ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
خبرگزاری مهر؛ گروه استانها: در راستای آگاهسازی خانوادهها و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، به ویژه اعتیاد در میان کودکان و نوجوانان، اداره کل بهزیستی استان کردستان صبح با همکاری اداره اورژانس اجتماعی و پیشگیری از آسیبها و بازتوانی اعتیاد، صبح دوشنبه کارزار رسانهای با شعار محوری «پدر و مادر گرامی؛ آیا به صحبتهای من گوش میکنی؟» را در سنندج راهاندازی کرد. این اقدام بر اهمیت نقش حیاتی ارتباط مؤثر والدین با فرزندان در محافظت از آنان در برابر رفتارهای پرخطر تاکید دارد.
صدای کودکی که به دنبال شنیده شدن است، دغدغهای که در پس شعار یک کارزار رسانهای در سنندج طنینانداز شده است کارزاری که با هدف حساسسازی جامعه نسبت به نقش بیبدیل والدین در مصونسازی فرزندان در برابر آسیبهای اجتماعی، به ویژه پدیده شوم اعتیاد، پا به عرصه گذاشته است.
مطالعات متعدد گواه آن است که کیفیت ارتباط میان والدین و فرزندان، همچون سپری محکم در برابر وسوسههای رفتارهای پرخطر عمل میکند. کودک و نوجوانی که احساس کند گوشی شنوا برای درددلها، نگرانیها و چالشهای زندگیاش در خانه وجود دارد، به مراتب کمتر در معرض خطر گرایش به سوی مصرف مواد مخدر و پیوستن به گروههای پرخطر قرار میگیرد.
در همین راستا، اداره کل بهزیستی استان کردستان با همکاری نزدیک اداره اورژانس اجتماعی و پیشگیری از آسیبها و بازتوانی اعتیاد، ابتکار عمل را به دست گرفته و کارزار رسانهای با عنوان تأثیرگذار «پدر و مادر گرامی؛ آیا به صحبتهای من گوش میکنی؟» را در شهرستان سنندج کلید زده است. این حرکت فرهنگی و آگاهسازانه، با تمرکز ویژه بر نقش محوری خانواده، تلاش دارد تا با افزایش سطح آگاهی والدین، گامی مؤثر در راستای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در میان نسل جوان بردارد.
لزوم آگاهی والدین جامعه برای مراقبت از فرزندان و ارتباط مؤثر با آنها
مسلم شبرنگ، کارشناس مسئول دفتر اعتیاد معاون اورژانس پیشگیری و بازتوانی اعتیاد بهزیستی کردستان، صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران در تشریح اهداف این کارزار رسانهای، پیشگیری از اعتیاد را سرلوحه این حرکت دانست و تاکید کرد: هدف اصلی از برگزاری این کارزار رسانهای آن است که هرچه والدین نسبت به اهمیت ارتباط مؤثر با فرزندان آگاهتر شوند، به همان میزان شاهد ایمنی بیشتر فرزندان در برابر آسیبهای اجتماعی خواهیم بود.
وی با اشاره به اقدامات پیشین بهزیستی در راستای مصونسازی کودکان، خاطرنشان کرد: در چند سال گذشته، طرحهای متنوعی با هدف مصونسازی کودکان در مهدهای کودک به اجرا درآمده است که برگزاری دورههای آموزشی ویژه والدین این کودکان نیز بخشی از این برنامهها بوده است.
شبرنگ، آگاهسازی والدین را عاملی کلیدی در کاهش اختلالات رفتاری در کودکان دانست و تصریح کرد: «برگزاری این کارزار رسانهای، گامی مهم و مؤثر در همین راستا محسوب میشود.
این کارشناس مسئول، با تاکید بر ماهیت اطلاعرسانی، آگاهسازی و فرهنگسازی کارزارهای رسانهای، افزود: باید با انتشار هدفمند اطلاعات لازم در زمینه چگونگی برقراری ارتباط مؤثر با فرزندان، زمینه را برای آگاهسازی هرچه بیشتر والدین و در نتیجه، ایمنتر شدن فرزندان فراهم کنیم.
شبرنگ، ارتباط صحیح و سازنده والدین با کودکان را از جمله مهارتهای اساسی زندگی برشمرد و اظهار داشت: لحن کلام و زبان بدن والدین، تأثیر بسزایی در کیفیت ارتباط با کودک دارد و توجه به این نکات میتواند به ایجاد فضایی سرشار از اعتماد و همدلی در خانواده منجر شود.
کارگاههای آموزشی پیشگیری از اعتیاد ویژه والدین در حاشیه شهر برگزار میشود
فلور حشامی مدیرعامل جمعیت همیاران رووناکی ژین سنه از سازمانهای مردم نهاد فعال در حوزه اعتیاد و آسیبهای اجتماعی سنندج نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد کارگاهها و دورههای آموزشی برای والدین در سطح شهر سنندج برگزار میشود.
وی افزود: اغلب این کارگاهها در حاشیه شهرها برگزار شده و زمینه آگاه سازی والدین را فراهم کرده است.
وی بیان کرد: کارزار رسانهای پیشگیری از اعتیاد اقدامی بود که با همراهی اداره کل بهزیستی کردستان اجرا شده و زمینه آشنایی والدین با پیامدهای اعتیاد و مراقبت فرزندان را فراهم میآورد.
حشامی از استقبال والدین در کارگاههای آموزشی این سازمان مردم نهاد خبر داد و گفت: در تمامی حاشیه شهرهای سنندج از جمله ناحیه منفصل شهری دورههای آموزشی برگزار میشود.
وی از همراهی خیرین و مردم در برگزاری کارگاههای پیشگیری از اعتیاد در استان تقدیر و اضافه کرد: چنین مواردی زمینه داشتن چهرهای پاک و عاری از اعتیاد را در جامعه فراهم میآوردو باید این همکاریها تداوم یابد.
این کارزار رسانهای به همت جمعیت همیاران «رووناکی ژین سنه» و در محل اداره بهزیستی شهرستان سنندج برگزار شده است که نشان از تعامل و همکاری سازنده میان نهادهای دولتی و سازمانهای مردمنهاد در راستای تحقق اهداف پیشگیرانه دارد.
امید است که این حرکت آگاهسازانه بتواند ضمن ارتقای سطح آگاهی خانوادهها، گامی مؤثر در جهت حفظ سلامت و ایمنی نسل آینده این مرز و بوم بردارد و شعار «آیا به صحبتهای من گوش میکنی؟» نه فقط یک پرسش، بلکه سرآغازی برای گفتوگوهای سازنده و روابطی عمیقتر در کانون خانوادهها باشد.