ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، سرتیپ احتیاط زویکا هایموویچ در تحلیلی که عصر شنبه در پایگاه اطلاع رسانی روزنامه یسرائیل هیوم منتشر شد، به رهبران رژیم صهیونیستی هشدار داد، طی یک ماه و نیم گذشته یعنی زمان از سرگیری درگیری در غزه، نیروهای انصار الله یمن به اندازه 50 درصد که طی یک سال و نیم قبل از آن موشک شلیک کرده بودند به سوی (فلسطین اشغالی) موشک پرتاب کردند.
به اعتراف این نظامی صهیونیست، اسرائیل در حال حاضر با یک معضل راهبردی مواجه است که در عادی انگاری این تهدید رو به افزایش است، در حالیکه اسرائیل به تدریج در حال افتادن در دام واکنش اجباری به این حملات هم هست.
در ادامه این تحلیل آمده است، همانگونه که پیش بینی میگردید، از سرگیری جنگ در نوار غزه که حدود یک ماه و نیم پیش آغاز شد، منجر به از سرگیری حملات پهپادی و موشکهای زمین به زمین حوثیها از یمن به سوی (فلسطین اشغالی) شد، یمنیها فعالیت خود را به رغم حملات بی سابقه آمریکا علیه 800 هدف در داخل یمن ادامه میدهند.
فقط طی پایان هفته گذشته یعنی جمعه و شنبه، سه عملیات شلیک و پرتاب هواپیمای بدون سرنشین به ثبت رسید، دو هفته پیش نیز 4 عملیات جداگانه شلیک موشک صورت گرفت و باعث شد تقریبا کل ساکنان اسرائیل به پناهگاهها بگریزند و از حیفا و مناطق شمالی گرفته تا دان و تلآویو و سپس قدس و بعد از آن مناطق بئر السبع و نقب در جنوب همه ساکنان مجبور شدند خود را به پناهگاهها برسانند.
این کارشناس اعتراف کرد، عملیات شلیک موشک از سوی یمنیها که در اکتبر 2023 آغاز شده بود ابتدا منطقه ایلات (در جنوب) را هدف قرار میداد اما طی یک سال گذشته به تدریج مناطق دان و قدس و سپس در هفتههای اخیر به حیفا و مناطق شمالی هم رسیده است تا بیانگر بخشی از تلاشهای حوثیها برای تقویت توانمندیهای موشکی خود باشد.
او در ادامه افزود: طی 17 ماه اول جنگ، حوثیها حدود 40 فروند موشک زمین به زمین دور برد به سوی (فلسطین اشغالی) شلیک کردند، اما طی 5 هفته اخیر به تنهایی حدود نصف این تعداد موشک به سوی ما شلیک شد.
امروز مجموع موشکهایی که یمنیها به سوی اسرائیل شلیک کردند به بیش از 60 موشک رسیده است که رقمی بی سابقه محسوب میشود، این رقم در حالی تحقق پیدا کرده است که نیروهای آمریکایی به شکل گستردهای در منطقه حضور داشته و حملات هوایی خود را به طور مستمر علیه حوثیها ادامه میدهند.
در بخش دیگری از این تحلیل هم آمده است، اشتباه بزرگی است که اگر تصور کنیم حوثیها سازمانی هستند که از نیرهایی صندل پوش و الاغ سوار تشکیل میشوند (گرچه برخی از آنها هم اینگونه میباشند)، اما این سازمان یک دولت است توانمندی تولید موشکهای زمین به زمین و هواپیماهای بدون سرنشین را به طور مستقل دارد و توانسته است با دانش فنی که از ایران و چین وارد کرده، این مهم را به شکل خودکفا به انجام برساند.
درگیریهای نظامی انجام گرفته طی یک دهه گذشته در این کشور باعث توسعه صنایع و ظرفیتهای تولیدی پیشرفتهای در این زمینه شده است که بحشی از آن در زیر زمین انجام و در مقابل حملات هوایی هم مصون است.
در چنین شرایطی اسرائیل خود را در مقابل تقاطعی گیج کننده و معضل راهبردی برای تعامل با چالش یمنیها یافته است، از یک سو تحرکات تهاجمی آمریکا با همکاری ائتلاف بین المللی میتواند توجیه مناسبی برای اسرائیل برای مقابله با آن به عنوان یک مشکل جهانی و تهدیدی برای اقتصاد جهانی و نه فقط کشورهای منطقه باشد و اما از سوی دیگر تلآویو خود را به شدت نیازمند تامین واکنش جدی برای کحافظت از امنیت خویش مییابد، زیرا دفاع غیر عامل به تنهایی نمیتواند کافی باشد، همانطور که 5 تهاجم طی یک سال و نیم هم نتوانسته است آن نتیجه مطلوب را محقق کند.
با وجود آنکه اسرائیل نباید تهدیدهای روز افزون از سوی یمن را بپذیرد، نمیتواند هم وارد دام توانمندیهای دفاعی ممتاز حوثیها شود که اکثر تهدیدها را خنثی کرده است، در چنین شرایطی باید توان تخریبی حملات را افزایش داد، در عین حال نباید فقط به ایالات متحده تکیه کرد و بار تمام اقدامات را به دوش این کشور انداخت، چون حد فاصل بین مهار، بازدارندگی و مصونیت خطی بسیار باریک است که نیازمند تصمیم فوری اسرائیل دارد.
انتهای پیام/