ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از سیانان، ری دالیو، میلیارد معروف آمریکایی و بنیانگذار بزرگترین صندوق پوشش ریسک جهان، معتقد است که برای مقابله با پیامدهای اقتصادی تعرفههای دونالد ترامپ «خیلی دیر» شده است.
وی در یک پست در شبکههای اجتماعی تأکید کرد که نظم اقتصادی جهان که ایالات متحده در مرکز آن قرار دارد، در حال فروپاشی است.
دالیو نوشت: بر اساس بسیاری از شاخصهای من، به نظر میرسد که ما در آستانه فروپاشی نظم پولی، نظم سیاسی داخلی و نظمهای جهانی و بینالمللی به دلیل اصول ناپایدار و بد قرار داریم.
وی بنیانگذار «بریجواتر»، بزرگترین صندوق پوشش ریسک جهان از نظر دارایی، است که به دلیل پیشبینی بحران مالی 2008 در وال استریت شهرت یافت.
این میلیاردر همچنین به نوعی به عنوان پیشبینیکننده دائمی بحرانها شناخته میشود. سال گذشته وی به وال استریت ژورنال گفت که پیشبینیاش برای سال 2023 که اقتصاد ایالات متحده وارد بحران بدهی خواهد شد، «اشتباه» بوده است.
دالیو روز دوشنبه در یک پست طولانی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) گفت از تعداد زیادی از افراد، از جمله صادرکنندگانی که با ایالات متحده همکاری میکنند، شنیده است که «هرچه در مورد تعرفهها اتفاق بیفتد... کاهش شدید وابستگیها به ایالات متحده، واقعیتی است که باید برای آن برنامهریزی کرد.»
وی افزود که کمکم همه در حال درک این موضوع هستند که آمریکا نمیتواند برای همیشه بزرگترین خریدار کالاهای تولیدشده در جهان باشد و همزمان برای تأمین مالی مصرف زیاد خود، بزرگترین تولیدکننده اوراق قرضه بماند. این وضعیت نمیتواند به همین شکل ادامه پیدا کند.
این پست در حالی منتشر میشود که سرمایهگذاران، رهبران کسبوکارها و دولتها در سراسر جهان به شدت به دنبال روشن شدن استراتژی ترامپ در اعمال تعرفهها هستند.
سرمایهگذاران خارجی از داراییهای پشتیبانی شده با دلار و اوراق قرضه خزانهداری ایالات متحده عقبنشینی کردهاند، چرا که نگرانیهای گستردهای در مورد ثبات آینده بزرگترین اقتصاد جهان وجود دارد.
اگرچه این اتفاق به سرعت رخ نخواهد داد، اما فعالان بازار و دانشگاهیان به آیندهای میاندیشند که در آن دلار آمریکا دیگر ارز ذخیره جهانی نخواهد بود.
طبق گفته دالیو که هشدارهایش همراه با تبلیغ کتاب جدیدش بود، سرمایهگذاران «ساده لوح» خواهند بود اگر فرض کنند که میتوانند به ایالات متحده وام بدهند و بازپرداخت آن را به دلار «سخت» دریافت کنند؛ یعنی دلاری که دچار افت ارزش نشود.
انتهای پیام/