ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم؛ با همکاری سازمان فضایی ایران و سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو)، ذیل پروژه سیستم بهرهبرداری و دریافت دادههای ماهواره زمینایستا و با هدف دریافت مستقیم و در لحظه دادههای ماهواره هواشناسی، ایستگاه دریافتکننده دادههای ماهوارهای هواشناسی در پایگاه فضایی ماهدشت نصب و راهاندازی شد.
بر اساس این گزارش، کابرد اصلی این دادهها رصد هواشناسی، پایش محیطی، پیشبینی بلایای طبیعی و مطالعه تغییرات اقلیمی است که درایستگاه زمینی نصب شده در هر شبانه روز 48 تصویر دریافت میشود.
دادههای دریافت شده در رصد و تحلیل طوفانهای گرمسیری، بارانهای شدید، طوفانهای گردوغبار و مه و نظارت بر پارامترهای جوی برای بهبود پیشبینیهای کوتاه مدت و بلندمدت مورد استفاده قرار میگیرد.
اندازهگیری درجه حرارت سطح آب دریاها و اقیانوسها و پایش غلظت ازن و گازهای مرتبط با تغییرات اقلیمی (مانند کربن خنثی) از دیگر کاربردهای این دادهها در حوزه مطالعات اقلیمی است.
در حوزه مدیریت بلایای طبیعی نیز از دادههای دریافت شده میتوان برای شناسایی و پایش سیلابها، آتشسوزیها، پوشش برف و خشکسالی استفاده کرد.
هم چنین رصد جزایر حرارتی شهری، تغییرات یخچالهای طبیعی و جلبکهای سبز-آبی، تحلیل وضعیت پوشش گیاهی و تخریب منابع طبیعی از دیگر کاربردهای دادههای دریافت شده توسط اینایستگاه در حوزه پایش محیط زیست است.
پوشش گسترده و پیوسته (امکان تصویربرداری کامل از زمین هر30 دقیقه)، دقت بالا (تفکیکپذیری مناسب برای رصد پدیدههای کوچک مقیاس مانند گردوغبار و تلفیق دادههای هواشناسی، اقلیمی و محیطی در یک سیستم از ویژگیهای اصلی و مهم این دادههای دریافتی است.
سازمان فضایی ایران دادههای دریافتی توسط اینایستگاه را در اختیار سازمانها و نهادهای متولی و بهره بردار در حوزههای هواشناسی، مدیریت بلایای طبیعی و محیط زیست قرار خواهد داد.
انتهای پیام/