تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : راهنمای خرید
لینک : econews.ir/5x3992918
شناسه : 3992918
تاریخ :
تکنیک‌های اصولی نگهداری درایو اقتصاد ایران: این نوشته به منظور آشنایی شما کاربران گرامی با نحوه استفاده صحیح و نگهداری استاندارد و اصولی درایو تهیه شده است. در اینجا قصد داریم؛ نکات کاربردی و مهم کار با انواع اینورتر و همچنین عیب یابی و تعمیر درایو را مورد بررسی قرار دهیم.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بازار -

معرفی اینورتر در اتوماسیون صنعتی

اینورتر جزء دستگاه‌های صنعتی مصرفی و پر کاربرد در حوزه‌های مختلف اتوماسیون است که در نوع AC و DC ارائه می‌شود. همچنین به وسیله درایو می‌توان بسیاری از چالش‌های راه اندازی الکتروموتور را برطرف کرد و به کنترل دور موتور پرداخت. بهینه سازی مصرف انرژی و افزایش بازدهی و راندمان در کاربری‌ها و صنایع مختلف باعث شده است تا بتوان پروسه مونتاژ و تولیدات را به‌صورت کاملا دقیق و سریع اجرا کرد.

نگهداری برای استفاده مداوم و بهینه از اینورتر برای حفظ عمر کاری دستگاه و عملکرد بهتر آن حائز اهمیت است. برای بهره‌مندی از مزیت‌های درایو به نکات و موارد زیر توجه نمایید.

  1. انتخاب و خرید اینورتر مناسب
  2. نصب و راه اندازی اصولی درایو
  3. نگهداری از دستگاه اینورتر

مقایسه درایو AC و DC

معرفی درایو AC

ساختار و طراحی درایو AC یا همان جریان متناوب براساس مدارات مبدل یکسوساز به‌صورتی می‌باشد که قادر است منبع AC را به DC مبدل نماید و آن را از DC به وسیله اینورتر برای کنترل سرعت موتور خصوصا موتور 3 فاز به AC در نوع فرکانس متغیر مبدل سازد. اینورتر جریان متناوب AC با عنوان VFD، VSD یا همان ASD شناخته می‌شود و مطابق با یک اصل عمل می‌کند. یعنی مقدار پایدار ولتاژ و فرکانس ورودی را به خروجی متغیر جهت کنترل حرکت موتور AC تبدیل می‌نماید.

معرفی درایو DC

  1. اینورتر DC یا جریان مستقیم نوعی سیستم کنترل کننده سرعت در موتور است که منبع AC ورودی را توسط مدارات براساس یکسو کننده برای کنترل سرعت الکتروموتور DC به AC تبدیل می‌نماید. ولتاژ متغیر از طریق ژنراتور DC برای کنترل سرعت موتور الکتریکی DC تولید می‌شود.

مشخصات

اینورتر جریان مستقیم DC

اینورتر جریان متناوب AC

مقایسه درایو ac و dc

این درایو از طریق مدار تبدیل کننده برپایه یکسوساز برای راه اندازی موتور DC منبع AC ورودی را به DC تبدیل می‌کند.

درایو نوع AC قادر است منبع AC را از طریق مبدل یکسوساز به جریان مستقیم تبدیل کند و توسط آن از DC به AC معکوس شود. تا بتواند موتور الکتریکی AC را راه اندازی کند.

کنترل

درایو DC خروجی DC را از ورودی AC کنترل می‌کند.

درایو AC قادر است خروجی جریان متناوب را از ورودی AC کنترل کند.

مدارات قدرت و کنترل

این نوع مدار در درایو جریان مستقیم نسبت به AC طراحی نسبتا ساده‌تری دارد.

مدارات قدرت و کنترل اینورتر AC نسبت به DC از لحاظ طراحی ساختار پیچیده‌تری دارد.

شتاب و ترمز

مکانیزم ترمز درایو جریان مستقیم DC را می‌توان با انجام مقاومت در بخش قطعه روتور کنترل کرد.

مکانیزم ترمز و شتاب اینورتر AC با تغییرات فرکانس منبع تغذیه کنترل می‌شود.

کنترل کننده سرعت

در این نوع درایو با جریان مستقیم کنترل سرعت از طریق آرمیچر انجام می‌گیرد.

