تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x3987590
شناسه : 3987590
تاریخ :
چگونه غذاهای ناسالم بر مغز ما تاثیر می‌گذارند؟ اقتصاد ایران: نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف زیاد قند و چربی اشباع‌شده می‌تواند به طور مستقیم بر عملکرد مغز، به‌ویژه حافظه و جهت‌یابی فضایی، تاثیر منفی بگذارد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دانشمندان دانشگاه سیدنی در یک مطالعه جدید به بررسی تأثیرات منفی غذاهای سرشار از قند و چربی‌های اشباع‌شده بر مغز انسان پرداختند. این مطالعه که به طور خاص به اختلال در حافظه و جهت‌یابی فضایی اشاره دارد، نشان داد که رژیم‌های غذایی ناسالم می‌توانند عملکرد مغز را مختل کنند.

در این تحقیق، ۱۲۰ بزرگسال جوان تحت بررسی قرار گرفتند تا میزان مصرف قند و چربی در ۱۲ ماه گذشته‌شان ارزیابی شود. سپس، شرکت‌کنندگان با استفاده از یک هدست واقعیت مجازی، در یک آزمایش پیچیده سه‌بعدی برای پیدا کردن صندوقچه گنج شرکت کردند. آن‌ها باید مسیرهایی پیچیده را طی می‌کردند و در نهایت صندوق گنج را در مکان‌های مختلف جستجو می‌کردند.

نتایج این آزمایش نشان داد که کسانی که رژیم غذایی پرچرب و سرشار از قند داشتند، در پیدا کردن گنج و جهت‌یابی فضایی به طور قابل توجهی ضعیف‌تر از دیگران عمل کردند. به ویژه، افرادی که در رژیم غذایی خود چربی و قند بیشتری داشتند، دقت کمتری در یادآوری و مسیریابی فضایی از خود نشان دادند.


دومینیک تران، یکی از محققان این مطالعه، اشاره کرد که مصرف زیاد قند و چربی می‌تواند موجب اختلال در هیپوکامپ مغز شود، ناحیه‌ای که مسئول حافظه و جهت‌یابی فضایی است. به گفته وی، حتی در افراد سالم با شاخص توده بدنی طبیعی (BMI)، رژیم غذایی ناسالم می‌تواند عملکرد شناختی را قبل از ظهور علائم بیماری‌های متابولیک کاهش دهد.

وی افزود که این مطالعه پشتیبانی بیشتری برای تحقیقات پیشین بر روی جوندگان ارائه می‌دهد که نشان می‌دهد رژیم غذایی نامناسب می‌تواند بر یادگیری فضایی و حافظه تأثیر بگذارد.


با این حال، تران معتقد است که این وضعیت به راحتی قابل برگشت است. وی اظهار داشت که تغییرات در رژیم غذایی می‌تواند به بهبود عملکرد هیپوکامپ و توانایی ما در مسیریابی کمک کند، همانطور که در یادگیری یک مسیر جدید یا هنگام جستجو در یک شهر جدید تجربه می‌شود.

این پژوهش، که در مجله بین‌المللی چاقی منتشر شده، همچنین نشان می‌دهد که توجه به رژیم غذایی سالم در دوران بزرگسالی و جوانی، می‌تواند از اختلالات شناختی ناشی از افزایش سن پیشگیری کند. به گفته تران، این مطالعه تأکید بیشتری بر اهمیت انتخاب‌های غذایی سالم در پیشگیری از مشکلات شناختی و بیماری‌های مرتبط با افزایش سن دارد.

در مجموع، این تحقیق نشان می‌دهد که تغییرات رژیمی به ویژه در مراحل اولیه بزرگسالی، می‌تواند در حفظ سلامت مغز و عملکرد شناختی مؤثر باشد.