون بالا، انواع سکتهها و برخی سرطانها در سنین پایینتر قرار دارند. این روند، بار اقتصادی سنگینی بر دوش نظام سلامت خواهد گذاشت و بهرهوری اقتصادی جوامع را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
به گفته هاشمی؛ در این راستا، انجمنهای علمی با هدف افزایش آگاهی علمی در بین گروههای تخصصی و اطلاعرسانی به سیاست گذاران، اقدام به برگزاری گردهماییها و نشستهای تخصصی کردهاند و این انجمنها ضمن هشدار درباره پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی ناشی از چاقی کودکان، بر ضرورت تدوین و اجرای سیاستهای پیشگیرانه تأکید دارند.
وی ادامه داد: بدون مداخلههای مؤثر و جدی، جوامع در آیندهای نه چندان دور با بحران افزایش بیماریهای غیر واگیر در سنین پایین و کاهش چشمگیر بهرهوری اقتصادی روبهرو خواهند شد.