در درایو جریان متناوب کنترل سرعت با تغییر در فرکانس منبع تغذیه صورت می‌گیرد.

 

اصول نگهداری از درایو فرکانس متغیر VFD

نکات و الزامات در نگهداری از درایو VFD شامل سه دسته زیر می‌باشد.

  1. تمیز نگه داشتن درایو
  2. نبود رطوبت در دستگاه
  3. محکم کردن اتصالات

تمیز نگه داشتن درایو

اغلب درایو از درجه محافظتی بدنه بهره‌مند است، که شامل موارد زیر است.

  1. دریچه فرعی برای خنک سازی هوا
  2. بدنه محافظ برای جلوگیری از ورود گرد و غبار

به طور کلی ورود گرد و غبار در بخش سخت افزار درایو ممکن است باعث کاهش جریان هوا شود و کارکرد هیت سینک و فن را دچار ایراد نماید. گرد و غبار و ورود ذرات ریز جامد می‌تواند موجب عملکرد ضعیف و خرابی درایو شود. گرد و غبار رطوبت را جذب می‌کند بنابراین ورود آب و رطوبت به تجهیز آسیب وارد می‌کند. بنابراین وجود هیت سینک و جریان هوای سالم در محیط کاری درایو به کارکرد بهتر آن کمک می‌کند. لازم به ذکر است که تخلیه هوای فشرده به داخل درایو در بعضی از فضاها گزینه خوبی است اما هوای نیروگاه عمدتا همراه با روغن و آب است.

بخش زیادی از درخواست‌ها برای تعمیر درایو در صنعت، بخاطر بی‌توجهی به مبحث مهم سرویس و نظافت در درایو هستش، با سرویس اصول دستگاه خود، از معیوب شدن آن جلوگیری به عمل آورید.

قرار دادن اینورتر در محیط خشک و فاقد رطوبت

کار با اینورتر با توجه به درجه محافظتی IP آن نیاز به نگهداری و رعایت موارد مختلفی دارد، به طول مثال دستگاهی با درجه محافظتی پایین و بدون ساختار حفاظتی در برابر رطوبت باید در محیط‌هایی خشک و دور از تابش مستقیم خورشید نصب شود. زیرا ورود آب و مایعات، باران اختلال شدیدی را در کارایی دستگاه به همراه دارد.

بررسی و محکم کردن اتصال‌ها

ایرادات و شل شدن اتصالات اینورتر از مواردی است که نیاز به بررسی دارد زیرا اتصال نادرست و بدون استاندارد موجب بروز قوس و جرقه در سیستم‌های برق می‌گردد. قوس در بخش ورودی درایو می‌تواند منجر به ایجاد نویز در خطای ولتاژ، ایرادات فیوز ورودی و همچنین صدمات به بخش‌ها و قطعات دیگر دستگاه شود. آرک زدن در بخش خروجی درایو می‌تواند، خطای جریان اضافه را به همراه داشته باشد و عملکرد قطعات بخش قدرت را مختل نماید.

علائم و نشانه‌های اصلی خرابی اینورتر

  1. صدای غیرعادی در حین کار درایو
  2. نشتی و خرابی خازن باس DC
  3. افزایش دمای هیت سینک و گرمای اضافی درایو
  4. ایرادات در باتری (ضعیف شدن باتری)
  5. شل‌شدگی پایانه‌های باتری
  6. خراب شدن پل دیود
  7. اشکالات در قطعه IGBT در اثر دمای بالا یا تهویه نامناسب

نتیجه‌گیری

برای حفظ عمر کاری و عملیاتی درایو و همچنین جلوگیری از خرابی و ایرادات پی‌در‌پی دستگاه کنترل کننده دور موتور لازم است، نکات و موارد مهم در خصوص استفاده و نگهداری از درایو را رعایت کنید. همچنین در مواردی که با خطا و Error مواجه می‌شوید، برای رفع آن اقدام نمایید تا اختلال بیشتری ایجاد نشود و هزینه‌های تعمیرات کاهش یابد. نیک صنعت یکی از مراکز فنی و مهندسی در تهران است که خدمات گسترده‌ای در زمینه تعمیر تجهیزات صنعتی از برندهای مختلف ارائه می‌دهد.

"این مطلب تبلیغاتی است"