ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با لحنی طنزآمیز گفت که دوست دارد پاپ بعدی واتیکان و جانشین پاپ فرانسیس باشد.
وی در جریان یک نشست خبری در واشنگتن در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره این که دوست دارد چه کسی پاپ بعدی باشد، به شوخی گفت که دوست دارد خودش جانشین پاپ فرانسیس شود. وی تاکید کرد که این انتخاب اول او خواهد بود.
ترامپ تاکید کرد واقعا هیچ فرد خاصی را ترجیح نمیدهد و ادامه داد: ما کاردینالی از نیویورک داریم که واقعا خوب است، خواهیم دید چه خواهد شد.
کاردینال تیموتی دولان اسقف اعظم نیویورک، یکی از چهره های سرشناس کلیسای کاتولیک آمریکاست اما در لیست جدی ترین گزینه های جانشینی پاپ قرار ندارد. اما کاردینال جوزف توبین، اسقف اعظم نیوآرک نیوجرسی یکی از گزینه های احتمالی جانشینی پاپ است. تاکنون هیچ کاردینال آمریکایی به عنوان رهبر کاتولیکهای جهان انتخاب نشده است.
دونالد ترامپ و همسرش هفته گذشته با سفر به رم در مراسم تشییع و خاکسپاری پاپ فرانسیس که هفته گذشته درگذشت، شرکت کردند.
یکم اردیبهشت ماه واتیکان اعلام کرد که پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک، در سن 88 سالگی در اقامتگاه کازا سانتا مارتا در رم درگذشت. پاپ فرانسیس، با نام اصلی خورخه ماریو برگولیو، از سال 2013 بهعنوان دویست و شصت و ششمین پاپ خدمت میکرد.
پس از مرگ پاپ فرانسیس، اکنون بیش از 1.4 میلیارد کاتولیک بدون رهبرمذهبی هستند. برای انتخاب جانشین پاپ فرانسیس، کاردینالهایی از سراسر جهان که زیر 80 سال سن دارند، حداکثر تا 20 روز پس از مرگ او در واتیکان برای آنچه که به عنوان «انجمن محرمانه» شناخته میشود، گرد هم میآیند.
دوره پس از مرگ پاپ با دقت تنظیم شده است و در بیشتر موارد، از سنتها و آیینهای چند صد ساله پیروی میکند. حداکثر سه هفته پس از مرگ پاپ، مجمع کاردینالها آغاز میشود که در آن پاپ جدید انتخاب میشود. این مراسم در کلیسای سیستین، تحت تدابیر شدید امنیتی، که در آن هرگونه ارتباط با خارج ممنوع است، برگزار میشود. همه کاردینالهای زیر 80 سال واجد شرایط رأی دادن هستند؛ آنها مجمع کاردینالها را تشکیل میدهند.
این انتخابات با دور اول رأیگیری در بعدازظهر روز اول آغاز میشود و پس از آن دو دور در صبح و دو دور در بعدازظهر روزهای بعد برگزار میشود. یک نامزد باید اکثریت دو سوم آرا را به دست آورد. برگههای رأی به نخ کشیده شده و سوزانده میشوند - دود سیاه نشاندهنده شکست انتخابات و دود سفید نشاندهنده انتخاب پاپ جدید است.
هنگامی که یک نامزد اکثریت لازم را به دست آورد و انتخابات را بپذیرد، رسماً رئیس جدید کلیسای کاتولیک میشود. سپس جلسه محرمانه به پایان میرسد و اعلامیه رسمی موسوم به «Habemus papam» (ما یک پاپ داریم) از ایوان سرپوشیده کلیسای سنت پیتر پخش میشود. سپس پاپ جدید اولین حضور عمومی خود را انجام میدهد، نام پاپی انتخابی خود را اعلام میکند و دعای رسولی «Urbi et Orbi» را ایراد میکند. این آغاز دوران پاپی اوست که معمولاً تا زمان مرگ یا به ندرت استعفای او ادامه دارد.
انتهای پیام/